olesint

– Vi er gitt en veldig dårlig hånd av folk som ikke forstår fotball

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær var selvsagt fornøyd med finaleplassen, men etter kampen i Roma klarte han ikke å dy seg da MUTV-reporteren kom inn på det tøffe kampprogrammet – spesielt den neste uka.

Selv om han ikke sa det direkte så var kritikken rettet mot Premier League.

– Vi er blitt gitt en veldig dårlig hånd av folk som aldri har spilt fotball og ikke forstår fotball. Nå må jeg gjøre det jeg må gjøre, sa han – uten å utbrodere.

Før han fortsatte.

– To kamper på tre dager – fint. Tre kamper på fem dager – veldig vanskelig. Fire kamper på åtte dager – umulig, sa han til MUTV rett etter kampslutt.

BT Sports spurte om det samme.

– Det er uhørt. Det er en avgjørelse tatt av folk som aldri har spilt fotball. Det er fysisk umulig å spille søndag, tirsdag og torsdag etter å ha vært her i kveld.

– Vi må imidlertid bare gjøre det beste med den hånden vi er gitt. Vi må bruke alle spillerne.

– Kom alle seg gjennom denne kampen?

– Vi får rett og slett bare se hvordan alle føler seg søndag morgen, sa Solskjær oppgitt til rettighetshaveren.

dommerole
FORNØYD MED FINALEN: Men Solskjær var misfornøyd både med spillet torsdag og kampprogrammet den neste uka.

Det handlet selvsagt mest om kampen og Europa League.

Nordmannen var skuffet over forsvarsspillet torsdag.

– Vi har glemt denne 2. omgangen her når vi er i Gdansk, men det ble for åpent. Ja, vi visste at det kom til å bli åpent. De måtte jo score og da ville vi få sjanser, men jeg likte ikke forsvarsspillet vårt, sa han til MUTV.

– David måtte jo gjøre ti redninger. Han viste toppklasse, og motbeviste en del skeptikere i denne kampen, sa Solskjær til slutt til Uniteds egen TV-kanal.

Han pratet imidlertid mer med BT Sports.

– Det er egentlig litt snodig. Vi spilte én veldig god omgang på Old Trafford, og det var den som sendte oss til finalen.

– Det var skuffende å tape kampen, men vi ga dem ballen hele tiden. Heldigvis hadde vi en av verdens beste keepere og en spiss som vil score mål.

– Så har vi allerede sett litt på Villarreal, men vi skal være godt forberedte til finalen. Alt kan skje, men vi skal være klare.

ole56

På den offisielle pressekonferansen ble det trolig noe teknisk trøbbel siden seansen plutselig ble avbrutt etter bare tre spørsmål.

Dette var det nordmannen fikk sagt før det var slutt.

Om torsdagens kamp:

– Jeg vil ikke analysere nå. Det er skuffende å slippe til så mange sjanser og mål, men det ville bli en åpen kamp fordi de måtte jage mål. Det kunne fort blitt 6-6 eller 7-6.

– Det som betyr noe nå er at vi er i finalen, og vi vet at vi må spille bedre enn dette. Vi er der fordi vi har en spiss som har scoret fire mål i semifinalene. Edinson viser igjen hvorfor vi vil beholde ham i en sesong til.

Om betydningen av endelig å nå en finale:
(når så mange har tvilt på Solskjær)

– Uansett hva noen tenker om meg så er man alltid fornøyd (med å nå en finale). Det er man uansett om det er kritikk eller ikke. Med en finaleplass har vi en sjanse til å vinne turneringen.

– Dette handler imidlertid ikke om meg personlig, men jeg er glad for gutta som nå har noe å se frem til på slutten av sesongen.

Kan Mason lære noe av Cavani?
(selv om han ikke snakker engelsk…)

– Fotball har sitt eget språk. Cavani viste i kveld og har vist tidligere hva en spiss bør gjøre, både med og uten ball. Han forbereder seg og restituerer seg riktig og er profesjonell til fingerspissene. Alle kan lære av ham.

Spiller De Gea også i finalen?

– David var banens beste i min bok, men finalen er tre uker unna, og det er mange kamper i vente.

– Han la imidlertid inn en god søknad. Du må prestere, og da beholder du plassen på laget, sa Solskjær på den korte offisielle pressekonferansen.

LES OGSÅ: Vår spillerbørs etter kampen – sett også din egen børs
ANSVARLIG REDAKTØR: – Slik er finalelaget mitt akkurat nå
MAGUIRE: – David leverte når vi virkelig trengte det

Powered by Labrador CMS