– Få steder er bedre i Manchester!

Publisert Sist oppdatert

Denne saken stod første gang på trykk i medlemsbladet United-Supporteren tidligere i 2021.

Ett års savn

8. mars er det et helt år siden vi kunne se United på Old Trafford. Forrige gang United spilte hjemme foran egne fans ble det en fantastisk kamp. Foran 73 288 tilskuere vant United fortjent 2-0 over byrival City.

Vi har spurt noen av dem som reiser regelmessig over til Drømmenes Teater om hva de savner mest og ikke minst hva de skal gjøre først når de er tilbake i sin andre hjemby.

De ulike svarene presenteres på united.no videre utover i uka.


Stian Tangen (33), Oslo

Cirka antall United-kamper: 25

Forrige kamp du så på Old Trafford? Desember 2019, med samboeren min. Hun fikk sin første tur, og vi så kampen mot Everton. Ikke den beste, men det var et høydepunkt å se Greenwood putte.

Hva gleder du deg mest til å gjøre når du kan reise tilbake til Manchester? Til å møte likesinnede. Ta en øl, prate med gamle kjente og ikke minst se United spille igjen. Det jeg kanskje gleder meg aller mest til er en kveld på Mulligans. Få steder er bedre i Manchester.

Hva er det første du gjør etter å ha sjekket inn på hotellet? Stort sett stikker jeg da ned til Circus Tavern for å ta et par øl der. Det er alltid kjente fjes der, og en varm og god stemning. Det setter gjerne premissene for resten av turen.

Beskriv en kampdag for deg: Våkner som regel litt sliten, før man tvinger seg opp på Giovannis for engelsk frokost. Deretter bærer det relativt tidlig opp på Bishop Blaize. Jeg liker å trekke til meg stemningen, og er den god blir jeg gjerne der til nær kampstart. Etter kamp er jeg ofte så utladet at en powernap må til.

Er det en restaurant i byen du «alltid» er innom? Det er vel ingen jeg må innom, men vi har en tendens til å dra på Bem Brasil i Deansgate. Tampopo er også en plass jeg trives siden det er både god og billig mat.

Et annet tips til byen som alle kanskje ikke kjenner til? Jeg vil tipse de fleste til å utforske Northern Quarter. Det finnes så utrolig mange kule og fancy puber og klubber samt gode spisesteder der. En av favorittplassene mine, Takk, ligger også der. Funkademia er også en plass jeg vil anbefale. Det er en utrolig kul stemning der.

Når tror du at du er tilbake på Old Trafford igjen? Jeg tør nesten ikke tenke på det. At jeg ikke får reist nå gjør meg direkte uvel, men etter jul neste år virker det vel sannsynlig, altså i 2022. Jeg ber til høyere makter om at Leeds da fortsatt er i Premier League, slik at jeg kan reise på den kampen. War of Roses er nemlig det eneste storoppgjøret som jeg ikke har sett.

Christian Andersen Lindstad (35), Hamar

Cirka antall United-kamper: 6

Forrige kamp du så på Old Trafford? Avsluttet en studietur til universitetet i York med United-Spurs, 1-0 i 2017. Forløsende scoring av Martial i 81. minutt. Det var også den første kampen til lillebror Fredrik på Old Trafford. Håper å få med resten av søskenflokken ved en senere anledning.

Hva gleder du deg mest til å gjøre når du kan reise tilbake til Manchester? Ta med forloveden, vise henne byen, ta henne med på hennes første kamp, omvisning og museumsrunde på Old Trafford. Hadde også vært artig å få med seg en lower league-kamp hvis jeg reiser over med noen av gutta, for eksempel Salford City.

Hva er det første du gjør etter å ha sjekket inn på hotellet?  Legge meg litt nedpå. Så ta med Eva på en rusletur og kjenne på atmosfæren i en flott by. Kanskje bestille bord på for eksempel Mana eller Gaucho.

Beskriv en kampdag for deg: English breakfast på hotellet, så taxi til stadion. Spasere en runde, suge inn stemning, lukt og trykket før kamp. Stille seg i kø og inn på Bishop. Pils og allsang. Etter hvert inn på stadion å finne setene våre. Så se United vinne. Har aldri sett United tape live, så det skulle gå greit. Etter kampen kan man finne en restaurant om man er med dama, eller en pub om man er med gutta. Kanskje avslutte kvelden med en eller annen live-konsert et sted i Northern Quarter. Shopping dagen derpå.

Er det en restaurant i byen du «alltid» er innom? En gang på 2000-tallet haiket jeg fra London til Manchester med en av sjefene i Statoil. Han og sønnen hans tok oss med på Pizza Express. Det har blitt flere besøk der siden den gang. Det har også blitt kylling på Nando’s flere ganger. Nå hadde det gjerne blitt Mana, Dakota Bar&Grill, Tattu eller kanskje Hip Hop Chip Shop. Eller en pint på The Circus Tavern. Om det er plass.

Et annet tips til byen som kanskje ikke alle kjenner til? Jeg prøver å få tid til en runde i Northern Quarter-området. Kjent for mye bra streetart, plate og skate-sjapper, brukt/retro, gallerier, forlatte undergrunnstunneler med mulighet for guidet tur. Se om du klarer å finne en eller flere av The Ancoats Peeps eller book deg en klesvask på The Washhouse.

Når tror du at du er tilbake på Old Trafford igjen? Vanskelig å si, men for min del, som må spare litt til en sånn tur, så håper jeg kanskje å reise over til 22/23 sesongen. Solskjær sitter da fortsatt bak rattet, og United vinner både serie og en cup.

Jill-Renate Mikalsen (47), Honningsvåg

– Feirer alltid seirene på Circus

Cirka antall United-kamper: Cirka 15 på Old Trafford, to preseason-kamper i Gøteborg og Oslo, og Europa League-finalen i Stockholm.

Forrige kamp du så på Old Trafford? Den forrige var i mars 2019, mot Watford. Den første var i august 2010, mot Newcastle.

Hva gleder du deg mest til å gjøre når du kan reise tilbake til Manchester? Å møte United-familien igjen, og å kunne gi dem en ordentlig god klem. Gleder meg selvsagt også til følelsen når jeg kommer inn på Old Trafford igjen.

Hva er det første du gjør etter å ha sjekket inn på hotellet? Da er jeg allerede på vei til Circus – verdens beste pub med Barry, Jackie, Jodie og de andre som jobber der.

Beskriv en kampdag for deg: Først engelsk frokost. Så Bishop Blaize, der det alltid er god stemning. Som oftest er man også innom Hotel Football før og etter kamp. Tilbake i sentrum feirer vi seieren på Circus.

Er det en restaurant i byen du «alltid» er innom? Jeg MÅ alltid på Bem Brasil, maten der er fantastisk. Feiret også nyttårsaften 2016 med mange nordmenn til bords der.

Et annet tips til byen som alle kanskje ikke kjenner til? Jeg har reist flere ganger alene til Manchester. Da setter jeg alltid av en dag til venner fra Manchester. Da får man oppleve den fine byen på en helt annen måte. Old Nags Head er en pub jeg absolutt også kan anbefale, og The Restaurant Bar & Grill har også helt nydelig mat.

Når tror du at du er tilbake på Old Trafford igjen? Vi sparer penger allerede, og jeg kommer til å ta turen så fort forholdene er tryggere. Da skal jeg ha med meg svigerbror som skal på sin første tur på Old Trafford. Vi gleder oss vilt.

Geir Olav Wangen (47), Bergen

– Det første jeg gjør er alltid å ta en runde rundt Old Trafford

Cirka antall United-kamper: 8. Første kamp var 19. oktober 1991, mot Arsenal. Husker fortsatt hvordan hele stadion reiste seg i ekstase hver gang en ung Ryan Giggs stormet oppover venstresiden. Han var helt ustoppelig, og det gjorde inntrykk på en førstereisgutt.

Forrige kamp du så på Old Trafford? 11. august 2019, hjemme mot Chelsea. En solid 4-0 seier, fantastisk stemning.

Hva gleder du deg mest til å gjøre når du kan reise tilbake til Manchester? Alt. At kompisene møtes på flyplassen, den gode forventningsfulle stemningen, de vennskapelige stikkene til de som har vært så uheldig å holde med feil lag. Det er fantastisk å reise på tur sammen med gode kompiser.

Ellers gleder jeg meg alltid mest til det som skjer før og under selve kampen, det obligatoriske oppmøtet på The Bishop Blaize eller The Trafford, å la seg rive med av stemningen, kjenne på fellesskapet og kanskje bidra med litt høylytt sang selv når det nærmer seg høydepunktet – avspark.

Hva er det første du gjør etter å ha sjekket inn på hotellet? Jeg synes det er best å bo ved Old Trafford, aller helst på Hotel Football og aller helst i de øverste etasjene. Det første jeg gjør er å sette fra meg koffertene, trekke fra gardinene og sjekke om utsikten er den rette veien. Hvis jeg så ser East Stand så er det perfekt.

Deretter så går jeg til Old Trafford, tar en runde rundt banen for å kjenne litt på følelsen av å være på hjemmebanen til verdens største fotballklubb.

Beskriv en kampdag for deg: Jeg sover til jeg våkner, og finner en plass som serverer full english breakfast. Deretter Old Trafford og supportershoppen, der det handles så mye som lommeboka tåler. Deretter går turen til en av pubene i området. Når det nærmer seg kampstart blir det en curry i en av kioskene på veien. Etter kamp samles vi til middag før det ofte blir en ganske så tidlig kveld.

Er det en restaurant i byen du «alltid» er innom? Nei, pleier å variere, selv om turen ofte går til Printworks, der det er et godt utvalg av spisesteder.

Et annet tips til byen som alle kanskje ikke kjenner til? Ta trikken i stedet for taxi. Da blir man bedre kjent.

Når tror du at du er tilbake på Old Trafford igjen? Målet de siste årene har alltid vært å være der én gang i året. Så får vi se hva coronaen tillater, men jeg satser på å være tilbake høsten 2021.

Sveinung Riber (64), Voss

– Jeg tar alltid en tur innom gatesteinen min i Sir Matt Busby Way

Cirka antall United-kamper: 30

Forrige kamp du så på Old Trafford? Wayne Rooneys testimonial i 2016. En hel uke over med familien, fikk omvisninger med folk fra støtteapparatet. Jeg var 60, datteren min var 30. Vi feiret det med klubben.

Hva gleder du deg mest til å gjøre når du kan reise tilbake til Manchester? Å se kamp og å treffe personer tilknyttet Uniteds støtteapparat. Så besøker jeg alltid også gatesteinen med navnet mitt på Sir Matt Busby Way. Skulle gjerne likt å treffe noen av fanzine-redaktørene også, for å snakke om United sett fra Norge.

Hva er det første du gjør etter å ha sjekket inn på hotellet? Da handler det om å sjekke at alt som er planlagt faktisk skjer, at avtaler går etter planen.

Beskriv en kampdag for deg: Reiser tidlig til Old Trafford, er innom Megastore først. Deretter er det én av restaurantene i nærhetene og så pub. Er alltid innom Trafford-puben. Liker å prate med folk med ulike nasjonaliteter.

Et annet tips til byen som alle kanskje ikke kjenner til? Er du tidlig på Old Trafford på kampdag så kan du fort treffe tidligere United-spillere og få en prat med dem. Det samme kan skje når du er på et kjøpesenter. Jeg har selv møtt spillere, fått en prat med og tatt bilder med spillere på den måten. En gang traff jeg også bestekompisen til George Best fra Belfast. Vi pratet sammen i flere timer og begynte etterpå å brevveksle.

Når tror du at du er tilbake på Old Trafford igjen? Jeg håper pandemien har roet seg nok til at vi kan være der i 2022. Jeg har veldig lyst til å være der når Solskjær er manager. Jeg har møtt ham noen ganger allerede, og også spist middag med ham på Banko Rotto i Bergen en gang. Mitt store ønske når ting normaliserer seg igjen er å få Ole Gunnar til Voss Cup, for å åpne den. Det er landets største turnering for barn, etter Norway Cup.

Powered by Labrador CMS