– Lukaku og Sánchez må gripe sjansen

Ole Gunnar Solskjær gir spillerne æren for Uniteds snuoperasjon og sier det er opp til spillerne å gripe sjansene de får.

Publisert Sist oppdatert

Høydepunktene fra Solskjærs pressekonferanse: 

  • Lukaku, Sánchez og Martial har trent lett og kan bli aktuelle til Bournemouth-kampen.
  • Smalling er ute til midten av januar
  • Valencia vil være kaptein når han spiller
  • Ungdommene vil få sjansen
  • Hvorfor United-jobben er en helt annen utfordring enn den han hadde som manager i Cardiff.

Ole Gunnar Solskjær har fått en drømmestart som United-manager.

Etter å ha overbevist både pressen og fansen med sine første intervjuer som United-sjef, vartet spillerne hans opp med en feiende flott forestilling mot Cardiff i den walisiske hovedstaden og vant hele 5-1.

Det var første gangen siden Sir Alex Ferguson takket for seg våren 2013 at United hadde scoret fem mål i en ligakamp, og oppvisningen mot gamleklubben ble fulgt opp av 3-1 mot Huddersfield på 2. juledag.

Trio tilbake i trening

Søndag er det Bournemouth som gjester Old Trafford og Ole Gunnar Solskjær møtte pressen i Jimmy Murphy-bygget på Uniteds treningsfelt Carrington.

Det opplyste nordmannen blant annet at Antonio Valencia vil beholde kapteinsbindet og at Smalling er ute til midten av januar.

TILBAKE PÅ CARRINGTON: Romelu Lukaku var ikke med verken mot Cardiff eller Huddersfield, men kan rekke Bournemouth-kampen.

Uniteds kanonstart under Solskjær har ikke gått ubemerket hen, og seierne mot Cardiff og Huddersfield kan bare være begynnelsen på en solid United-bølge for flere av stjernespillerne er nå på vei tilbake etter skade.

– Vi har ikke hatt mye trening siden kampen mot Huddersfield. Vi hadde fri torsdag så fredag er den første dagen spillerne er tilbake i trening.  Romelu, Alexis og Anthony trente veldig lett torsdag, forhåpentligvis trener de med resten av troppen i dag og vi får se hvordan det går. Marcos og Scott ser ut som de er tilbake ganske snart så det ser bedre ut. Chris Smalling har en vond fot og er neppe tilbake før på nyåret, trolig til kampen mot Tottenham (13. januar red anm.) eller rundt den tiden, sier Solskjær.

– Vi har mer å gå på

Den korte tiden Solskjær har hatt i sjefsstolen i United har gitt en markant endring både i Uniteds spill, fremtoning og ikke minst en vesentlig bedring i resultatene.

Likevel er Solskjær klar på at United har mer å gå på. 

– Det er helt klart ting vi må forbedre og det er en grunn til at vi er i denne tabellsituasjonen. Vi har ikke holdt nullen ofte nok og vi har ikke scoret nok mål. Vi har sluppet inn to mål på dødballer og vi har forbedret oss forsvarsmessig. Jeg kommer inn utenfra og det er vanskelig å endre ting umiddelbart. Min jobb har vært å snakke med spillerne og få en forståelse for hvilke følelser de har og se hvordan de har det. Alle har et ansvar for å prestere enda bedre, sier Solskjær.

VERDENSKLASSE: Paul Pogba er spilleren som Ole Gunnar Solskjær ønsker å bygge laget rundt. – Han er en av de beste i verden, sier United-manageren.

Til Bournemouth-kampen kan både Romelu Lukaku og Alexis Sánchez være tilbake og etter Pogbas fabelaktige oppsving i formen de siste to kampene, ventes det nå at nordmannen kan få det beste ut av de andre stjernespillerne også.

På spørsmål om Solskjær nå kan få det beste ut av stjerneduoen slik han har klart med Paul Pogba var nordmannen raskt ute med å nedtone sin egen rolle.

– Jeg er ikke helt enig med fremstillingen din, forklarte Solskjær til BBC-journalist Simon Stone.

Før han fortsatte: 

– Jeg kan ikke gjøre noe med spillerne på banen. Paul har gjort dette selv, spillerne har gjort dette selv, for dette er deres egne prestasjoner. Samtalene jeg har hatt med Anthony, Romelu og Alexis har fortalt meg at de ikke har følt at de kunne spille på sitt beste. Jeg er her for å hjelpe dem, veilede og styre dem, men det er opp til spillerne å vise det på banen. Det blir feil å si at jeg har gjort det ene eller det andre med Paul eller Alexis. Det er opp til dem når de får sjansen. Det er slik fotballen er. Du trenger hjelp fra lagkameratene og jeg gir dem instrukser, men du kan ikke fortelle alle spillerne hva de skal gjøre i detalj, for de må spille med sin fantasi og kreativitet. Det er en grunn til at de er i denne klubben for de er alle gode spillere og de må nyte tiden i denne klubben, for dette er den beste tiden i livene deres og det er ikke så verst å være manager her heller for en stund, smiler Solskjær.

United-manageren legger imidlertid ikke skjul på at han er meget tilfreds med det Paul Pogba har vist i de to kampene han har ledet United. 

– Paul er en strålende spiller, en av de beste i verden. Han har vært god offensivt, men han er også en spiller med fysikk. Han kan vinne taklinger og hodedueller. Han har hatt en strålende innstilling slik de andre har hatt og er en vi ønsker å bygge laget rundt, sier nordmannen.

Unggutter nær førstelaget

Solskjær har også fått ros for å inkludere lovende unggutter i kamptoppene og mot Huddersfield fikk Angel Gomes slippe til.

– Sir Matt sa at dersom du er god nok er du gammel nok. Vi er tuftet på den tradisjonen. Vi trenger unge spillere som kommer fra akademiet. Det er viktig for akademiet og spillerne der å vite at de kan få sjansen. Vi har noen, to-tre, fantastiske spillere på U-18-laget som banker på førstelagsdøren, forklarer Solskjær.

United-manageren nevnte ikke navn, men nevnte Angel Gomes samt duoen Tahith Chong og spisstalentet Mason Greenwood er spillere det snakkes varmt om i United-kretser. 

Solskjær har fått mye skryt for endringene han har gjort etter at han tok over etter José Mourinho, men nordmannen bekrefter at han kommer til å videreføre minst én ting fra portugiserens tid i United.

– Antonio Valencia er vår kaptein når han spiller. Han gjennomgår noen tøffe økter nå for å komme tilbake i matchform, men det er ikke mange bedre høyrebacker enn ham når det gjelder å angripe.

FORBLIR KAPTEIN: Antonio Valencia beholder kapteinsbindet når han spiller. Det bekreftet Ole Gunnar Solskjær fredag morgen.

Solskjær har flere ganger sagt at han lærte mye av tiden i Cardiff, og gjentok det fredag morgen.

– Da jeg kom til Cardiff var det en helt annen situasjon. Det var en klubb som kjempet i bunnen av tabellen, de var nyopprykket og det var ikke enkelt. Her kommer jeg til en helt annen klubb der alle forventer at du vinner hver eneste kamp, spillerne forventer at du vinner hver eneste kamp. I Cardiff var alt nytt, vi hadde mye respekt for motstanderen og det var vanskelig, vanskeligere enn jeg trodde. Jeg roterte for mye på laget, forklarer han.

Og fortsetter: 

– Når du vinner er alle glade. Nå gjelder det å bygge videre på det. Vi trenger tre poeng mot Bournemouth. Starten har vært fantastisk . Nå må vi fokusere på hvordan vi skal spille mot Bournemouth og ta tre poeng for de to første kampene har vært strålende, sier han.

Den andre delen av Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse har sperrefrist til klokken 23.30 lørdag kveld. 

Powered by Labrador CMS