Manchester United Training Session

Solskjær om Salah-debatten: – Jeg vil alltid holde en knapp på Cristiano

MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær erkjenner at det er et av verdens beste lag som kommer til Old Trafford på søndag. Verdens beste spiller vil imidlertid spille i rødt, mener den norske United-manageren.

Publisert Sist oppdatert

Med sju mål i Premier League, flere av dem av den ikoniske sorten, debatteres det i disse dager om Mohamed Salah for øyeblikket er verdens beste spiller.

Søndag vil en hel fotballverden rette oppmerksomheten mot Drømmenes Teater, der Salah og Cristiano Ronaldo møtes i Premier League for første gang.

På fredagens pressekonferanse ble Solskjær spurt hvem han mener er verdens beste spiller.

– Jeg vil alltid holde en knapp på Cristiano, sa Solskjær om 36-åringen som for to dager siden ble matchvinner mot Atalanta med sesongens sjette United-scoring.

– Målstatistikken hans er unik. Men Salah er i fyr og flamme for øyeblikket, og han har scoret noen utrolige mål i det siste. Vi må være på vårt beste om vi skal stoppe ham.

Ronaldo har vunnet Ballon d’Or fem ganger, sist i 2017. Salahs beste plassering i kåringen er en femteplass i 2019.

Real Madrid v Liverpool - UEFA Champions League Final
MØTTES I 2018: Cristiano Ronaldo trøster Mohamed Salah som måtte forlate Champions League-finalen i Kiev med skade. Real Madrid vant turneringen med en 3-1-seier.

Skulle det bli seier mot Salah og resten av mannskapet til Jürgen Klopp, kan Old Trafford få et sesongdefinerende vendepunkt på søndag.

– Det er et privilegium å få æren og ansvaret av å bære United-drakten på Old Trafford mot Liverpool. Da gir du alt du har. Det er en massiv kamp, sa Solskjær, som erklærte at han trives med presset han lever med.

– Resultater styrer narrativene. Jeg trives med dette livet. Jeg tror ingen managere ville vært i yrket hvis vi ikke gjorde det.

Manchester United Training Session
NY STORKAMP I SIKTE: Ole Gunnar Solskjær møter Jürgen Klopp og Liverpool på søndag.

Klopp avviste Scholes-hypotese

Salah sto uten scoring på sine fire første kamper mot United som Liverpool-spiller. På de fire siste har han imidlertid scoret fire mål, inkludert ett i 2-4-kampen i mai.

På tirsdag ble han matchvinner med to scoringer i Liverpools 3-2-seier mot Atlético Madrid. Sadio Mané og Roberto Firmino har også vist god form i det siste.

Etter comebacket mot Atalanta uttrykte Paul Scholes sin bekymring for søndagens rivaloppgjør.

– Kan de spille slik mot Liverpool? På ingen måte, sa Scholes på BT Sport.

– I den førsteomgangen hadde United to midtbanespillere som spilte hver for seg. Om de gjør det mot Liverpool og City så kommer de til å ligge fire mål under til pause.

Scholes mente også at Jürgen Klopp må ha gnidd seg i hendene da han så hvordan Manchester United trøblet mot Atalanta de første 45 minuttene.

– Det var ikke ett sekund hvor jeg gjorde det. Det var det heller ingen grunn til, avviste den tyske Liverpool-manageren på sin pressekonferanse fredag.

TAPTE SIST: Solskjær slo ut Klopp av FA-cupen forrige sesong, men tapte 2-4 hjemme på Old Trafford i mai.

– Kan ikke gi dem én centimeter

Fredag gjentok Solskjær at han ikke er enig i at United ikke leverte en bekymringsverdig førsteomgang mot Atalanta, men var samtidig klar på at laget må være påskrudd i samtlige 90 minutter mot mannskapet til Jürgen Klopp.

Liverpool er ubeseiret så langt denne sesongen, men har spilt uavgjort mot Manchester City, Brentford og Chelsea i ligaen.

– Vi må være kompakte og aggressive. Vi må være sterke mentalt og spille med energi. Det krever sitt å få et godt resultat mot et av verdens beste lag, og Liverpool er et av dem for øyeblikket, sa nordmannen.

– Vi kan ikke gi dem sjanser. Vi ga Atalanta to, og de scoret to. Gir du Liverpool to sjanser, vil også de score to. Atalanta var kliniske, og det vil Liverpool være også. Vi kan ikke gi dem én centimeter i vår 16-meter.

Manchester United v Atalanta: Group F - UEFA Champions League
TRØBLET, MEN VANT: Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo lå under 0-2 mot Atalanta, men snudde kampen mye takket være portugisernes involveringer.

– Kanskje starten på noe stort

Spørsmålet er om snuoperasjonen mot Atalanta har gitt United-garderoben en sårt tiltrengt vitamininnsprøytning før oppgjøret mot Liverpool.

– Det er i vårt DNA å aldri gi opp, og det er det fansen forventer av oss. At vi alltid skal gi vårt beste. Gjør vi det med de spillerne vi har, kan vi vinne alle kamper, sa Solskjær.

– Forhåpentligvis er dette slutten på en dårlig periode for oss, og kanskje starten på noe stort. Fokuset og innstillingen til spillerne har vært veldig bra siden tapet for Leicester.

Manchester United v Atalanta: Group F - UEFA Champions League
ØYEBLIKKET: Cristiano Ronaldo ble matchvinner med sin 3-2-scoring mot Atalanta.

Med seier mot Liverpool vil United ligge ett poeng bak rivalen. Med tap vil avstanden være sju poeng.

– Hver gang vi spiller, spiller vi for tre poeng. Men det er tidlig i sesongen, og alle kampene er like viktige. Vi så forrige sesong at alle lag går gjennom vanskelige perioder. Vi kan ikke snakke om tittelutfordrere ennå. Liverpool er et av lagene vi forsøker å nærme oss. Vi har vært for langt bak de siste sesongene, og vi vet at vi må forbedre oss.

Powered by Labrador CMS