– Nei, Lukaku er ikke tilgjengelig

Lukaku er fortsatt ikke klar for spill. Les mer av hva Solskjær sa på fredagens pressekonferanse.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær møtte pressen i Kallang i Singapore, og med Inter som motstander lørdag, så var det ikke akkurat overraskende at Romelu Lukaku ble et tema. 

Han har ikke vært skadefri, og har derfor gått glipp av kampene mot Perth Glory og Leeds, og første spørsmål ble ikke uventet om belgierens tilstand – og om Solskjær i det hele tatt i så fall ville brukt ham i lys av ryktene om en mulig overgang til nettopp Inter.

– Nei, han er ikke «fit», så han kommer ikke til å være tilgjengelig, nei. Det svarer på det andre spørsmålet også.

– Med Inter i byen, og United i byen, ser du fortsatt for deg at Lukaku vil være en United-spiller når United kommer til Shanghai?

–Jeg har ingen oppdateringer [å komme med] siden forrige gang jeg snakket med dere. Så ja, jeg gjør det.

LES OGSÅ: Solskjær tror vi vil få se en ny og bedre Martial
LES OGSÅ: – Det kan kanskje bli en endring i spillesystem
LES OGSÅ: Matic: – Selvsagt ikke fornøyd med egen form forrige sesong

Shaw og De Gea er sannsynligvis med

Luke Shaw og David de Gea gikk også glipp av kampen mot Leeds, men ifølge Solskjær er det meget mulig at begge er klare til Inter-kampen.

– Ja, jeg tror begge vil være tilgjengelige. Luke hadde en brukbar treningsøkt i går, før vi reiste [fra Australia til Singapore], og David er sannsynligvis frisk nok til å trene i dag, så vi vil prøve å få kanskje 60 minutter eller lenger ut av ham.

– Det bør ikke være altfor vanskelig for ham, siden han er keeper!

– Vi vil gi noen spillere 45 minutter, noen vil få 60 minutter, noen vil få 70. Det er enda et steg – vi planlegger ikke å bytte ut hele laget i pausen denne gangen.

Håper Fred vil bli bedre i 2019/20

Fred og Darmian blir nå også med, og Solskjær ble videre spurt om hva han ser etter fra dem, før det senere kom et oppfølgingsspørsmål om Freds problemer i 2018/19-sesongen.

– Vi må selvsagt se hvordan de ligger an, for de har trent hjemme, og Fred har vært hjemme i Brasil for å gifte seg – så han har sikkert mye energi, og jeg er sikker på at han er veldig lysten på å bli med.

– En blir ikke overrasket når en brasiliansk spiller som har spilt i Ukraina synes det er litt vanskelig i starten. Men vi vet at talentet er der, og vi så mot slutten av sesongen hva Fred kan gi oss, mot PSG, Arsenal og Manchester City.

– Han er en spiller vi håper kommer til å ta enda et steg denne sesongen. Forhåpentligvis vil det ikke påvirke ham for mye negativt at han har gått glipp av ti dager av vår pre-season.

Etter pressekonferansen trente United, og både Darmian og Fred var med, mens Romelu Lukaku ikke var det.

På spørsmål fra Andy Mitten – som videoblogger for united.no fra sommerturnéen – ga Solskjær uttrykk for at han er fornøyd med det som har skjedd hittil under oppkjøringen.

– Jeg synes vi hittil har hatt mange positive og oppmuntrende øyeblikk. Kamper er selvsagt en del av det. Vi tar steg for steg, og i morgen er det nok et steg opp med tøffere motstand. Mer eller mindre alle har kommet gjennom det hittil – Luke har mistet noen dager, Anthony har mistet én dag, mens Romelu er den som har gått glipp av mest. Men det har vært bra, veldig oppmuntrende, jeg synes vi har startet godt.

Solskjær ga også uttrykk for at han håper å kunne glede fansen i Singapore med en god kamp mot Inter (lørdag 13.30, skandinavisk tid), og at han ikke var overrasket over den gode velkomsten siden han var der med United i 2001 også. En fornøyd Solskjær sa også at stadion og gressmatta er fantastisk.

Powered by Labrador CMS