– Neville kommer til å være knallhard med meg hvis vi ikke presterer

Les hva Ole Gunnar Solskjær sa på pressekonferansen før Huddersfield-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær hjemmedebuterer mot Huddersfield andre juledag klokka 16.

Her kan du lese alt United-manageren sa på pressekonferansen før kampen, sitater som ble gitt til pressen etter Cardiff-kampen, men som hadde sperrefrist til 23.30 skandinavisk tid julaften.

Hva betyr det – den første kampen på Old Trafford?

– Man forsøker selvsagt å holde følelsene i sjakk. Siden jeg har en jobb å gjøre så må jeg være fokusert.

– Det er ikke lett, jeg tror ikke det blir lett, heller, men jeg ser frem til det. Jeg tror også gutta ser frem til å spille på Old Trafford igjen. Akkurat det er også nøkkelen, vi skal glede oss til hjemmekampene.

– Selv har jeg sittet ved siden av Rene Meulensteen i en reservelagskamp en gang, som trener, i 2. omgang, og så var jeg der selvsagt med Cardiff.

– Så jo, dette blir selvsagt spesielt.

Og banneret ditt er jo tilbake nå…

– United-fansen er verdens beste fans. Selvsagt så har jeg en historie her fra tidligere, så det banneret er spesielt for meg.

– Jeg håper bare at jeg de neste fem månedene gjør en så bra jobb her at de fortsetter å synge sangene mine.

Kan kravet bli for høyt her?

– Nei, aldri. Det handler om å sette standarden, og spillerne i en klubb som denne må levere til en høy standard.

– Selv mot Cardiff så var det ikke akkurat slik at vi overpresterte. Nå skal vi analysere kampen, evaluere, se på et par videoklipp fra kampen og som jeg sa tidligere, vi kan bli bedre. Vi kan forstå hverandre bedre.

Forstår du at det av og til kan se ut som om United-spillere ikke får ut sitt beste på Old Trafford?

– Når du skriver under for Manchester United så vet du at du kommer til å spille foran verdens beste fans, men selvtillit er ikke noe du kan oppbevare i fryseren og bare hente når du trenger den.

– Du får selvtillit ved å prestere i kamp og på trening. Forhåpentligvis gir denne kampen (5-1 mot Cardiff) spillerne en boost, så jeg er fornøyd og ser frem til Huddersfield-kampen.

Tidligere United-spillere er kjent for å kritisere. Tror du at de også vil kritisere deg?

– Ikke vær redd for at de ikke skal gjøre det, nei. Gary (Neville) kommer til å være knallhard med meg.

– Jeg satt ved siden av ham i garderoben i 11 år, og dere kjenner Gary. Han er betalt for å gi sin mening, og da skal han også gjøre det. Jeg er ikke noe annerledes enn noen annen. Når jeg leder laget ut på banen så kommer det med et ansvar, men min jobb er å få dem til å trives utpå der.

Les også:
Neville: – Hvis ikke spillerne fortsetter å levere som mot Cardiff så er de ikke her neste sesong

Var det noe spesielt Wayne Rooney tekstet deg som du kan nevne?

– Nei, jeg kan ikke si hva vi tekstet om.

– Disse gutta, mine tidligere lagkamerater, jeg har fått tekstmeldinger fra alle og alle har ønsket meg lykke til. De har også gitt gode råd, men når det kommer til stykket så vil nok også Wayne kritisere meg (hvis han ikke er fornøyd). Dere trenger ikke å være bekymret for det.

Det har virket som om United-spillerne har spilt med håndbrekket på. Har dere snakket om det?

– De har ikke sagt noe til meg om det, men vi snakket på spillermøtet før Cardiff-kampen at om hvis vi scorer ett mål så vil vi ha to. Scorer vi to så skal vi ønske tre. Det er hva United handler om. Man skal alltid angripe.

– Så kommer vi ikke til å skape like mange sjanser som mot Cardiff i hver kamp, men det er målsettingen. Mot Cardiff fungerte det, og med de lynraske spillerne vi hadde på topp så ble det vanskelig for dem da de kom under.

– Jeg tror ikke at noe lag ville likt å møte spillere som Rashford, Martial, Lingard og Pogba.

Har du tatt en kopp te med Sir Alex nå? (merk: spørsmålet ble stilt lørdag kveld)

– Nei. Jeg har snakket med ham, og forhåpentligvis så tar jeg turen til ham eller så tar han en tur innom meg for en prat. Dere vet jo at han er sjefen. Hvis det er én person som virkelig kan gi meg råd så er det ham.

Du håper åpenbart å få tilbake angrepsviljen i United…

– Den viljen ligger i veggene her. Det er tradisjonen, det er historien vår og det er da måten vi vil spille på. Kampen mot Cardiff var et eksempel på hvordan vi ønsker å fremstå.

Noen skader?

– Nei, ingen skader. (red anm: Kan nok være at Solskjær svarte på om det var noen nye skader mot Cardiff, siden pressekonferansen altså ble gjennomført der)

Og det var det.

United spiller hjemme mot Huddersfield andre juledag klokka 16.

Powered by Labrador CMS