– Ikke veldig imponert av United

– Og dere kommer ikke til å dominere i lørdagens kamp, sier Wigans norske fans. Les hva de sier før kampen her.

Publisert Sist oppdatert

United er verter for Wigan i sesongens fjerde seriekamp lørdag klokka 16.

I den forbindelse snakket vi med Supporterleder Kent Rabben i Wigans norske supporterklubb.

– Dere står med fire poeng etter sesongens tre første kamper. Hva synes du om uttellingen?

– Vel, både og. Vi kunne fort stått med 6 poeng, men en uheldig start mot Chelsea og udyktighet mot Stoke ødela, men alt i alt så er 4 poeng nok utifra spill og sjanser. Vi hadde forutsett 4 poeng etter de tre første kampene så vi er i rute.

– Hva synes du om det Wigan har levert så langt?

– Wigan har ikke spilt seg bort. En meget god kamp mot Chelsea der vi fort kunne og kanskje burde skaffet vårt første poeng. Vi er bedre enn Chelsea i store deler av kampen, men en uheldig start ødela kampen. Kampen mot Southampton gjennomfører vi med stil. Her er vi solide bakover, vinner midtbanen og utnytter sjansene vi får. Kampen mot Stoke er vi det førende laget, styrer det meste av spillet, men slipper Stoke til på det de er best på, nemlig hodestyrken. Når vi oppsummerer starten av årets Premier League for Wigan kan vi si at det virker å være lovende og om det klaffer litt for Wigan kan det se ut som at vi slipper å tenke på nedrykk. Vi kan heller se oppover. Uansett er det nok litt for tidlig å spå enda.

– Det endte 5-0 til United sist Wigan var på besøk på Old Trafford. Wigan vant imidlertid 1-0 på hjemmebane. Hvordan ser du på muligheten til å komme fra Old Trafford med poeng?

– Det avhenger av hvordan laget til United ser ut. Med et reservepreget lag tror jeg sjansene er tilstede for en skrell, men om spillere som Kagawa og Van Persie starter skal det bli vanskelig. Uansett blir det vanskelig for Wigan på Old Trafford. Jeg håper likevel at når jeg sitter i bortesvingen kan jeg juble for poeng!

– Hva slags kampbilde ser du for deg?

– Jeg tror ikke Man Utd vil dominere kampen, men jeg tror de vil komme til flere muligheter en det Wigan vil. Det er en vanskelig oppgave og styre en kamp mot Wigan. Dette på grunn av McCarthy og McArthur som jobber intenst på midtbanen gjennom hele kamper. United er fae å utnytte sjansene sine mot Wigan og med hjemmefordel så tror jeg de vil det denne gangen også, men først må United-spissene forbi en meget god stopper i Caldwell og en solid sisteskanse i Al-Habsi. Nå er jeg litt usikker på hva United vil stille med etter at flere er usikre, men blir det et reservepreget lag så ser jeg ikke bort i fra at Wigan er fullt på høyde med United.

– Hvilke Wigan-spillere kan gjøre livet surt for United?

– Våre to unge midtbanespillere James McCarthy og James McArthur kan rive i stykker midtbanen! Caldwell er en bauta i forsvar og i dueller. Linken mellom Di Santo og Kone kan bli farlig om den stemmer på lørdag. Kan heller ikke glemme Al-Habsi i mål som kan stå som en vegg og irritere hele Old Trafford med storspill.

– Hva frykter du mest fra Sir Alex’ mannskap?

– Det meste egentlig.. Gode spisser uansett hvem de stiller med. Om Van Persie ikke stiller, kan de fortsatt hive utpå spillere som Welbeck og Hernandez. Skulle kantspillerne ha en god kamp er det noe jeg frykter også. Valencia på sitt beste er ustoppelig. United sin svakhet så langt derimot må være forsvaret. Det er ikke ofte motstanderlag har fått sluppet så lett til både med sjanser og mål som det de har fått denne sesongen. Nå har det kanskje med skader å gjøre, men Wigan kan utnytte et litt rufsete forsvar på lørdag.

– Og hvilke(n) United-spiller(e) frykter du mest?

– Som tidligere nevnt frykter jeg spissene United stiller med. Om det blir Van Persie, Welbeck eller Hernandez spiller ingen rolle. Valencia er den jeg kanskje frykter mest med sin fart og sine innlegg. Kagawa er heller ikke ufarlig om han spiller.

– Hva synes du om det United har levert så langt?

– Jeg kan ikke si at jeg er veldig imponert. Eneste som har imponert meg så langt er snuoperasjonen mot Southampton, men det som skjer før de ti siste minuttene der var heller ikke noe å skryte av. Uansett så er det å kunne avgjøre tette kamper noe United er solide på og jeg er ganske sikker på at det bedrer seg for United utover sesongen.

Du kan lese mer om Wigan på deres nettside, wigan.no.

Helt til sist:

– Hva tror du blir resultatet mellom Manchester United og Wigan? – Jeg tror 2-0 til hjemmelaget, men håper Wigan klarer poeng når jeg først reiser med Wigan til Old Trafford. – Har du noen formening om hvem som til slutt stikker av med ligamesterskapet? Det står mellom United og City med Chelsea som en utfordrer. Og hvor havner Wigan? – En plassering rundt midten hadde smakt godt! Tipper en 12 plass. – Hvem må ta den tunge veien ned? – Southampton, Norwich og Villa tror jeg går ned.

Du kan lese mer om Wigan på deres nettside, wigan.no.

Powered by Labrador CMS