SKJERMDUMP: Sky Sports

Keane tar Solskjær i forsvar: – Han viser klasse

Roy Keane bruker ord som «briljant» og «pur klasse» i sin beskrivelse av Ole Gunnar Solskjær som United-manager. Samtidig gir den kravstore iren Paul Pogba det glatte lag.

Publisert Sist oppdatert

Mens de britiske avisene diskuterer hvilken statistikk som skaper størst bekymring for den norske United-manageren, var Keane langt mer optimistisk i Sky Sports-studioet etter 1-1-kampen mot Arsenal.

– Jeg synes han har vært briljant, sa Keane om Solskjær.

– Han er en god og ærlig fyr. Det er tøft for dem for øyeblikket, men det er seks-sju unge spillere som er under utvikling.

– Alle er så utålmodige og skulle helst hatt suksess i går, men vi er nødt til å gi ham tid. Han er frustrert og presset, men han håndterer det godt og viser klasse.

Keane refererte blant annet til hvordan Solskjær fremsto i intervjuene etter kamp. I stedet for å sørge over to tapte poeng som følge av en personlig feil, var nordmannen som alltid nøktern og positiv i sin uttalelser.

– Det er mange ting vi ser på, og mange ting som gir meg troen. Dere kan snakke om resultatene, jeg kan snakke om at vi har vært gode i seks av sju kamper, sa Solskjær.

– Vi fikk ikke det andre målet som vi ville ha. Det er lærdommen som spillerne må ta med seg fra i dag.

– Pogba gjør ikke nok

Nå venter en voldsom rekke på bortebane for Solskjær. Seks av de sju neste kampene skal spilles på fremmed gress – denne uken mot AZ og Newcastle.

United har ennå ikke vunnet på bortebane i Premier League denne sesongen, og det nåværende poengsnittet ville gitt en 12. plass forrige sesong.

Keane mener imidlertid at det ikke handler om hva Solskjær leverer nå, men hvordan laget hans kan se ut i fremtiden.

– De har gitt ham jobben – nå må de støtte ham og gi ham et par overgangsvinduer. Er det flere tøffe dager i vente? Utvilsomt, for det kommer ikke til å bli noe enklere.

– Men de må ha troen på ungguttene, håpe at de får tilbake et par spillere, også trenger de mer fra Pogba. Han var rett og slett svak.

FÅR KRITIKK: Paul Pogba får kritikk både i britiske aviser og av Roy Keane etter sin kamp mot Arsenal.

Også før avspark var det snakk om Paul Pogba på Sky Sports.

Keane er usikker på om den franske stjernespilleren har mentaliteten som kreves for å lykkes som Manchester Uniteds beste spiller.

– Du ønsker deg en garanti om at han vil gi deg en forestilling verdt 8 av 10 poeng på skalaen hver eneste uke. Det store spørsmålet rundt Paul er om han gjør nok. Han har ikke vært stabil nok siden han kom til United.

SE VÅR OPPSUMMERING AV 1-1-KAMPEN:

Solbakken: – To ting bekymrer

For selv om Keane roste Solskjær, var han ikke spesielt overbevist over det United viste mot Arsenal.

– Gary Neville sa det var en virkelig god kamp. Jeg må ha sett en annen kamp.

– Jeg synes det var sjokkerende. Seieren lå der for United, men de hadde ingen tro på at de kunne klare det.

– Jeg er usikker på hva Ole kan ta med seg. Det var ikke mye positivt.

FÅR STØTTE: Roy Keane mener Ole Gunnar Solskjær må få tid av United-ledelsen, selv om det er tøffe tider.

I Premier League-studioet til TV 2 satt Ståle Solbakken. Han trakk fram to ting som bekymrer ham på kort sikt.

– Man kan finne mange lyspunkter i kampen, særlig i avslutningen. Da viser Manchester United at de er overlegne fysisk. De produserer sjanser helt inn i sluttfasen. Men det er to ting som bekymrer meg på kort sikt, sa Solbakken.

– Det første er å få en gjenkjennelighet i spillet. For at han skal klare å få implementert det på treningsbanen og i kampene, må de beste spillerne steppe opp. Da må Pogba bli mer stabil. Da må Rashford bli en mer notorisk målscorer. De beste spillerne må bli bedre. Manchester United har et ok stopperpar. Den sentrale midtbanen må fungere bedre, og de må få flere målscorere i gang.

Punkt to handler om hva United skal gjøre på overgangsmarkedet.

– Det må handles hurtig for at de unge spillerne skal forbedre seg og få hjelp. Det er veldig vanskelig å være en ung spiller i Manchester United hvis du ikke har veldig gode spillere rundt deg. Gary Neville, Ryan Giggs og David Beckham hadde aldri, aldri, aldri fått gjennombruddet hvis de ikke hadde hatt Roy Keane eller Eric Cantona til å støtte seg, sier FC København-treneren.

– Hvem skal gjøre det? Hvem er de store karakterene? Hvem er de store karakterene i den garderoben som de unge spillerne skal se opp til? Det er bekymringsverdig. Han har masse penger, og så handler det om å finne de riktige spillerne, følger han opp.

Powered by Labrador CMS