Wilson-mål og herlig Mitchell-debut

James Wilson med mål i sin første start for Sheffield United, mens Demetri Mitchell klarte seg godt i Edinburgh-derbyet.

United vant, og det gjorde flere av lånespillerne våre også. Her er vår rapport på lånesoldatene.

Arsenal 4-1 Crystal Palace

Timothy Fosu-Mensah og resten av forsvarsrekka slaktes av lokalavisa Croydon Advertiser etter lørdagens stygge tap mot Arsenal. Nederlenderen får karakteren 3 av 10 – men det er han ikke alene om. Hele forsvarsrekka får nemlig en treer, bortsett fra venstreback Van Aanholt.

Fullstendig kollektiv svikt, men også enkeltfeil – for eksempel ga Fosu-Mensah ballen bort for lett før det ene av Arsenals mål.

Han får rost for å ha vist noen positive glimt offensivt, men alt i alt ingen hyggelig dag på jobb for Fosu-Mensah.

Aston Villa 3-1 Barnsley

Sam Johnstones Aston Villa vant 3-1 over Barnsley, og fremstår i øyeblikket som en av de store utfordrerne i kampen om andreplassen som sikrer direkte opprykk til Premier League.

Johnstone får karakteren 7 av Birmingham Mail for sin innsats mot Yorkshire-laget. De trekker frem flere gode redninger, og skriver også at det var lite han kunne gjøre med baklengsmålet.

I tillegg skriver de at alle «sign him up»-ropene fra tribunen sier alt om hvor høyt verdsatt målvakten er av Villa-fansen.

Norwich City 1-2 Sheffield United

James Wilson debuterte som innbytter i byderbyet mot Sheffield Wednesday, men fikk her sin første start for Blades.

Det endte, ikke overraskende, med scoring. Han utnyttet kaoset i feltet etter et hjørnespark til å dunke ballen inn, og scoret med det sitt første av forhåpentligvis mange for Sheffield United.

Det ble en finfin 2-1-borteseier for Sheffield United, som ligger på sjetteplass på nivå to i England.

Det er ikke enkelt å få spilletid på topp for Sheffield United, for der er det mange om beinet. Da Wilson ble byttet ut rett før timen var spilt, så var det erstatteren hans som scoret bortelagets andre mål. Heldigvis skriver lokalavisa i alle fall at samarbeidet med spisskollega Leon Clarke var lovende.

Shrewsbury Town 2-2 Doncaster Rovers

Shrewsbury mistet omsider den direkte opprykksplassen etter å ha gitt bort en tomålsledelse mot Darren Fergusons Doncaster.

Henderson har vært fantastisk for Shropshire-klubben denne sesongen, men hadde ikke sin beste kamp her, skriver Shropshire Star – som riktignok gir han karakteren 6 likevel.

Litt rotete på begge baklengsmålene, den siste noe kontroversiell (både fordi Henderson ble dyttet litt inn mot målet, men også fordi det er usikkert om ballen egentlig var inne), og Henderson får prøve å komme sterkere tilbake senere.

Heart of Midlothian 1-0 Hibernian

Å debutere for et nytt lag er ikke nødvendigvis så enkelt, men alle som så United-Crystal Palace sist vår vet at Demetri Mitchell er i stand til å takle det presset.

Det passet godt. Hans debut for Hearts var nemlig mot erkerivalen Hibernian fra den andre siden av byen, i en skotsk cupkamp. Snakk om å bli kastet til løvene!

Mitchell mestret det bra. Hearts hadde ikke slått Hibs på lenge, men med Mitchell på laget gikk det etter et sent vinnermål av Don Cowie, og vår mann spilte også en fremtredende rolle.

Han viste selvtillit offensivt både med herlige løp og innleggsforsøk (faktisk hadde han sitt første innlegg før halvminuttet var spilt), og fikk i tillegg ta en del dødballer for sin nye klubb.

Det ble nesten en drømmedebut også, for han kunne fort havnet på scoringslista også med to farlige skuddforsøk, men han har uansett all grunn til å være fornøyd med debuten.

Ellers:

  • Regan Poole har spilt fast for Northampton, og de har sett mye bedre ut i det siste, men han ble værende på benken hele kampen da Cobblers vant 2-1 over Milton Keynes.
  • Andreas Pereira var for en gangs skyld ubenyttet reserve for Valencia da de tapte mot Las Palmas. Vi får satse på at de ikke gjør den feilen igjen!
  • Matty Willock ble også værende på benken da Utrecht møtte AZ Alkmaar fredag kveld. Kampen endte 1-1.