– Visste ikke at jeg skulle til Paris før cirka tre timer før flyet lettet

Brandon Williams har snakket om turen til Paris, og Axel Tuanzebe ønsker å gjenskape noe lignende som Class of ’92-gjengen.

ManUtd.com/MUTV har arrangert flere videosamtaler med United-relaterte personer i det siste – blant annet Brandon Williams og Axel Tuanzebe.

Da de snakket, ble PSG-kampen i mars 2019 et tema.

Axel Tuanzebe måtte se PSG-kampen på TV – han var utlånt til Aston Villa – men han storkoste seg med det han så.

– Det var fantastisk for å se alle bildene av at gutta feiret, den mengden akademigutter som var der, og jeg var skikkelig stolt av dem. Det var utrolig å se Marcus score på straffesparket og sende oss videre.

– Det er noe jeg alltid vil huske selv om jeg ikke var der selv.

GLAD GJENG: Chris Smalling, Marcus Rashford, Romelu Lukaku, Tahith Chong og Mason Greenwood.

Familien trodde ikke på Williams da han fikk beskjeden

Brandon Williams hadde fortsatt aldri debutert for United, men Ole Gunnar Solskjær tok han med i troppen som reiste til Paris, og den da 18 år gamle backen fikk altså oppleve det på nært hold.

– Det var første gangen jeg reiste med førstelaget. Jeg visste ikke [at jeg skulle dra] før cirka tre timer før flyet lettet.

– Jeg ble begeistret, og jeg ringte familien min med én gang. De trodde ikke på meg! Jeg måtte overbevise dem, og så måtte jeg gå for å finne dressen min og gjøre meg klar.

Debuten måtte vente til høsten, men Williams fikk uansett et verdifullt innblikk i hvordan stjernene forbereder seg til kamp.

– Jeg fikk se alle på nært hold, hvordan de forbereder seg til kamper. Jeg fikk se de tettere enn jeg hadde sett Manchester United tidligere, så det var en spesiell kveld.

UNGGUTTA I PARIS: James Garner, Mason Greenwood, Brandon Williams og Tahith Chong under trening på Parc des Princes dagen før kamp. Angel Gomes var også med (ubenyttet reserve).

Ønsker å gjenskape «Class of ’92»

Ekstra gledelig var det selvsagt at mange akademispillere hadde tatt turen til Paris, og var en del av det hele.

– Akademiet vårt er veldig sterkt, og det er mer på vei, sier Tuanzebe.

– Det er litt som et slags «Class of ’92». Det er noe vi har ønsket å gjenskape. Denne gruppen vi har på vei opp nå – hvor de eldste er Andreas Pereira og Scott McTominay, mens de yngste er Angel, «Jimmy» Garner, Brandon og Mason – vi i den gjengen der kan bygge et nytt fundament for klubben, for vi har klubbens identitet bygd inn i oss. 

– Det er noe helt spesielt, for når du er i akademiet så snakker en om det, og ler av det. Alle har en drøm, og at alle opplever drømmen sin samtidig gjør det mer spesielt, mener Williams.

BARE AKADEMISPILLERE PÅ BILDET: Axel Tuanzebe, Ethan Laird, Tahith Chong og James Garner blir med på feiringen etter litt mer rutinerte Jesse Lingards mål mot Astana.