pk

Slik forklarer Solskjær byttene til Ronaldo og Fernandes

Ole Gunnar Solskjær mener Cristiano Ronaldo skulle hatt straffe på 1-1, men at den franske dommeren ikke våget å handle.

Publisert Sist oppdatert

Den norske United-manageren la ikke skjul på hva han mente om at Francois Letexier ikke pekte på straffemerket da Ronaldo ble lagt i bakken av Mohamed Ali Camara foran Young Boys-keeper David von Ballmoos.

– Han dytter ham med armen når Cristiano er alene med keeper. Dommeren våget nok ikke å gjøre noe fordi han da måtte vist ham ut. Det er nok litt sånn det blir med unge dommere, sa Solskjær kritisk.

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
STRAFFE? Cristiano Ronaldo legges i bakken av Mohamed Ali Camara.

Franske Letexier er bare 32 år gammel og har ifølge nettstedet Transfermarkt.com bare dømt én kamp i Ligue 1. Dette var hans første kamp i Champions League.

Letexier ga imidlertid Aaron Wan-Bissaka det røde kortet. Det var en situasjon Solskjær hadde større forståelse for, selv om han mente taklingen ikke satte motspilleren i fare.

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
UNG DOMMER: 32-årige Francois Letexier dømte sin første kamp i Champions League.

Forklarte Ronaldo-bytte

På sosiale medier var det imidlertid mer debatt om Solskjærs taktiske valg enn selve utvisningen etter 1-2-tapet for Young Boys.

– Nesten hver eneste avgjørelse Solskjær gjorde var feil, tvitret Samuel Luckhurst som skriver for lokalavisen i Manchester.

– Det vil komme mange spørsmål om Solskjærs valg, men det er ikke til å komme unna at Wan-Bissaka-utvisningen kostet United dyrt. Solskjær forsøkte i alle fall å ta grep i stedet for å la kampen gå sin gang. Det er lett å være etterpåklok, tvitret ESPN-journalist Rob Dawson.

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
TUNG START: Ole Gunnar Solskjær takket bortefansen etter kampen i Sveits.

På pressekonferansen ble Solskjær spurt hvorfor han valgte å ta ut Ronaldo og Bruno Fernandes på stillingen 1-1 etter 72 minutter.

– Kampen hadde vart i nesten 80 minutter, og de hadde løpt masse – både i dag og på lørdag. Kunstgresset gjør det tungt å spille, og vi ønsket Nemanjas rutine og Jesses arbeidskapasitet, forklarte Solskjær.

– Du kan aldri la deg overraske av Ronaldo. Han scoret igjen, og han skulle hatt straffe. Han er eksepsjonell, men vi må ta vare på ham. Det føltes som et riktig tidspunkt å bytte ham ut.

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
BYTTET UT: Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes produserte en flott scoring, men ble byttet ut da United trengte scoring.

– Sånt som skjer

På overtid ble vondt til verre da Ronaldos erstatter, Jesse Lingard, sendte et tilbakespill som ble snappet opp av Theoson Siabatcheu.

Alene med David de Gea satte amerikaneren ballen i mål til 2-1, fem minutter på overtid.

– Sånn er fotballen. Du blir straffet når du mister konsentrasjonen, sa Solskjær.

– Det skjedde forrige sesong, da vi slapp inn to unødvendige kontringsmål mot Basaksehir. I dag tapte vi i siste sekund da Jesse skulle sende et trygt tilbakespill.

– Det er sånt som skjer i fotball. Etterpåklokskap er en fin ting. Hadde Jesse fått sjansen igjen, ville han sendt ballen motsatt vei.

De to neste kampene i gruppespillet spilles på Old Trafford. Først Villarreal, deretter Atalanta.

LES OGSÅ:

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
NEDTUR: Jesse Lingard og Nemanja Matic etter at Young Boys stjal seieren på overtid.
Powered by Labrador CMS