Manchester United v Leeds United - Premier League

– Jeg tror Raphael har hatt en bit av United i hjertet sitt helt siden han dro til Madrid

Ole Gunnar Solskjær er svært tilfreds med å få den franske verdensmesteren på plass i midtforsvaret, og tror Raphael Varane lenge har hatt et ønske om å komme til United.

Publisert Sist oppdatert

Varane ble presentert som United-spiller like før avspark i seriepremieren mellom United og Leeds.

På dagens pressekonferanse ble Solskjær spurt av united.no-skribent Andy Mitten om hva som gjorde at United så sterkt ønsket å hente Varane til Old Trafford og hva Solskjær ser i ham.

– Vi har hatt følelser for ham lenge

– Jeg vet at du har fulgt fotball de siste ti årene og har sett ham i aksjon. Vi var nære da han dro til Real Madrid for ti år siden også. Alt ved ham, både på og utenfor banen, forteller meg at han er en Manchester United-spiller, forklarte Solskjær.

France v Switzerland - UEFA Euro 2020: Round of 16
HYLLER NYKOMMEREN: Ole Gunnar Solskjær sparte ikke på de rosende ordene for å beskrive Raphael Varane på fredagens pressekonferanse.

– Jeg tror han har hatt en bit av United i hjertet sitt helt siden han dro til Madrid og vi har helt klart hatt følelser for ham i mange år. Han har vunnet Champions League flere ganger, VM…vel, alt ved ham er klasse. Han kan spille med begge beina og har ro. Han har også vært ydmyk, og spør mye om ulike ting. Han ønsker ikke å lære av feil av gjør, men vil i stedet stille forberedt. Alt ved ham er strålende, sier Solskjær.

Vanskelig å vrake spillere fra laget og troppen

Det er fremdeles halvannen uke igjen av overgangsvnduet, men det er tvilsomt om United kommer til å hente flere spillere nå.

Det er imidlertid et par spillere som kan forsvinne ut, enten ved å bli solgt eller på lån. En av dem det har vært mange rykter om er Jesse Lingard. På spørsmål om Lingards fremtid i klubben forklarte Solskjær at hele stallen vil bli verdifull i løpet av sesongen.

Lingard
ER MED I PLANENE: Ole Gunnar Solskjær sier Jesse Lingard er en viktig del av troppen hans. Selv skal Lingard ha ytret ønske om klubbskrifte dersom det ikke blir mer spilletid i United.

–  Jesse sin første prioritet nå er å spille seg inn på laget vårt. Når Manchester United er arbeidsgiveren din, så er det denne klubben som har førsteprioritet. Sammen kan vi fremdeles få gode opplevelser her, men det er en vanskelig situasjon med en stall som den vi har nå. Det er vanskelig å si til spillere at de ikke spiller eller er i stallen. Men alle må huske at de spiller en viktig rolle om vi skal ha suksess. Jesse er fit igjen, og spilte bra i treningskampen vår (mot Burnley, red anm.), og han har fremdeles en viktig rolle i dette laget, sier Solskjær.

– Jobber godt med Paul

Paul Pogba er nå inne i sitt siste kontraktsår med United, og så langt har det ikke vært noe som tyder på at franskmannen vil skrive under på en ny avtale med det første.

Solskjær er tydelig på at hans oppgave er å få spilleren Paul Pogba til å prestere best mulig. 

– Jeg og Paul jobber godt sammen hver dag for å forbedre laget. Vi må sørge for at denne ene kampen ikke gjør at vi tar av. Det har vært mange fine overskrifter denne uken, men en svale gjør ingen sommer. Pauls representanter og klubben må diskutere kontrakten hans, sier Solskjær.

Manchester United v Leeds United - Premier League
STRÅLENDE START: Paul Pogba var i fyr og flamme sammen med Bruno Fernandes i serieåpningen mot Leeds og hadde fire målgivende pasninger.

En spiller som trolig vil forlate United på lån om kort tid er James Garner. Unggutten imponerte stort på lån hos Nottingham Forest sist sesong, og Solskjær sier en ny utlånsavtale er nært forestående. 

– Jimmy (James Garner) vil gå på lån, det er nesten bekreftet. Han har virkelig imponert meg i preseason og en ny sesong eller seks måneder på lån vil være gunstig for ham, sier Solskjær som også fikk spørsmål om Amad Diallo.

Da ble Solskjær mer usikker. 

– Amad gjør det veldig bra hos oss. Han trengte litt tid etter OL, men jeg blir ikke overrasket om han blir her. Ingenting er utelukket, men det må være riktig klubb og en en klubb som spiler den rette typen fotball, påpeker Solskjær.

Tenker ikke på 9-0-kampen

Solskjær og United reiser til sørkysten til møtet med Southampton denne helgen. Forrige møte på St. Marys endte med 3-2 til United etter at Solskjærs menn lå under 0-2.

Hjemmekampen på Old Trafford derimot ble alt annet enn jevn da United vant hele 9-0. Men den kampen er glemt, bedyrer Solskjær.

MATCHVINNER: Edinson Cavani ble matchvinner sist lagene møttes i Southampton. Etter å ha brukt et negativt ladet ord i en takkehilsen på instagram til en venn, ble Cavani utestengt av FA.

– 9-0 var en engangshendelse. Den tenker jeg ikke på i det hele tatt. De fikk også en utvist etter ett minutt. De er et lag som presser hardt og gir oss en tøff kamp. Bortekampen snudde vi fra 0-2 til 3-2. Vi hadde flaks og var dyktige, men det er alltid tøft der nede. Det vil bli annerledes borte nå som fansen er tilbake. Vi kan ikke tillate oss å havne under så ofte som vi gjorde sist sesong. Vi må starte bedre. Definitivt. Vi har de beste bortesupporterne i verden, men vi må gi dem noe å juble for, slik at vi stilner hjemmefansen selv om det blir vanskelig denne helgen.

– Vi fikk en strålende start lørdag. Når du får en så bra start sammen med fansen så løfter det stemningen. Jobben vår nå er at vi ikke blir for tilfredse, men får fornyet energi og utnytter denne situasjonen.

Powered by Labrador CMS