Trøbbel på Stamford Bridge

Det er over ti år siden United sist slo Chelsea borte i seriesammenheng.

Publisert Sist oppdatert

Når Mark Clattenburg blåser i gang kampen mellom Chelsea og United på Stamford Bridge søndag, er det ti år, seks måneder og åtte dager siden de røde sist tok tre poeng på brua. Statistikken de siste årene har vært begredelig, og etter ti seriekamper står United med null seiere, fire uavgjort og seks tap.

Ser man på alle turneringer er statistikken noe lysere, men ikke veldig. Et Wayne Rooney-mål i kvartfinalen i Champions League for halvannet år siden, sørget for den eneste seieren på Stamford Bridge på ti år. Likevel, 1-5-6 er fortsatt ikke noe å heise flagget til topps for.

– Det kommer til å endre seg

Ferguson ble på fredagens pressekonferanse minnet på de dårlige tallene, men var klar på at det ikke nødvendigvis har vært så stor klasseforskjell på lagene i denne perioden. Og han har rett. Siden den gang har United tatt hjem fem Premier League-titler mot Chelseas tre. De har begge vunnet Champions League én gang, mens Chelsea har vært skarpest i FA-cupen og står med fire titler mot Uniteds ene.

– Det er alltid vanskelig borte mot Chelsea. Det er to gode lag som møtes, og de har hatt en fantastisk sesongstart. De har også spilt med en interessant formasjon – noe vi må klare å håndtere.

– Jeg synes ikke vi har spilt dårlig, og i de kampene vi har tapt så er det dommeravgjørelser som har gått mot oss. Det er utrolig at vi ikke har vunnet i serien der på så lenge, men det kommer til å endre seg, sa Ferguson på fredagens pressekonferanse.

Bilde: Jubel etter 3-1 på Old Trafford i fjor

Svar på søndag

Av de som startet kampen for over ti år siden, er det bare to mann som enda er i United-troppen. Giggs og Scholes var begge med, og sistnevnte noterte seg også for en scoring. De andre målene stod van Nistelrooy og Solskjær for.

Så gjenstår det å se om United kan snu den vonde trenden da de røde nok en gang skal på besøk til de nåværende serielederne. Fjorårets kamp ble en minneverdig affære med et legendarisk comeback og 3-3.

Om vi kan forvente noe lignende i år får vi svaret på da det er avspark på Stamford Bridge søndag 17.00.

Powered by Labrador CMS