Mine tanker etter 2-3-tapet

Giggs, Nani, van Persie, Rooney og nå kommer dommedagsprofetene. Les ans. red. Dag Langerøds tanker her.

Publisert Sist oppdatert

Etter hver kamp kommer Supporterklubbens ansvarlige redaktør, Dag Langerød, med sine tanker om prestasjonene.

Sir Alex og Ryan Giggs:

Vi er ikke så gode at vi kan forvente å kjøre over Tottenham, og jeg har skrevet i denne spalten før i sesongen at jeg ikke er glad i å starte med Ryan Giggs i kamper vi ikke sikkert kan dominere.

Dessverre viste 1. omgangen at det fortsatt er sånn.

Giggs fikk riktignok ikke mye hjelp fra lagkameratene, men han har også sluttet å treffe med pasningene sine. Det gjorde han før. En statistikk fra nettet viste 18 touch og en treffprosent på 50 prosent.

Akkurat nå er ikke Ryan Giggs god nok. Det er trist å si det, men det bør egentlig Sir Alex også se. Den eneste forklaringen jeg har på at han starter er at Giggs leverer fantastisk på trening i løpet av uka – treninger vi andre ikke ser. Men nå bør Giggs ut på benken.

Dommedagsprofeter:

Nå kommer de. United taper en kamp, og da blir alt håpløst. Ja, 1. omgangen mot Tottenham var elendig. Spillemessig stemmer det fortsatt ikke denne sesongen.

Men Jeg tror fortsatt gullet ender hos United eller City, og vi har like mange poeng som dem så langt.

Vi har slitt med et nytt skademareritt, og med Robin van Persie og Shinji Kagawa som nye nøkkelspillere offensivt så er ikke samspillet perfekt der heller så langt.

Jeg ser problemene. Jeg savner selv en sterk duellspiller på midtbanen. Jeg ser også at vi blir temposvake i deler av spillet, spesielt når vi får problemer og har Paul Scholes og Ryan Giggs på banen samtidig.

Jeg synes imidlertid stallen ser veldig bra ut. Vi kommer til å bli merkbart bedre hvis noen av Chris Smalling, Phil Jones, Nemanja Vidic, Ashley Young og Antonio Valencia kommer tilbake. Det blir atskillig flere strenger å spille på. United kan vinne Premier League, og kommer til å være med i gullkampen lenge uansett. Det er jeg sikker på. Vi kommer også til å komme til perioder hvor vi spiller glimrende fotball, feier motstandere av banen og likner på oss selv igjen. Skal vi bli seriemestere må vi imidlertid også vinne på dårlige dager. Det har vi vært gode på til nå. Og dere – vi tapte 2-3, men feide Tottenham av banen etter pause, og totalt sett, når man legger sammen de to omgangene spillemessig, så var vi det beste laget. Ikke glem det.

Noe godt av tapet?

En elendig 1. omgang. En veldig bra 2. omgang. Tap til slutt. Kanskje skjønner spillerne nå hvilket nivå de må opp på. Jeg kan nesten ikke fatte hvor dårlig 1. omgangen var. Det var ingen duellstyrke, ingen løpsstyrke, svak pasningskvalitet og da blir man lett avslørt på tempoet også – noe Tottenham har nok av.

Jeg trodde internt på Old Trafford at man skjønte at man var heldig som stod med seks seirer på rad. At prestasjonene har vært for dårlig i mindre eller større deler av alle kamper, men 1. omgangen mot Tottenham kan være et tegn på at man har «lurt» seg selv. Altså at man ikke helt har sett at det er marginer som har gitt United flere av seirerne. At man har forventet at dette ordner seg.

Newcastle og Chelsea borte og Arsenal hjemme venter i tre av de fire neste kampen. Stoke hjemme venter innimellom.

Derfor kan kanskje tapet – og 2. omgangen – være en påminnelse om hvilket nivå man kan prestere på, og må opp på for å vinne fotballkamper mot andre gode lag.

Robin van Persie og Wayne Rooney:

De har enda ikke spilt én kamp sammen. De fikk 23 minutter sammen mot Everton i serieåpningen. De fikk 23 minutter sammen mot Fulham og de fikk 45 minutter sammen mot Tottenham. De har altså ikke mye kamptrening sammen.

Likevel håper jeg at begge blir faere til å spille fri hverandre videre.

Mot Tottenham kunne Rooney to ganger spilt til van Persie hvis han hadde hatt litt bedre overblikk, men i stedet gikk han på avslutning selv. Van Persie kunne faktisk også spilt fri Rooney da han fikk sjansen sin alene med Friedel fra skrått hold.

Noen mener sikkert at målscorere som Rooney og van Persie må følge instinktene og avslutte selv.

Jeg tror begge blir bedre når de klarer å utnytte hverandre.

Nani:

Viktig, viktig kamp for portugiseren. Etter den forferdelige innsatsen mot Liverpool og en svak sesongstart – og rapportene fra Daily Mail om at han skal ha slått til Davide Petrucci – så ville ingen blitt overrasket om han ikke fikk spille mot Tottenham.

Sir Alex sendte ham imidlertid utpå fra start, og i Antonio Valencias skadefravær fikk han favorittrollen på høyrekanten.

Hvordan han gjorde det? Han var ikke elendig. Han viste tegn av det han var god til, og kom seg til en masse innlegg selv mot en såpass god oppasser som Vertonghen. Innleggskvaliteten var imidlertid skrall, og da nevnte oppasser stakk fremover etter to minutter så begynte farligheten med at Nani ikke fulgte løpet.

Oppsummert: Det er ikke det defensive vi har Nani for. Offensivt klar fremgang, men for meg henger det fortsatt et spørsmålstegn over ham. Nani må prestere over tid, og han må gjøre det hjemme og borte.

Straffer?

Glem det. Jeg er ikke interessert i å klage på det. Av og til får man straffer. Av og til ikke. Ingen av situasjonene mot Tottenham var klare straffer første gang jeg så dem (før reprisene), og dommeren må ta avgjørelsen der og da. Jeg forstod dommerens avgjørelser på Anfield forrige helg. Jeg forstod dem også nå.

Det er sikkert ting du er uenig eller enig i her? Logg gjerne inn og si din mening her.

Powered by Labrador CMS