Slik overbeviser han stortalentene om at fremtiden ligger i United

Ole Gunnar Solskjær har flere av fotball-Europas beste unge spillere i sin stall.

Publisert Sist oppdatert

Før møtet med spanske Real Sociedad i Europa League, handler pressekonferansen til Uniteds trener om kvaliteten til torsdagens motstander, samt hvordan han jobber for å overbevise unge spillere om å komme til United.

MØTER REAL SOCIEDAD TORSDAG:
Alguacil: – Å spille i Torino er ingen unnskyldning
Mikel Oyarzabal: – Han er gullgutten og stjernen United må se opp for
Skader: Van de Beek og Cavani ute, Martial og McTominay i tvil

– Kanskje den vanskeligste motstanden vi kunne fått

Da Real Sociedad-trener Imanol Alguacil besvarte spørsmål på sin pressekonferanse, roste baskeren et United-lag som han mente er «et helt annet» enn i tidligere sesonger.

Solskjær gjengjelder rosen, og sier at hans gutter må prestere på et høyt nivå for å overvinne det spanske laget.

– Du må være veldig, veldig, veldig god mot Sociedad, sier nordmannen og utdyper:

– Som jeg sa da trekningen kom, er det kanskje det vanskeligste man kunne fått fra den useedede gruppen.

STJERNER: Mikel Oyarzabal og Adnan Januzaj er blant spillerne United må passe seg for torsdag kveld.

United-treneren påpeker at baskerne ledet den spanske eliteserien i en periode, og at de fortsatt kjemper om en av de øverste plassene på tabellen.

Solskjær mener at Alguacil har en god spillergruppe å velge blant.

De har noen topp spillere med mye erfaring og kvalitet. De har noen veldig gode unge spillere. De er aggressive defensivt, de er gode med ballen og de har mye fart. De har mange av ingrediensene til et topplag.

SLÅTT UT AV SPANSK LAG (IGJEN): Sevilla tok innersvingen på United i europaligaen forrige sommer.

Når United-spillerne går ut på banen på Allianz Stadium torsdag kveld, må de også snu en negativ trend mot spanske lag. De siste tre sesongene har spanske lag slått klubben ut av de europeiske turneringene, og går man lenger tilbake i tid, har United en historie med å slite mot motstand fra øst på den iberiske halvøy.

Solskjær forklarer dette med kvaliteten til de spanske fotballklubbene.

Det har nok noe å gjøre med kvaliteten på lagene vi har møtt. Spanske lag er gode, det må man ikke glemme. Vi har ikke prestert godt nok, det er helt sikkert, sier nordmannen og understreker at han ikke går inn i kampen bekymret over å møte et spansk lag.

Forklarer hvordan han overbeviser talenter

Onsdag kom også nyheten om at både Amad Diallo og Shola Shoretire er med i troppen som drar til Torino. Tirsdag skrev Mason Greenwood under på en ny kontrakt som holder ham på Old Trafford til 2025.

Det betyr at Manchester United, under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, har flere av de største og mest spennende talentene i fotballverdenen.

STORTALENTER: Amad Diallo og Shola Shoretire er de siste i rekken av talenter som har tatt steget opp på førstelaget til United.

Nordmannen tror at klubbens historie med å utvikle unge og talentfulle fotballspillere er del av grunnen til at nye talenter fortsatt kommer til United.

Vi gir dem sjansen til å komme til Manchester United og ha en suksessfull karriere. Jeg synes det er noe vi som klubb har vist, over mange år, at er noe vi tar seriøst og er gode på.

Vi er en klubb som liker å gi spillere sjansen til å utvikle seg. Supporterne våre og historien vår har alltid handlet om spillere med angrepsspillere med ferdigheter som har spilt uten frykt.

Solskjær tror hans spillere er de rette til å utvikle klubben videre.

Disse er spillere vi har identifisert til å ta vare på den tradisjonen.

TRADISJONSBÆRERE: Mason Greenwood og Marcus Rashford er produkter av Uniteds akademi.

Han forteller at han selv fungerer som en veileder.

Min rolle er å snakke med dem og lage en sti slik at de kan se hva vi ser for oss med dem. Jeg synes vi har vist over årene med tidligere managere, Sir Alex spesielt, at vi har produsert noen av de beste spillerne i verden.

Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo var unge. Vi har utviklet Giggs, Beckham og resten av den gruppen selv. Vi har fortsatt Marcus Rashford, Mason kommer gjennom. Disse erfaringene hjelper meg som manager når jeg vil overbevise spillere om at fremtiden deres ligger her.

– Og jeg liker å gi dem sjansen. Ser du på trenerkarrieren min, er det en av de største gledene man kan ha, å se en spiller som unggutt, og så se han suksessfull på det høyeste nivået. Det gjelder både nordmenn jeg har jobbet med og her også.

– Meldingene mot Martial er «motbydelige»

Dessverre har hets av det rasistiske slaget igjen blitt tema i engelsk fotball. Denne gangen er det Anthony Martial som har fått stygge meldinger på sosiale medier.

Solskjær forteller at franskmannen virker å ha det bra.

Jeg snakket med Anthony denne morgenen. Han er mentalt sterk.

UTSATT FOR RASISME: Anthony Martial.

Samtidig uttaler United-treneren sin skuffelse over at hans spillere igjen får rasistiske meldinger på sosiale medier.

Det er ikke noe noen skal måtte gå gjennom

Men det er motbydelig. Vi har snakket om dette i hver pressekonferanse de siste tre-fire ukene. Det pleide å være sporadisk før, så det er noe vi må gjøre noe med.

Powered by Labrador CMS