– Fotball handler om å prestere når det gjelder

Publisert Sist oppdatert

Kampdag betyr som alltid at klubben publiserer et intervju med Ole Gunnar Solskjær, og denne kampdagen er intet unntak.

Her ble han blant annet spurt om disse «alt eller ingenting»-kveldene som Solskjær har hatt noen av i både spillerkarrieren og managerkarrieren er noe United-sjefen nyter.

– Definitivt. Det er det Champions League handler om. Det er en test av karakterstyrke, en test på hvor langt vi har kommet. Fotball handler om å prestere når det gjelder, og dette er en slik test. Vi har kommet oss til den siste kampen [i gruppespillet], og vi har gjort det veldig godt på veien dit, og vi trenger selvsagt et poeng. Vi ønsker å gå dit, sette vårt preg på kampen, og forhåpentligvis vinne.

En seier hadde vært bra, men ett poeng er som kjent alt United trenger for å gå videre – vil det være i Uniteds tanker selv om de går for seier?

– Det er i tankene, selvsagt. Vi vet at vi ikke trenger å ta idiotiske sjanser. En må bare ta gode avgjørelser. Tankesettet må være å gå utpå der for å prøve å vinne kampen på en fornuftig måte. Det er det vi vil gjøre.

ØNSKER Å VINNE PÅ EN FORNUFTIG MÅTE: Ole Gunnar Solskjær.

Hva er så viktig på kvelder som dette? Solskjær mener det er mye forskjellig, og at alder ikke er alt som har noe å si.

– Det er mange forskjellige ting, men selvsagt er det viktig med ro og erfaring. Hva er erfaring, og hvordan bruker en den erfaringen? Det er spillere som har spilt 500 kamper, men som fortsatt gjør de samme feilene. En kan være erfaren nok når en er 20 eller 21. Det handler alt om avgjørelsene som blir tatt, prestasjonsnivå, å stole på seg selv og å gjøre sitt beste. Erfaring i disse store kampene handler om å ta de riktige avgjørelsene.

13 av de siste 14 United-bortekampene har endt med seier, en ganske oppsiktsvekkende statistikk, med Basaksehir-kampen i Istanbul som det eneste unntaket.

Dette kan gi United selvtillit, mener Solskjær.

– Selvsagt. Jeg tror gutta vet det også. Selv om vi ligger under 1-0 eller selv 2-0, så har vi karakterstyrken og kvaliteten til å komme tilbake. Selvsagt vil vi gjerne gå inn i andreomganger og lede med ett eller to mål i stedet for. En får kamper som dette som kanskje vil bli avgjort av små marginer igjen. Vi må gjøre oss fortjent til de marginene selv.

DET GIKK BRA HJEMME: Men RB Leipzig har vært strålende på hjemmebane denne sesongen, så dette blir nok en vesentlig tøffere test for Ole Gunnar Solskjær, Marcus Rashford og resten av Manchester United.

United er et meget godt bortelag, men samtidig er også Leipzig det eneste laget som har vunnet alle sine fem hjemmekamper hittil i Bundesliga, og Julian Nagelsmanns lag vant også hjemme mot både Basaksehir og Paris Saint-Germain.

LES OGSÅ: RB Leipzig varmet opp med målfest mot Bayern

Det er altså liten grunn til å tro at det blir enkelt bare fordi United vant 5-0 sist gang.

– De har gode spillere, et godt lag, og måten de har klatret oppover på har vært imponerende, mener Solskjær, som likevel ønsker å konsentrere seg mest om eget lags prestasjoner:

– Tirsdag kveld handler alt om Manchester United, og hvordan vi presterer. Når vi er på vårt beste, så tror jeg ethvert lag vil slite mot oss.

Les eller se hele intervjuet her.

Powered by Labrador CMS