– Lagkameratene mine visste at jeg elsket Manchester United

Odion Ighalos første offisielle intervju som Manchester United-spiller.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld la Manchester United ut et bilde av Odion Ighalo der han poserte med United-drakta med 25 på ryggen, og onsdag kom endelig det første offisielle intervjuet.

Der gjentok han igjen hvor stort dette er for ham.

– Jeg er veldig glad. Først vil jeg takke Gud for å få dette til å skje, og det er som en drøm som blir til virkelig for meg. Jeg vet mange folk pleier å si at de drømte om å spille for et lag når de kommer til klubben, men for meg er det ikke slik [at han bare sier det, red.anm.], jeg var supporter av laget da jeg var ung. Det vet folk som kjenner meg, selv tilbake i Nigeria, og selv da jeg spilte for Watford så visste lagkameratene mine at jeg elsket Manchester United, og at jeg var supporter av dem. Da jeg spilte mot United, så var følelsene der, fordi det var drømmen min. Så det er en fin virkelighet nå, og jeg ser frem til å starte.

– Da jeg var ung tilbake i Nigeria så pleide vi å se Premier League på TV en del, da folk som Andy Cole spilte. Mange folk støttet Man United i Nigeria, og jeg utviklet den kjærligheten fordi alle søskenene mine er United-supportere. Jeg hadde aldri trodd at dette ville skje, men drømmer blir til virkelighet, så jeg er veldig lykkelig for å være her, og dette blir en stor og god utfordring for meg.

Han fortalte i intervjuet også om hvor stolt han var over å være den første United-spilleren fra Nigeria, og at han har blitt tilsendt videoer fra gata han vokste opp i med feiring av at Ighalo har signert for United.

RØDE: Morgan Schneiderlin hadde på seg rød drakt, men Odion Ighalo var også rød. Innerst inne.
RØDE: Morgan Schneiderlin hadde på seg rød drakt, men Odion Ighalo var også rød. Innerst inne.

Ighalo kan fortelle om en dramatisk avslutning på januarvinduet.

– Ja, det var veldig dramatisk. Agenten min ringte meg dagen før og sa Manchester United, og jeg [sa at] jeg ville elske å dra dit. Noen andre klubber hadde vist interesse, men jeg sa vær så snill, velg United hvis det kan være mulig.

– Klokka 23.00 i Shanghai ringte agenten min for å si at United ønsket å gjennomføre avtalen, så jeg våknet opp den kvelden og begynte å se etter en tolk slik at jeg kunne gå til direktørens rom for å banke på døra hans for å si at «min agent ønsker å snakke med deg, United jakter meg, du må få dette til å skje», og du vet. Så de begynte å snakke og diskutere.

– Jeg sov ikke den natta, for overgangsvinduet skulle stenge klokka 07.00 i Shanghai-tid. Så fra 23.00 var det papirarbeid, forhandlinger om låneavtalen og alt det der, så vi snakker, og andre lag ringer fordi de ønsker meg, men jeg har fortalt agenten min at det er dette jeg ønsker. Jeg ønsker å komme hit. Han sa at jeg må gå ned i lønn for å gå til United. Jeg sa at jeg ikke bryr meg – få avtalen i boks. Så direktøren og alle andre visste ikke hva de skulle si mer, for jeg hadde allerede bestemt meg, så agenten min begynte å ordne opp i det, og klokka 05.00 var vi ferdige.

– Min agent sa at han hadde sendt alle papirene, og at de ville bekrefte det for meg hvis alt var ok. Rundt 05.00-06.00 sa han at alt var OK, det er gjennomført. Jeg var spent, og jeg ringte min mor, og hun var lykkelig og gråt, og sa «dette er din drøm, og jeg er glad på dine vegne». Det var dramatisk, og jeg sov ikke, og jeg var veldig glad for at vi til slutt fikk avtalen i boks.

BLE TIL SLUTT UNITED-SPILLER: Odion Ighalo.
BLE TIL SLUTT UNITED-SPILLER: Odion Ighalo.

– Min ambisjon er å jobbe hardt sammen med laget, og sørge for at vi avslutter sesongen godt, og høyere enn hvor vi er i dag. Jeg så på tabellen i går, og Manchester United er stort lag, helt på topp, og ting går ikke som de bør nå. Så mitt mål er å bidra til laget, og å sørge for at at vi ender i en god posisjon.

Nå gleder Ighalo seg til å bli en del av et United-angrepet sammen med Marcus Rashford, Anthony Martial og Mason Greenwood.

– Dette er veldig gode spillere. Greenwood er en veldig god spiller – ung, veldig god venstrefot. Martial har veldig god teknikk, han kan gjøre magiske ting med ballen, og Rashford synes jeg for min del er en av de beste, om ikke den beste, spilleren i Europa akkurat nå. Han scorer mål, han er rask og han har god teknikk. Dessverre er han skadet nå, og forhåpentligvis kan jeg se frem til å spille med ham, for han er en god spiller.

ROSES AV IGHALO: Anthony Martial, Marcus Rashford og Mason Greenwood.
ROSES AV IGHALO: Anthony Martial, Marcus Rashford og Mason Greenwood.

Han beskriver seg selv som en rask og sterk spiller med god teknikk, og ble videre spurt om hans fysikk er noe av det han kan bidra med i dette United-angrepet, og det var han enig i.

– De har [/skal ha] en spiss som holder seg mest i midten, for Martial og selv Rashford liker å komme inn fra siden, så en trenger noen i midten som kan holde på ballen. Jeg har sett så mange United-kamper, og de trenger en fysisk tilstedeværelse der oppe for å holde på ballen, og til å være i bevegelse, og om alt som jeg tror går bra, så kan jeg bidra med dette til laget.

I desember 2015 scoret Ighalo to mål i Watfords 3-0-seier mot Liverpool, noe han beskriver et av de beste øyeblikkene i sitt liv, og i Kina har han fått klare instruksjoner fra United-fans om å gjøre det godt nå som han har fått sin store sjanse for favorittklubben.

– Til og med noen av tolkene, noen av gutta som jobbet for Shanghai, var United-fans, og de sa til meg: «Vær så snill å dra dit, og gjør det godt, for da vil vi være fornøyde når du kommer tilbake». Jeg sa «dere trenger ikke å bekymre dere, jeg skal gjøre det».

IGHALO: Her sammen med ex-red Craig Cathcart.
IGHALO: Her sammen med ex-red Craig Cathcart.

Da Ighalo ble spurt om hva det ville betydd for ham å vinne et trofé med United, så virket han nesten rørt bare av tanken.

– Wow, jeg vet ikke hva jeg skal si om det, for når du snakker om det er det annerledes enn når du vinner, og følelsene, gleden og den lykken som kommer. Så å ikke bare spille for Manchester United, men å vinne et trofé med dem, det ville vært et av livets høydepunkt, noe jeg ville kunne gledet meg over hele livet.

Ighalo lover i alle fall å gi alt.

– Jeg lover å gjøre mitt beste fra første dag jeg tar på drakta til den siste dagen av min tid her. Jeg lover å gjøre mitt for at han sesongen ender godt for Manchester United.

Se hele intervjuet her.

Powered by Labrador CMS