– Vi er litt bak det jeg håpet, men det tok tid også for Liverpool

Publisert Sist oppdatert

Søndag skjedde det igjen.

United var favoritter, United hadde mest ball, men nok en gang gikk United av banen med tap eller uavgjort etter det utgangspunktet.

Det skjedde også selv om Ole Gunnar Solskjær nå har ledet United i 56 kamper.

Han understreket imidlertid søndag kveld at det tok tid også for Jürgen Klopps Liverpool å komme dit de er nå.

100 kamper ga 4. plass

Det har han for så vidt rett i også, resultatene var i alle fall lenge variable også for tyskeren, selv om mange argumenterer med at Merseyside-laget så bedre ut underveis i hans byggeprosess enn det United nå gjør med norsk sjef.

Klopp hadde 52 kamper med sitt Liverpool den første sesongen. Det ga tap i ligacup- og Europa League-finale og 8. plass i ligaen etter at han overtok jobben i oktober.

I sin første hele sesong med Liverpool, altså fra kamp 53 og videre, så startet de glimrende, men gikk så på en stor kollaps midtveis i sesongen og til slutt var det bare på håret at det ble en 4. plass i ligaen, men da hadde Klopp hatt Liverpool i 100 kamper, noe som altså hadde gitt en 8. plass, en 4. plass, en ligacupfinale (tap), og en Europa League-finale (tap).

Så er spørsmålet hvor lang tid Solskjærs United bruker på å nå rett nivå. Det ble 6. plass i ligaen første sesong, og selv om laget fortsatt er med i alle turneringer i 2019/20-sesongen så er det sju poeng opp til topp fire med 20 kamper igjen av sesongen.

1-1: Ole Gunnar Solskjær nevnte Liverpool på pressekonferansen – et Liverpool som kun har avgitt poeng mot United i ligaen denne sesongen.

– Vi er litt lengre bak enn det jeg håpet nå. Vi ønsker å være et lag som kan bryte ned motstanderne, men det tok tid også for Liverpool å komme dit de er. Vi må bygge videre.

– Vi vet at vi er gode på kontringer. Vi vet at vi har kjappe spillere, men vi må lære å bryte ned dyptliggende lag. Søndag, mot Watford, skapte vi jo mange sjanser utover i kampen, men vi må samtidig bli flinkere til å unngå kontringer imot. Hver gang vi taper så er det jo etter en kontring imot. Jeg håper vi ser utvikling på dette også denne sesongen

– Du forventer vel en reaksjon mot Newcastle? Samtidig som de nå står med fem seirer på sine sju siste kamper.

– Det blir vanskelig å bryte dem ned. Vi forventer mye ballbesittelse, og hadde vel ballen i 70 prosent av tiden da vi tapte bortekampen mot dem.

– Det er imidlertid en god ting at vi tidligere denne sesongen har slått tilbake etter dårligere resultater, så jeg forventer at det kommer en reaksjon (fra laget mitt), definitivt.

KUN ETT HJEMMETAP: United tapte hjemme mot Crystal Palace i sesongens andre hjemmekamp, men det er også det eneste hjemmetapet denne sesongen.

– Det er også en forskjell fra forrige sesong nå, siden vi forrige sesong tapte mange kamper på rad på slutten av sesongen. Denne sesongen er definitivt ikke som avslutningen på forrige sesong var det.

– Så er vi halvveis nå i denne sesongen. Vi visste at dette kom til å bli en berg og dal bane-sesong, men det er også en sesong som brukes til å finne rett lag og tropp til neste sesong.

– Så kan hele prosessen gå raskere hvis resultatene blir bedre, og jeg forventer mer stabilitet utover. Vi må lære av tilbakeslagene, sier Solskjær.

Vel vitende om at første mulighet til å vise det er torsdag 18.30 skandinavisk tid.

Les også: – En stor, stor pluss at Paul kanskje kan starte mot Newcastle

Powered by Labrador CMS