Mål og målgivende i Portugal

DE UTLÅNTE: Nani var svært involvert da Sporting tok en ny trepoenger.

Antallet utlånte har begynt å krympe. Verken Ángelo Henríquez eller Vanja Milinkovic-Savic er i aksjon om dagen, ettersom det for øyeblikket er vinterpause både i Kroatia og Serbia. Samtidig har Reece James returnert til United etter låneoppholdet i Rotherham, mens Michael Keane har gjort overgangen til Burnley permanent.

Fredag 16. januar: 

Preston North End 2-2 Leyton Orient (Sam Johnstone)

Sam Johnstone har foretatt et byks oppover på tabellen ved å dra fra Doncaster til hjembyen Preston, men måtte gå skuffet av banen etter å ha spilt uavgjort på hjemmebane mot et lag som er godt under Doncaster på tabellen.

Johnstone gjorde en grei figur. Kanskje vil han være misfornøyd med å ikke ha hindret det første målet, men det var mer dårlig forsvarsspill som førte til baklengsmålene enn noe annet. Ved andre anledninger kunne Preston-fansen være glad de hadde Johnstone bakerst, og spesielt da han reddet på imponerende vis etter at David Mooney skjøt fra kort hold.

Johnstone fikk karakteren 6 av Football League Paper.

De andre topplagene vant, og veien til direkte opprykk ser for øyeblikket ganske lang ut. Samtidig virker det usannsynlig at de ikke skal klare play-off. Les mer om Johnstones debut her.

Lørdag 17. januar:

Aston Villa 0-2 Liverpool (Tom Cleverley)

Tom Cleverley startet kampen da Aston Villa nok en gang gikk målløse av banen. The Villans trakk det lengste strået da lagene møttes på Anfield, men på Villa Park sørget Fabio Borini og Rickie Lambert for at det endte 2-0 til gjestene. Cleverley hadde en stor mulighet til å utlikne til 1-1, men misbrukte muligheten. Cleverley ble erstattet av Andreas Weimann etter rundt en time, uten at det hjalp stort for Aston Villa.

Aston Villa v Liverpool - Premier League
TAPTE: Tom Cleverley, her i duell med Lucas Leiva, spilte 59 minutter da Aston Villa tapte for Liverpool.

Burnley 2-3 Crystal Palace (Wilfried Zaha)

Wilfried Zaha fikk tillit fra start da Alan Pardews menn gjestet Turf Moor. Det var imidlertid nylig solgte Michael Keane og co som fikk den beste starten, og etter et kvarter stod det 2-0 til hjemmelaget. Men etter 28 minutter slo Wilfried Zaha inn fra høyresiden, og da klareringen havnet rett til Dwight Gayle, hamret Palace-spissen inn reduseringen for gjestene.

Rett etter pause var det Jason Puncheon sin tur til å havne på scoringslisten. Han mottok ballen fra Dwight Gayle, og vips så stod det 2-2. Wilfried Zaha ble byttet ut etter 70 minutter. Fra benken fikk han se Puncheon og Gayle bytte roller, og sistnevnte sørget for at Pardew og co stakk av med alle tre poengene for andre kamp på rad. Det gjør at Crystal Palace klatrer helt opp på 12. plass.

Zaha fikk karakteren 7 for innsatsen av Daily Mail.

461675144
SUKSESS: Wilfried Zaha har fått tillit under Alan Pardew. Først kom han inn og sikret seieren mot Tottenham, så startet han mot Burnley. Med Pardew ved roret har Crystal Palace nå vunnet tre av tre kamper.

Doncaster Rovers 1-0 Barnsley (Ben Pearson)

Ben Pearson ble kåret til banens beste i debuten for Barnsley, men skal ha pådratt seg en skade på trening, og var ikke med mot Yorkshire-rival Doncaster. Forhåpentligvis er han tilbake snart.

Det gikk verre uten Pearson, og Doncaster vant 1-0 på Keepmoat Stadium. Barnsley er nærmere nedrykk enn play-off i øyeblikket, men siden Tykes har en hengekamp er heller ikke veien opp til topp seks så veldig stor. Men det er mange om beinet…

Søndag 18. januar:

Getafe 0-3 Real Madrid (Jávier Hernández)

Meksikanske Jávier Hernández satt på benken hele oppgjøret da Real Madrid vant 3-0 borte mot Getafe. En viss portugiser (trenger vi å nevne navn…?) scoret to mål, mens Gareth Bale også havnet på scoringslisten.

Getafe II 0-1 Real Madrid Castilla (Guillermo Varela)

Det var ikke bare førstelagene til disse to lagene som møttes søndag ettermiddag. Cristiano Ronaldo bidro til rundspillingen av Getafe, og Los Blancos’ andrelag fulgte opp suksessen med en knepen seier et par timer senere. Zinedine Zidane måtte imidlertid klare seg uten Guillermo Varela. Uruguayaneren er fast inventar på Real Madrids andrelag, men var ikke tilgjengelig søndag.

Madrid tar med det steget opp til andreplass på tabellen i sin Segunda B-gruppe (nivå tre), à poeng med serieleder Huesca.

Sporting Lisboa 4-2 Rio Ave (Nani)

Nani har fått en ny vår hjemme i Portugal, og søndag var portugiseren igjen på scoringslisten da Rio Ave kom på besøk. Målet kom på straffe, da kampen var en halv time gammel. Litt over en halvtime senere var han nok en gang på farten da han slo et nydelig innlegg til João Mário som ikke kunne annet enn å stange ballen i mål. Se videoer her.

Sporting ligger for øyeblikket på fjerdeplass, ett poeng bak Vitória Guimarães, med en kamp til gode.

Ifølge Jan Hagen står vår utlånte mann nå med syv mål, seks målgivende og fire ganger banens beste på 19 kamper i ligaen og Mesterligaen.