– Hvis ikke spillerne kan holde dette nivået så er de ikke her neste sesong

Stor jobb for Solskjær med en spillergruppe som spiller for fremtiden sin i klubben, mener Gary Neville.

Det føltes som om det skjedde noe mot Cardiff.

Vi fikk laget vårt tilbake.

Men som Gary Neville sa i sin Podkast søndag kveld så handler ikke United om en enkeltkamp – eller hva som skjer i jula.

Nå er det opp til spillerne å levere ut hele inneværende sesong.

Spiller for fremtiden sin

– Det var en umiddelbar reaksjon og en umiddelbar uttelling med Ole, men det var bare Cardiff. Vi får se om de kan prestere som dette de neste seks månedene. Hvis de (spillerne) kan det så får de sjansen til å spille for United også neste sesong.

– Men om de bare gjør det i seks kamper og så faller tilbake til gamle synder, så kommer de ikke til å være her neste sesong, påpeker Neville.

FEIRET: Fred, Pogba og Ole Gunnar Solskjær etter 5-1-seieren mot Cardiff.

Ifølge Neville så handler det nå for Ole Gunnar Solskjær om å styre United-skipet trygt inn til land, for så at noen spillere forlater skuta og noen nye kommer til når United starter reisen videre inn i fremtiden fra sommeren av.

Fortsatt skeptisk til spillerne

– De som tror at løsningen var å sparke José Mourinho, de tar feil. Det er nå den virkelig harde jobben starter, men det tror jeg også de fornuftige folkene som er i klubben forstår.

– Husk at en tredel av denne stallen var her under David Moyes, og han klarte ikke å få dem til å levere. Litt over halvparten av gutta var her under Louis Van Gaal, men han klarte heller ikke å få det beste ut av dem, så jeg er ikke sikker på om spillerne er gode nok.

– Noen av dem er helt klart gode nok, og kanskje er det vi nå ser at de tar ansvar. Det blir for enkelt å si at José Mourinho ikke klarte å få det beste ut av gutta, gjentar Neville – som aldri har lagt skjul på at spillerstallen har skuffet ham.

Stort ansvar på Solskjær

Når det gjelder Ole Gunnar Solskjær mener Neville at han har en stor jobb foran seg, og at den handler om mer enn det som skjer på treningsfeltet eller på banen.

– Hans jobb de neste seks månedene er å være hovedtrener, sjefsspeider og rekrutteringsansvarlig, og han må sørge for å fortelle rektutteringsavdelingen veldig nøye hva som faktisk trengs videre i klubben.

– Min bekymring de siste årene går mye på hvem som egentlig har signert de ulike spillerne. Det må det ryddes opp i, og jeg er sikker på at klubben kommer til å ansette de beste gutta i klassen til dette i løpet av det neste halvåret.

– Det var en god start mot Cardiff, men bommer United på disse ansettelsene så kommer de til å slite også videre, sier Neville.