– Fantastisk å ha Scholesy tilbake i fotballen

Paul Scholes tar over Oldham Athletic.

Publisert Sist oppdatert

Hver gang Oldham Athletic-jobben blir ledig, så blir Paul Scholes koblet til den.

Det er kanskje ikke så rart, med tanke på at det ikke er alle klubber på nivå fire i England som har en supporter som også er en av tidenes aller beste Premier League-spillere.

Som liten var Scholes glad i Manchester United, men ble oftere tatt med til Boundary Park i Oldham – noe Scholes selv tror er fordi hans far ikke hadde råd til å ta han med til Old Trafford.

Nå har Scholes omsider endt opp med jobben.

Det bekrefter klubben selv, etter at det lenge har vært ventet at United-legenden ville få jobben så snart EFL hadde godkjent at han kunne være manager på nivå fire samtidig som han er deleier i Salford City på nivå fem. Han har sagt opp sin direktørstilling i Salford, men beholder sin eierandel på 10%.

Det betyr at forbundet må informeres før alle eventuelle overganger mellom Oldham og Salford.

– Jeg kunne ikke vært lykkeligere akkurat nå. Det har vært tre-fire ganger de siste fem eller seks årene hvor det kunne skje. Jeg har ikke vært helt klar, men jeg føler at tiden er inne for å gi det en sjanse, og jeg føler vi kan få suksess sammen, sier Scholes til klubbens #iFollow-kanal.

OLDHAMS HJEMMEBANE: Boundary Park. Foto: Håkon Aaberge.

Ole Gunnar Solskjær ble også spurt på sin pressekonferanse (flere sitater her) om han hadde noe å si om Scholes-ansettelsen.

– Lykke til! Se opp for ekspertene, for han har bedt om [å få kjørt seg]! Det er selvsagt fantastisk å ha Scholesy tilbake i fotballen. Han var en fantastisk spiller å spille med, og en veldig bra personlighet.

– Det er en utfordring for ham. Det var ikke dette han som spiller trodde han kom til å gjøre etter karrieren. Men fotballen er [avhengighetsskapende] som et dopmiddel, og når du ikke får det… Paul er en av dem, for han elsker fotball.

– Vi kommer til å følge med, definitivt, for det er jo bare rett rundt hjørnet herfra, så det vil bli godt å se Oldham, avsluttet Solskjær, som har Zak Dearnley utlånt til Oldham (lørdag scoret Dearnley i debuten).

Ingen enkel jobb

Oldham rykket i fjor ned til League Two, etter mange år på nivå tre.

Latics har tidvis slitt stort med økonomien de siste årene, og en snarlig retur til League One blir ikke enkelt. Eieren har i tillegg blitt kritisert for å blande seg for mye inn i det sportslige, og for bruken av agenter i spillerrekrutteringen. Det har tidligere blitt meldt at Scholes ønsket kontroll om han skulle ta over.

Oldham ligger i øyeblikket litt under midten av tabellen (14. plass av 24 lag), og har ni poeng opp til Exeter City som har den siste play-off-plassen (og har spilt én kamp mer enn Oldham).

Hans første kamp blir hjemme mot Yeovil tirsdag kveld.

SCHOLES’ NYE HJEMMEBANE: Boundary Park er en stadion av den gammeldagse sorten. Foto: Håkon Aaberge.
Powered by Labrador CMS