Vurdering av de utlånte: Tre spillere skilte seg ut

Publisert Sist oppdatert

2020/21-sesongen er over, og det er på tide å se tilbake på hvordan det gikk med våre utlånte spillere denne sesongen.

Undertegnede har kategorisert de utlånte i følgende fire kategorier:

  • Suksess
  • Ganske bra
  • Litt skuffende
  • Veldig skuffende

I denne artikkelen fra mandag så vi på de som ble plassert i de to siste kategoriene. I denne artikkelen skal vi se på de som hadde en god eller ganske bra sesong.

Vi har valgt å plassere tre spillere i suksesskategorien, og med alle tre er det ganske usikkert hvor de spiller neste sesong.

Flere av spillerne plassert under «ganske bra» er på vei bort fra klubben permanent, og der handler det til en viss grad om hvilke forventninger vi hadde de til de aktuelle spillerne.

Suksess:

Jesse Lingard (West Ham United)

Har Jesse Lingard en fremtid i Manchester United?

Det er ikke godt å si, men svaret «nei» er nok minst like sannsynlig som svaret «ja», i alle fall – selv om Ole Gunnar Solskjær aldri ville sagt det.

Uansett er det liten tvil om at Lingards opphold i West Ham var en suksess.

I februar, mars og april var han rett og slett blant ligaens beste spillere, og han var en vesentlig del av grunnen til at David Moyes’ West Ham spiller i Europa League neste sesong. Om Declan Rice hadde holdt seg skadefri i vår, så skal vi heller ikke se bort ifra at Lingard kunne ledet West Ham til Champions League.

Om Lingard spiller i United fremover, så får vi tilbake en Lingard med mer selvtillit. Hvis ikke, så har låneoppholdet i West Ham trolig sørget for at vi kan få en brukbar overgangssum for ham.

West Ham United v Leicester City - Premier League
GOD I WEST HAM: Jesse Lingard.

James Garner (Watford/Nottingham Forest)

Da vi i halvtårsrapporten skulle plassere James Garner, så plasserte vi ham under kategorien litt skuffende.

Men nå som sesongen er over, så føles det naturlig å regne sesongen som en suksess, for det virker rett og slett som om Garner har vokst en del som spiller. Kanskje var motgangen i første halvdel av sesongen noe 20-åringen lærte av.

Garner har vært for god for U23-fotballen, og har gjort det greit i sine opptredener for A-laget, men både undertegnede og flere andre har nok savnet at han skulle sette mer preg på kampene på seniornivå. Det var dette denne sesongen handlet om, og han klarte det ikke i skikkelig i Watford – men Nottingham Forest var riktig klubb for ham.

Under Chris Hughtons ledelse i Forest ble nemlig Garner den dominerende skikkelsen på Forest-laget som kjempet seg ut av nedrykksstriden, og Garner leverte både godt grunnspill og målpoeng for East Midlands-klubben.

Forest vil gjerne ha ham tilbake, men en rekke andre klubber (inkludert minst én Premier League-klubb) vil også låne ham den kommende sesongen. Hvis han blir lånt ut igjen, noe som ikke virker usannsynlig, så har han med sitt spill i Nottingham Forest sørget for at han trolig kan få seg en bra klubb å være i i 2021/22-sesongen.

Derby County v Nottingham Forest - Sky Bet Championship

Ethan Laird (Milton Keynes Dons)

Kanskje ville det vært naturlig å låne ut Laird til en Championship-klubb allerede i fjorårssesongen, men trolig ønsket United å forsikre seg om at han ville få best mulig sjanse til å spille flere ganger i uka.

Laird har slitt en del med skader, og trenger å bli mer robust på den fronten, og to kamper i uka på MK Dons’ høyre vingbackposisjon virker ikke som den verste måten å sørge for Laird-progresjon på.

Han leverte meget godt for MK Dons i løpet av de månedene han var der, og ble en svært populær skikkelse der også, men klubben vet at de neppe får ham igjen neste sesong. Klubbens svake høst gjorde at de ikke kom seg inn i opprykkskampen, og det virker lite trolig at Laird skal sendes ut på lån igjen på nivå tre.

Uansett taklet Laird godt det å spille mye, selv om det ble enkelte småskader, og han virker klar for et Championship-lån.

MOT PREMIER LEAGUE-MOTSTAND: Ethan Laird i aksjon mot Burnley i FA-cupen.

Ganske bra:

Di’Shon Bernard (Salford City)

Di’Shon Bernards første sesong på utlån ble preget av managerskifter.

Han kom til klubben noen dager etter at Graham Alexander hadde fått sparken, med Paul Scholes som midlertidig sjef. Bernard fikk ikke all verdens tillit av Scholes, men situasjonen ble umiddelbart bedre da en annen ex-red – Richie Wellens – fikk managerjobben. Bernard fikk mye tillit av Wellens, og responderte med å fremstå som en av divisjonens beste forsvarsspillere. Salford slapp inn fem mål færre enn det laget som slapp inn nest færrest mål, og Bernard skal ha sin del av æren for det.

I andre halvdel av mars ble Wellens erstattet av Gary Bowyer (som nå har fått jobben permanent), og plutselig var Bernard ute av laget i flere kamper på rad – men også i ny formasjon under ny manager fikk Bernard igjen tillit mot slutten av sesongen.

Samtidig må det nevnes at sesongen ble avsluttet på særdeles skuffende vis for Bernard.

Salford City ville gått inn i siste serierunde som favoritt til å sikre seg en play-off-posisjon om de hadde vunnet borte mot Colchester i nest siste runde, men Bernard ble utvist i kampens 32. minutt etter å ha pådratt seg to gule kort – og med det ble han syndebukken da Salford ga fra seg play-off-initiativet, og de endte opp på plassen like utenfor play-off.

En skuffende avslutning på en ellers god Bernard-sesong. Nå er spørsmålet om han kan gjøre det høyere oppe i ligasystemet.

BERNARD: Imponerte i Salford City, men likevel en slags syndebukk.

Jacob Carney (Brighouse Town/Portadown)

Jacob Carney er en av de spillerne som er litt vanskelig å vurdere, for dette handler jo også litt om forventninger. I gårsdagens sak ble for eksempel Teden Mengi og Andreas Pereira regnet som spillere som hadde litt skuffende låneopphold, og når Carney da plasseres her så betyr det ikke at vi mener at han har gjort det bedre enn dem.

Uansett: Carney fikk spilletid i Brighouse frem til sesongen ble avsluttet der, og senere i Portadown i den nordirske toppdivisjonen. Spesielt i Portadown virket han også å gjøre det bra.

Til tross for alt dette var det ingen overraskelse at Carney nå forlater klubben. Det er ikke ventet at han kommer til å ha problemer med å finne seg en ny klubb.

FIKK SPILLETID: Jacob Carney.

Diogo Dalot (AC Milan)

I likhet med Andreas Pereira var Diogo Dalot en backup-spiller i Serie A denne sesongen, men det er noen vesentlige forskjeller mellom dem.

Dalot startet nemlig ganske mange kamper. Hvis en av de faste backene av en eller annen grunn ikke startet, så hadde Stefano Pioli (Milan-treneren) tillit nok til Dalot til det. Portugiseren leverte varierende prestasjoner – og fikk både totalslakt og ros i løpet av sesongen, og alt i alt kan det sies å ha vært en sesong på det jevne for Dalot, som også fikk oppleve noe såpass spesielt som å spille mot Manchester United.

Han var kanskje ikke glimrende, men med en god del spilletid i både Serie A og Europa League, så har han fått erfaring i viktige kamper som kan bli nyttig om han ender opp med å returnere til United. I tillegg har han i litt større grad enn Pereira lagt inn en brukbar søknad om å bli hentet permanent – selv om United neppe kan kreve enorme summer for ham uansett.

HADDE ET OK LÅNEOPPHOLD: Diogo Dalot.

Max Haygarth (Brentford B)

Da Haygarth ble lånt ut til B-laget til Brentford (han fikk også så vidt prøve seg for førstelaget), så skjønte vi at United-oppholdet gikk mot slutten for Haygarth, og ganske riktig: i januar ble han Brentford-spiller.

Haygarth rakk å gjøre det godt under låneoppholdet, så vi plasserer ham i denne kategorien siden det å la ham forlate klubben trolig var planen uansett, og forhåpentligvis kan han representere United-akademiet på en god måte også i fremtiden.

FORLOT UNITED I JANUAR: Max Haygarth.

Facundo Pellistri (Alavés)

A-lagsdebuten for United kunne kommet i januar, men så pådro Facundo Pellistri seg coronaviruset, og i slutten av måneden ble han heller sendt ut på lån til Alavés.

Der fikk han en brukbar mengde spilletid i La Liga, og mer ville det trolig blitt om ikke en muskelskade hadde plaget uruguyaneren litt i både april og mai, noe som førte til at han stod helt over tre kamper, og at det ble litt mindre spilletid i etterkant.

Før skaden hadde han en god rekke med kamper fra start (han spilte blant annet hele kampen mot ligamester Atlético Madrid), og etter rapportene leverte han godt nok til at Alavés gjerne tar ham tilbake på et nytt lån.

Uansett om Pellistri spiller i Alavés eller et annet sted neste sesong, så er det grunn til å håpe at han skal begynne å levere målpoeng også, men uansett må det sies å ha vært et vellykket utlån siden han har fått spilletid på et såpass høyt nivå på dette stadiet av United-karrieren.

PELLISTRI: Her i aksjon mot Real Betis.

Connor Stanley (Atlanta United 2)

Dette er det eneste låneoppholdet som ikke er over ennå (siden den amerikanske sesongen er annerledes), og jeg har foreløpig lite å basere dommen på, men det lille jeg har sett fra Stanley på nivå to i USA har vært OK, og han leverte blant annet en fin målgivende i hjemmedebuten.

Stanley er ventet å forlate klubben permanent.

Manchester United v Leicester City: Premier League 2
I USA: Kantspilleren Connor Stanley.

Powered by Labrador CMS