– Blir skuffet om ikke spillerne tror på gullkamp

Publisert Sist oppdatert

Da Ole Gunnar Solskjær møtte pressen i den åpne delen av onsdagens pressekonferanse ble det tidlig klart at Edinson Cavani er usikker til torsdagens kamp mot Sheffield United.

I tillegg handlet det da om Dean Henderson, formasjonsbytter og sparking av managere, etter at WBA-manager Slaven Bilic onsdag ble den første manageren som fikk sparken i denne sesongens Premier League-

LES SAKEN: – Er nødt til å være mentalt sterk som manager

I den andre delen, den som var sperret frem til 23.30 onsdag, handlet det blant annet om United faktisk er en reell tittelutfordrer.

HUSK TIPP LAGET: Fristen for Sheffield United-kampen er 12.00 torsdag

Gullkamp i vente?

– Den neste rekken med kamper, seks kamper på 15 dager, er veldig viktig for oss. Etter kampen mot Aston Villa 1. januar så har vi en liten pause i ligaen så det sier seg selv at disse kampene blir avgjørende. Det blir lettere for meg å svare (på om vi er en gullutfordrer) da.

– Jeg blir imidlertid skuffet om spillerne ikke tror at vi kan kjempe om gullet. Alt kan skje i ligaen denne sesongen. Det er ulike grunner til ulike resultater. Jeg føler også at vi har blitt bedre, men vi må også forbedre oss for å kunne ta det neste steget.

– Er dette deres største gullsjanse siden Sir Alex ga seg?

– Det er i alle fall en ustabil sesong, og det laget som finner stabilitet og energi har en bedre sjanse enn de siste årene da lag har stukket fra i toppen.

– Desto raskere vi får spilt den Burnley-kampen vi har til gode jo bedre, slik at tabellen blir korrekt, men utover det kan jeg bare gi deg det kjedelige svaret. Det handler om én kamp om gangen.

SIKTER MOT TOPPEN: Men Ole Gunnar Solskjær skulle gjerne hatt spilt hengekampen mot Burnley allerede.

Solskjær kunne ikke si noe om når den utsatte kampen mot Burnley skal spilles.

Hvis United går til ligacupsemifinalen vil to mulige midtukedatoer ryke. Den tredje, som per nå ser ledig ut, ser imidlertid allerede umulig ut fordi Burnley skal spille en egen kamp den uka.

Det betyr at det kan ta tid før United har spilt like mange kamper som de andre på tabellen.

Kommer til å satse i Europa

Ingen må imidlertid tro at Solskjær har planer om å ofre Europa League til fordel for ligaen.

– Vi kommer til å se på kampene der som vi ser på alle kamper. Vi vil imidlertid gå videre. Vi kom til semifinalen forrige sesong, og vil vil ta et skritt til denne sesongen. Vi vil løfte trofeet, sier han.

– Så trakk vi selvsagt La Liga-lederen. Det viser hvor mye flaks vi har i trekninger.

Solskjær fikk også spørsmål om Brandon Williams, Facundo Pellistri og Amad Diallo.

Williams er ønsket av flere klubber i januar, men Solskjær har likt det han har sett de siste ukene, og kommer først til å ta en eventuell avgjørelse i januar.

Handler om å være mentalt klar

Det var selvsagt umulig for ham å svare på hvor raskt Amad Diallo også kan spille en rolle på førstelaget, så lenge han enda ikke har kommet til Manchester.

Solskjær mente imidlertid at gutta fysisk burde kunne takle seks kamper på 15 dager.

– Det blir trolig vanskelig for dem å levere på toppnivå hele veien. Derfor må vi være gode på rullering, det å hvile spillere og finne andre øyeblikk hvor man kan ta dem ut av kamper. Derfor hadde det vært fint med fem bytter. Derfor hadde det også vært fint med 20 og ikke bare 18 mann i troppen.

– Samtidig skal det sies at når spillerne er hjemme nå så har de ikke så mye annet å gjøre. Sånn sett så restituerer man seg raskere. Det er regler de må følge, protokoller, så jeg tror de takler det fysisk hvis de er mentalt klare, sier Solskjær.

HUSK TIPP LAGET: Fristen for Sheffield United-kampen er 12.00 torsdag

Powered by Labrador CMS