Welbeck debuterte

Mange United-spillere involverte i landskamper i kveld, og alle ser ut til å ha kommet seg gjennom kampene uten å pådra seg skader. OPPDATERT

EM-kvalifisering

Nord-Irland – Slovenia 0-0

Både Jonny og Corry Evans startet i Nord-Irlands hjemmekamp mot Slovenia i EM-kvalifiseringskampens gruppe C i kveld. Slovenia var laget som skapte mest på Windsor Park i Belfast, men greide ikke å få ballen forbi keeper Lee Camp i det nordirske målet. Jonny Evans spilte hele kampen i Nord-Irlands forsvar, mens Corry Evans ble byttet ut på overtid. Også ex-red Craigh Cathcart spilte hele kampen for Nord-Irland. Nord-Irland ligger på en femteplass i gruppen, med seks poeng på fem kamper.

Estland – Serbia 1-1

I en annen kamp i gruppe C besøkte Nemanja Vidic og Serbia Estland på Lilleküla Arena i Tallinn. Nemanja Vidic var ikke med i fredagens kamp mot Nord-Irland på grunn av skade, men er nå skadefri og ble i går innkalt til den serbiske troppen. United-kapteinen og hans lagkamerater skulle forsøke å revansjere det overraskende 1-3-tapet mot Estland i september, men lyktes bare halvveis med dette.

Serbia tok ledelsen med Marko Pantelic etter 38 minutter, men Estland nektet å gi opp, og kom tilbake og sikret ett poeng ved en scoring av Konstantin Vassiljev fem minutter før slutt. Vidic var kaptein for det serbiske mannskapet, og kom seg gjennom hele kampen uten å slå opp igjen skaden.

Italia har nå festet et solid grep i gruppe C, og leder gruppen med 13 poeng – fem poeng foran Slovenia og Serbia. Italienerne har i tillegg en kamp mindre spilt enn de nærmeste utfordrerne. Dermed ser det ut som om Serbia, Slovenia, Nord-Irland og Estland må kjempe om en play-off-plass, mens Færøyne må ta til takke med sisteplassen i gruppa.

Vennskapskamper

England – Ghana 1-1

Danny Welbeck ble tidligere idag for første gang tatt ut i Englands a-landslagstropp da Fabio Capello valgte å erstatte en skadet Aaron Lennon med United-unggutten. Danny Welbeck, som også har muligheten til å velge å spille for nettopp Ghana, landet hvor hans foreldre kommer fra, begynte kampen på benken, men fikk sin debut da han kom inn for Ashley Young ni minutter før full tid.

England ledet på dette tidspunktet 1-0 etter en scoring av Andy Carroll på tampen av førsteomgang, og så ut til å gå mot en seier mot The Black Stars, men Asamoah Gyan ville det annerledes. Sunderland-spissen fikk takk i ballen utenfor sekstenmeteren, vendte bort Joleon Lescott og sendte ballen bort i lengste hjørne. Dermed endte Welbecks debut med en skuffende avlsutning på kampen for engelskmennene.

Irland – Uruguay 2-3

Darron Gibson startet kampen på benken for irene i kveldens privatlandskamp mot VM-semifinalistene Uruguay. Kampen på Aviva Stadium i Dublin startet forrykende, og da dommer Said Ennjimi blåste for halvtid stod det 3-1 til søramerikanerne. Diego Lugano, Edison Cavani og Abel Hernandez hadde scoret for Uruguay, mens Shane Long stod bak Irlands mål.

Kun to minutter etter pause tente Keith Fahey irenes håp da han reduserte til 2-3 på straffe. Darron Gibson kom inn for nevnte Fahey etter 65 minutter, men Giovanni Trapattonis mannskap kom ikke nærmere, og kampen endte dermed 3-2 til Uruguay.

Portugal – Finland 2-0

Nani begynte på benken i Portugals kamp mot Finland på Estádio Municipal i Aveiro. Portugal stilte med et noe b-preget mannskap, og Portos Ruben Micael scoret begge kampens mål, ett i hver omgang, og ble dermed den store helten i 2-0-seieren. Nani kom inn for Ricardo Quaresma etter 69 minutter og stod for assisten til Rubens andre mål for kvelden kun to minutter etter at han kom inn på banen.

Frankrike – Kroatia 0-0

Patrice Evra kom ikke på banen i Frankrikes kamp Kroatia på Stade de France.

Italia U 21 – Tyskland U 21 2-2

Tyskland tok imot Italia og Federico Macheda til treningskamp på U 21-nivå. Macheda startet kampen for bortelaget, men dette forhindret ikke tyskerne å score to ganger ved Lewis Holtby i løpet av den første timen. Etter 75 minutter gikk Macheda av banen på stillingen 2-0 til Tyskland, og hans erstatter Manolo Gabbiadini markerte seg umiddelbart ved å redusere til 2-1. Fire minutter før slutt utliknet Fabio Borini, og kampen endte 2-2.

Ecuador – Peru 0-0

Antonio Valencia var med i Ecuadors tropp til kampen mot Peru i natt, men kom aldri på banen i kampen. Det har ennå ikke lykkes united.no å finne ut av hvorfor lynvingen ikke spilte nattens kamp, men vi kommer tilbake med informasjon om dette så snart vi kan. Kampen endte 0-0.

Mexico – Venezuela 1-1

Javier Hernandez scoret to mål da han sist var i aksjon for Mexico, og forsøkte å pynte på sin aldeles glimrende scoringsstatistikk på landslaget i kampen, som startet klokken 05 i natt. Chicharito spilte fra start, og hadde første omgangs beste mulighet etter 16 minutter. En døgnvill Chicharito avsluttet imidlertid over. Han ble erstattet av Aldo de Nigris etter pause.