RB Leipzig varmet opp med målfest mot Bayern

SPIONØYNE PÅ CHAMPIONS LEAGUE-MOTSTANDERNE: Det var bare halvparten av lagene i gruppe H som vant sine kamper på lørdag, men kanskje var det et av lagene som ikke vant som imponerte mest.

Tirsdag kveld skal det avgjøres hvilke to lag som går videre fra gruppe H i Champions League, og vi  ta poeng borte mot RB Leipzig for å unngå å havne i Europa League.

Her har vi, for siste gang i høst, tatt en titt på hvordan Champions League-motstanderne våre har gjort det i helga, selvsagt med mest fokus på Leipzig.

Bayern München 3-3 RB Leipzig

Manchester United vant 3-1 borte mot West Ham, men tirsdagens motstander hadde enda tøffere motstand.

RB Leipzig reiste nemlig til München for å møte selveste Bayern München, for tida regnet som kanskje det beste laget i verden, og det løste de godt – for de tok et sterkt bortepoeng mot et Bayern-lag som har en roligere midtuke i vente (Bayern har allerede sikret gruppeseieren i gruppe A – sju poeng foran neste lag – etter å ha vunnet samtlige fem kamper hittil).

Christopher Nkunku ga Leipzig ledelsen i det 19. minutt, etter en strålende kontring som endte med at Nkunku rundet Manuel Neuer og satte ballen i mål.

SCORET KAMPENS FØRSTE MÅL: Christopher Nkunku.

Den tysk-engelske 17-åringen Jamal Musiala kom innpå noen minutter senere, og etter bare fem minutter på banen smelte han inn utligningen for Bayern, og minutter senere hadde hjemmelaget snudd kampen, for Thomas Müller sendte Bayern München i ledelsen. Like etterpå utlignet Justin Kluivert igjen for Leipzig, i det som for alvor var i ferd med å bli et fyrverkeri av en fotballkamp. Det stod 2-2 til pause.

Etter mindre enn tre minutter av andreomgangen gikk Leipzig opp i ledelsen igjen. Angeliño slo perfekt inn fra venstre, og inne foran mål var Emil Forsberg, som headet inn 3-2-ledelse for bortelaget.

Det så en stund ut til at Leipzig skulle ta alle de tre poengene, men så kom utligningen. Med litt over et kvarter igjen av ordinær tid headet Thomas Müller inn det som skulle vise seg å bli oppgjørets siste mål, og det endte 3-3.

Leipzig er fortsatt på andreplass i Bundesliga – to poeng bak Bayern München, to poeng foran Borussia Dortmund.

RB Leipzig: Péter Gulácsi; Nordi Mukiele (Dani Olmo, 72.)., Ibrahima Konaté, Dayot Upamecano, Angeliño, Amadou Haidara (Alexander Sørloth, 78.), Marcel Sabitzer (Kevin Kampl, 72.), Tyler Adams, Justin Kluivert (Willi Orban, 78.), Emil Forsberg (Yussuf Poulsen, 62.), Christopher Nkunku.
Ubenyttede innbyttere: Josep Martínez, Marcel Halstenberg, Dennis Borkowski, Lazar Samardzic.

HÅPET NOK PÅ SEIER: Dyktige Julian Nagelsmann fikk lede en stund på Allianz Arena, men 3-3 er uansett også et sterkt resultat.

Montpellier 1-3 Paris Saint-Germain

Igjen vant PSG 3-1 på bortebane, og målene kom også i samme rekkefølge som mot United.

Colin Dagba ga PSG ledelsen i det 33. minutt, før Stephy Mavididi i det 41. minutt sørget for at Montpellier gikk inn til pause med 1-1.

I det 77. minutt sendte Moise Kean PSG opp i ledelsen igjen, som det siste han gjorde i denne kampen, og like før slutt fastsatte Kylian Mbappé (som kom inn for Kean) sluttresultatet til 3-1 i favør bortelaget.

PSG hvilte mange av nøkkelspillerne, og kommer nok ikke til å ta lett på tirsdagens kamp mot Basaksehir selv om de er ventet å sikre avansementet der uten noe problem.

SCORET: Kylian Mbappé, her i duell med Leipzig Dayot Upamecano.

Yeni Malatyaspor 1-1 Istanbul Basaksehir

Målene i denne kampen kom tett på pausen.

Først scoret Giuliano for Istanbul Basaksehir like før pause, og noen minutter etter pause kom utligningen for Yeni Malatyaspor i form av et selvmål fra Ponck. Flere mål ble det ikke, og det ebbet ut i 1-1, et resultat Basaksehir neppe er særlig fornøyd med.

Ex-red Rafael spilte hele kampen for Basaksehir.

Basaksehir er fortsatt på øvre banehalvdel, men de begynner å tape terreng til lagene på Champions League-plass, og for øyeblikket virker det lite sannsynlig at de kommer til å forsvare fjorårssesongens ligatittel.