Britisk presse om måltørken: – Ikke rart Solskjær vil ha ny spiss

Dagen etter 1-1-kampen mot Arsenal diskuterer de britiske avisene hvilken statistikk som skaper størst bekymring for Ole Gunnar Solskjær.

Times: – Nok «fight» til at det er håp

Henry Winter skriver at det klassiske oppgjøret mellom Manchester United og Arsenal – en rivalisering personifisert av Roy Keane og Patrick Vieira på 90-tallet – fortjener bedre fotballkamper enn det vi fikk på Old Trafford mandag kveld.

– Feilene ble strødd rundt omkring på den berømte banen som flyvende søppel i vinden, skriver fotballredaktøren, som gjør et poeng av at United og Arsenal sammen har tatt like mange poeng som Liverpool har gjort på egen hånd.

VAR rescues Arsenal as fallen giants fail to impress.

Samtidig erkjenner Winter at han forstår hvorfor Ole Gunnar Solskjær tillater seg å være optimistisk vedrørende lagets fremtid.

– Det var nok «fight» i dette United-laget til at det gir håp for fremtiden, selv om det er deres verste start på 30 år og dette var et nytt bevis på at progresjon vil ta tid. Det mest positive for Solskjær var de gode prestasjonene fra spillerne han selv har hentet inn, skriver Winter og trekker fram Daniel James og Harry Maguire, mens Axel Tuanzebe og Scott McTominay også får ros i artikkelen.

– Paul Pogba er fortsatt en gåte. Han var glitrende i enkelte øyeblikk, men klarte ikke å ta tak i kampen som en spiller av hans kaliber bør gjøre. Solskjærs strategi om å bygge laget rundt unge, britiske spillere er beundringsverdig, men taktikken hans mangler identitet, og Pogba virker ikke komfortabel i sin nåværende rolle som en toveis midtbanespiller.

– At McTominay spiller bedre enn ham bør skape en reaksjon. McTominay virker faktisk å bry seg, noe som bør være utgangspunktet for alle spillere.

Telegraph: – Bekymringsverdig statistikk

Også James Ducker skriver hvordan oppgjørets status har falmet i Premier League, og spør seg om Solskjær i sommer hadde sett for seg en såpass svak start på sesong.

– Det er vanskelig å avgjøre hvilken statistikk som er mest bekymringsverdig. At dette er Uniteds svakeste start på 30 år, eller at Solskjær har tatt to poeng mindre på sine første 28 ligakamper enn det José Mourinho gjorde på sine 28 siste.

Manchester United draw with Arsenal cannot hide how far once mighty giants have fallen.

I tillegg til å rose McTominay og Tuanzebe, samt stille de samme spørsmålene vedrørende Pogba, skriver Ducker også om Jesse Lingard og Andreas Pereira.

– Kanskje hadde livet vært enklere for Lingard dersom United hadde en høyrekant med gjennombruddskraft, men svaret på det evigvarende problemet virker nå å være Andreas Pereira.

– Den forrige høyrevingen United hentet var Wilfried Zaha, og du kunne nesten høre 70 000 tilskuere rope etter Jadon Sancho da McTominay mot Arsenal var klar til å spille ut på vingen, bare for å innse at verken Pereira eller Ashley Young var der de skulle være.

The Sun: – Mangler instinktet til en spiss

Neil Custis trekker paralleller tilbake til Marcus Rashfords gjennombrudd mot Arsenal i 2016 og stiller følgende spørsmål:

– Alle trodde han skulle være svaret på topp. Fire år senere sitter vi med flere spørsmål enn svar. Hvor er han best? Bredt? Som en tier? En ting er i alle fall sikkert – han er ikke en klassisk nier.

It is little wonder Solskjaer wants a new striker… Marcus Rashford is clearly NOT the answer.

– Han mangler ganske enkelt instinktet til en spiss, skriver Custis og trekker fram situasjonen da Rashford ble spilt igjennom av Pogba og misbrukte muligheten alene med Bernd Leno.

– Solskjær har jobbet med ham på trening for at han skal score enkle mål innenfor 16-meteren, men Mason Greenwood, som fyller 18 år i dag, ser allerede bedre ut.

MEN: – McTominay er en leder

Akkurat som i de andre avisene, får dommeravgjørelsene spalteplass også i Manchester Evening News.

Det trekkes fram at Young lot være å presse Pierre-Emerick Aubameyang skikkelig ved utligningen fordi han så at assistentdommeren løftet flagget. Derfor kunne situasjonen hatt et annet utfall dersom spillet hadde gått videre. I tillegg kunne United fått straffespark etter en hands av Sead Kolasinac.

Scott McTominay gets message across to Manchester United teammates vs Arsenal.

Ellers trekker lokalavisen fram fem punkter:

McTominay er en leder: – Ashley Young hadde kapteinsbindet, men på banen var det McTominay som i praksis var lagets leder. Mourinho gjorde sine feil, men at han utviklet McTominay er en avskjedsgave som stiger i verdi hver eneste uke.

Lærepenge for Tuanzebe: – Ble brukt i en ny rolle på venstreback. Komfortabel gjennom nesten hele kampen, men ansvarlig for feilen som kostet United to poeng.

Rashfords selvtillit: – Kanskje var han ikke helt kvitt skaden, men igjen virket det som Rashford opplever en krise foran mål.

Arsenals midtbane: – Laguttaket til Unai Emery med tre sentrale midtbanespillere viste at det fortsatt er en viss frykt hos motstanderen på Old Trafford.

Glem nostalgien: – Det er nok lenge til oppgjøret mellom United og Arsenal er den første kampen vi ser etter på terminlisten.