Vraker egne planer

Det blir likevel ingen «Travel Club» på OT.

Manchester Uniteds administrerende direktør David Gill var fredag ettermiddag tilstede da et forum av United-fans diskuterte klubbens svært omstridte planer om å kreve betaling for å gi supportere rett til å søke om billetter til lagets bortekamper.

Og Gill tok tydeligvis misbilligende møtedeltakeres argumenter ad notam. I etterkant av møtet har nemlig klubben besluttet å kaste vrak på sitt eget opplegg. Det er The Guardian som melder dette.

Sakens bakgrunn:

Fredag formiddag kom det frem at Manchester United vurderte å la supporterne betale for retten til å søke om billetter til lagets bortekamper – selv om betalende supportere ikke på noen måte ville være sikret billett.

Planen var å opprette en såkalt «Premier League Travel Club», med en medlemspris på £20. Et slikt system ville, ifølge The Guardian, ha sikret klubben inntekter på rundt £1 million i året. Dette tallet var basert på anslag fra The Independent Manchester United Supporters’ Association (IMUSA), som mente at rundt 50.000 fans ville ha vært villige til å punge ut.

– Supportere vil betale £20 for noe de vil oppleve som en 1 til 50.000-sjanse for å få en billett. Glazers må være kyniske, og ser på dette som en mulighet til å tjene inn penger på sesongkortene, uttalte Mark Longden, talsmann for IMUSA, ifølge avisen.

Nå skal klubben altså ha snudd, og dermed blir det ingenting av «The Premier League Travel Club» – i hvert fall ikke i denne omgang.

P.S.: Det finnes allerede en tilsvarende klubb for alle som reiser på Manchester Uniteds bortekamper i Europa, men medlemskapet der er gratis.