– De er ikke United-fans uansett når dette skjer. Vi står bak hver eneste en av spillerne våre

Publisert Sist oppdatert

Onsdag tapte Manchester United mot Sheffield United, og noen valgte å takle det nederlaget på verst mulig vis: ved å sende rasistisk hets til Anthony Martial og Axel Tuanzebe.

Ole Gunnar Solskjær ble selvsagt spurt om dette temaet på pressekonferansen før lørdagens kamp mot Arsenal.

– Det er bare utrolig at vi fortsatt har disse episodene, og opplever denne hetsen, i 2021. Vi har lenge hatt en kampanje nå i Premier League, og for å være ærlig synes jeg at det virker, men det er fortsatt noen folk som ikke har forstått det. De gjemmer seg bak sosiale medier, er anonyme, og det er uakseptabelt. Det er motbydelig, sa Solskjær.

Han mener at det å sende slike rasistiske meldinger ikke er forenlig med å være fan av klubben.

– De er ikke United-fans uansett når dette skjer. Vi står bak hver eneste en av spillerne våre.

UTSATT FOR RASISTISK HETS: Axel Tuanzebe og Anthony Martial.

United-manageren ble videre spurt om hvordan spillerne takler det, og da spesielt en såpass ung spiller på vei opp som Axel Tuanzebe.

Solskjær har snakket med forsvarsspilleren, og kunne røpe at det går bra med ham, og la til:

– Han er en sterk gutt, har en sterk karakter. Han har god støtte fra familien sin. I klubben er vi familien hans, lagkameratene er familien hans. 

– Dette er noe en ikke forventer å se nå, men så er du egentlig ikke overrasket når det skjer innimellom, for det er noen folk du nesten må synes synd på.

Solskjær sier at klubben vil jobbe sammen med de rette instanser for å prøve å få slutt på dette.

– Jeg synes sosiale medier-plattformer må bli sett på, ja. Hvis en kan skape anonyme kontoer og hetse folk med de, så er det selvsagt ikke riktig [at det skal være slik]. Vi vil jobbe sammen med alle for få slutt på dette tullet.

Den britiske kulturministeren har varslet at han ønsker å få fortgang i arbeidet med et nytt lovforslag som vil holde giganter som Facebook, Twitter og Instagram juridisk ansvarlige for hets som forekommer på deres plattformer, noe som i så fall trolig vil innebære strengere registreringsregler.

Powered by Labrador CMS