– Rashford starter trolig, Martial kanskje, men risikerer ingen

Les hva United-manageren sa før lørdagens hjemmekamp mot Southampton.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær måtte klare seg uten flere av de faste da Crystal Palace ble slått 3-1 onsdag.

Han indikerte fredag at det blir den samme troppen som må slå Southampton lørdag, selv om Marcus Rashford ligger an til å spille fra start.

Manageren så også ut til å legge litt press på David de Gea, ved å understreke hvordan klubben har vært der for ham over mange år – og så gjenta at United har flere gode keepere.

Ellers virket det som om Solskjær antydet at United ikke kommer til å forlenge kontrakten med Antonio Valencia, en kontrakt som utløper til sommeren. Les mer om det her.

Dette sa Solskjær fredag:

Solskjær til MUTV før pressekonferansen startet: – Vi kommer ikke til å risikere noen som ikke er 100 prosent, så troppen blir ganske lik (som den var). Kanskje en tredel består av unggutter, kanskje mer.

Dette sa han under selve pressekonferansen:

Noe bedring på skadefronten?

– Vi har vår siste trening før kampen i dag, men vi tar ingen risiko. Kanskje Anthony blir klar, men det kan også hende at han også trenger noen dager til. Så troppen vil nok se ganske lik ut som mot Palace.

Er dette strategien når det blir så mange kamper eller tar du alt kamp for kamp?

– Du har en plan for kampene videre, men så får man skader eller suspensjoner, og bare én av det kan endre alt. Så det handler om å se hvem som kan være tilgjengelig. Det var en tøff kamp onsdag kveld mot Palace, og vi er fortsatt bare kommet til fredag morgen. Det har altså ikke vært altfor lang tid å komme seg på. Vi bestemmer oss i kveld.

Mye om David de Gea og kontrakt for tiden. Noe nytt å melde?

– Ingen oppdateringer fra meg om De Gea og kontrakt. Klubben og David er i dialog. Forhåpentligvis blir de enige. Det er ingenting som jeg har ansvaret for.

Flere rykter rundt De Gea og kontrakt også fredag. Les mer i ryktespalten vår.

Hvor viktig er det å ha en så god keeper?

– David har vært fantastisk siden han kom. Klubben viste hvor mye de ønsket ham, den gangen da Eric og sjefen fant ham.

– Det var nok keepere som var bedre enn ham den gangen, men nå får man igjen for at man støttet ham da han fikk kritikk tidlig i United-karrieren. Han har vært bestemann i fire av de fem siste årene. Vi er glade for å ha ham, men har også Sergio (Romero) og Lee (Grant), så jeg tror ikke at det er noen managere som har bedre keepere enn meg.

Du har spilt med Peter Schmeichel og kjenner Edwin van der Sar.  Hvordan vurderer du De Gea opp mot de to?

– Det er vanskelig å sammenlikne (med Schmeichel og Edwin), men jeg tror aldri de ble årets spiller. David har gitt oss så mange poeng gjennom årene. Jeg vil si at David er verdens beste, men det kan du også si om Peter og Edwin. Jeg er så fornøyd med ham. Personligheten hans er også fantastisk. Han er så ydmyk, men har også stor selvtillit.

Er Marcus Rashford klar igjen?

– Ja. Han kjente det litt onsdag kveld, men kommer sannsynligvis til å starte.

Har du hatt tid til å studere Southampton?

– Ja, selvsagt har vi studert Southampton nøye. Man ser alltid noen kamper fremover på den måten. De fikk en stor seier onsdag, mot Fulham. Han (Hasenhüttl) gjorde det fantastisk da han kom, før februar har vært tøffere.

– Men vi trenger å komme tilbake på vinnersporet på hjemmebane. Jeg kan ikke styre hva de gjør, men fokuset vårt er hva vi kan forbedre.

Det er fem år siden Luke Shaw kom hit. Hva har du gjort med ham?

– Jeg vet ikke hva jeg har gjort annerledes, men Luke Shaw har fått spille. Du kan også se hva som skjer når han bestemmer seg for å angripe eller når femtegiret, da er det ingen som er kjappere enn ham. Selvtilliten hans blir også bedre av å få kamper og å spille bra. Jeg er veldig fornøyd med ham.

Rashford er tilbake, Lukaku scoret sist, men han trenger vel å score mål også her på Old Trafford?

– Vi må vinne igjen på hjemmebane. Vi har to kamper uten mål hjemme nå. Vi har vært fantastiske borte, og Romelu – jeg er sikker på at målene sist gir ham mye selvtillit. Så forhåpentligvis løsner det her. Jeg vet at han har scoret mesteparten av målene sine på bortebane.

– Men Marcus, Alexis eller Romelu, avhengig av hvem som spiller – jeg håper de får sjanser til å score lørdag.

Hvor mye tenker du på PSG nå?

– Onsdagen mot PSG – den tenker jeg foreløpig ikke på. Det er så lenge mellom lørdagen kl 15 og onsdag kveld. Nå er det viktigste å se om de fra onsdagen blir klare til Southampton-kampen. Så vi er hundre prosent fokusert på denne og å få tre nye poeng i ligaen.

Og det var det.

Den sperrede delen av pressekonferansen blir offentlig klokka 23.30 skandinavisk tid fredag.

Powered by Labrador CMS