james4423

Vill glede da hun ble historisk på Old Trafford

Se nederst for utviklingen i kampen LIVE.

Liker du quiz?

Da er det bare å pugge det viktigste fra denne kampen til fremtidige United-quizer hvis du ikke har verdens beste husk.

Spørsmål: Hvem scoret tidenes første mål for kvinnelaget på Old Trafford?
Svar: Lauren James!

Uniteds kvinnelag debuterte nemlig på Drømmenes Teater lørdag.

Det hadde selvsagt vært noe helt annet hvis tilskuere var til stede, men likevel var det nok som stod på spill.

Det handlet om tre livsviktige poeng hvis United skal holde unna i kampen om topp tre som gir Champions League-plass neste sesong.

Fakta er nemlig det at United må vinne sine gjenstående kamper – og håpe Arsenal mister poeng i én av sine kamper – hvis det skal bli Champions League-spill til høsten.

Sånn sett så gjorde United-kvinnene jobben lørdag, men 1. omgang ble frustrerende.

Svak 1. omgang

Motstander West Ham, bunnlaget i kvinnenes Superliga, kjempet United ut av stilen og det var nesten ikke mulig å se forskjellen på lagene de første 45 minuttene.

Jo, Lauren James viste glimt av kvalitet og Christen Press hadde Uniteds ene store sjanse før hvilen, men i verste fall kunne United også ligget under.

På sidelinjen var manager Casey Stoney tydelig frustrert.

Så to mål på seks minutter

Like etter pause kom imidlertid uttellingen.

49.minutter:

En United-corner fra venstre ble stusset bakover i feltet der norske Maria Thorisdottir headet ballen tilbake igjen til James som kunne stusse ballen i mål fra kort hold.

Et noe uvant mål for den teknisk begavede 19-åringen, men akkurat det et noe nervøst United trengte.

Og de trengte altså ikke vente lenge på nummer to.

55. minutter:

Jackie Groenen skaffet seg plass og rom på et flott løp selv om hun ble dratt i trøya. Vendte til slutt opp like utenfor 16-meteren og slapp ballen perfekt gjennom til Christen Press som ikke gjorde noen feil alene med keeper.

Dermed var det egentlig game over, selv om en meget solid Mary Earps måtte gjøre en god redning for å holde nullen.

Mot slutten ble bortelaget også redusert til ti spillere etter et rødt kort, og da var det bare for United å kontrollere inn til tre nye poeng.

James historisk og sentral

Lauren James skal ha mye ros for sin kamp.

Hun stod bak det meste United skapte før pause, og ordnet så altså 1-0 på hodet. Christen Press viste igjen også kvalitet, mens Jackie Groenen brukte tid på å vise seg frem i denne, selv om 2. omgangen var bra.

Det var også hyggelig at norske Maria Thorisdottir fikk tidenes første målgivende for Uniteds kvinnelag på Old Trafford. Det er også et fremtid quiz-svar.

Så er det bare å krysse fingrene for at Arsenal går på noen poengtap slik at dette United-laget kan utvikle seg videre vel vitende om at det blir Champions League-spill neste sesong.

Her kan du se alle kamper, resultater og mer for kvinnelaget.

Man. United 2-0 West Ham

Women Super League,
Old Trafford

Mål: 1-0 James (Thorisdottir, 49), 2-0 Press (Groenen, 55)

United: Mary Earps – Maria Thorisdottir, Amy Turner, Millie Tirner, Ona Batlle (Martha Harris 74) – Katie Zelem (Hayley Ladd 65), Ella Toone, Lucy Staniforth (Kirsty Hanson 65) – Jackie Groenen, Christen Press (Jess Sigsworth 84) – Lauren James (Jane Ross 84)
Ubenyttede innbyttere: Fran Bentley, Tara Bourne, Kirsty Smith, Carrie Jones

1. Kampen er i gang.

2. NESTEN FOR WEST HAM: Millie Turner med en sterk klarering for United på et innlegg som gikk like under tverrligger.

7: United med bedre kontroll nå, etter en litt skummel start hvor West Ham gikk hardt ut.

11: UNITEDS FØRSTE SKUDD PÅ MÅL: Lauren James fikk ballen på 17 meter, fant rom, skjøt ganske godt, men rett på bortekeeperen.

13: TOONE-SKUDD: God posisjon på 16-meter, men rett i en West Ham-forsvarer. Nesten bare United nå.

16: Etter noen fine United-minutter har West Ham kommet seg høyere i banen igjen, og Amy Turner ryddet akkurat fint opp på et forsøk på gjennombrudd.

20. Fint rykk fra James på venstresiden, men Press for hardt presset i midten til å få en ordentlig avslutning i god posisjon.

21: FARLIG. West Ham vant ballen midt på banen, fikk en rask overgang og avslutning, men heldigvis rett på Earps.

23: Midtveis i 1. omgang, og sannheten er dessverre at United har slitt. Ikke skapt en eneste målsjanse, og det er helt klart bunnlaget West Ham som har mest grunn til å være fornøyd så langt.

25: NESTEN. James til Press og nesten til Toone i feltet, men sistnevnte rakk akkurat ikke fram.

28. Manager Casey Stoney ser ikke fornøyd ut på sidelinjen. Tydelig irritert over at United-kvinnene ikke får til mer.

35: STOR UNITED-SJANSE: Plutselig åpnet det seg for Press, som skar inn alene mot keeper litt skrått, men hun forsøkte så å spille tversover til James, bare for at pasningen ble brutt.

36. NESTEN: Staniforth-corner fra høyre headet over fra James i duell med keeperen på målstreken.

36: LIKE UTENFOR: Så er det motsatt side – West Ham satte fart og et godt skudd fra 17 meter endte en meter utenfor.

38: Lauren James har vært sentral i det meste United har foretatt seg offensivt. Nå et hardt innlegg langs bakken, men klarert til corner.

41: Tempoet er skrudd opp nå, og Toone nær ved å tre ballen gjennom til Groenen.

44: United har noen balltap som gir håp til bortelaget. Nå var det Earps som ga bort ballen, men hun reddet også avslutningen som kom tilbake.

45+2. PAUSE. Svak United-omgang. Et par kortere glimt med intensitet og kvalitet, men stort sett kjempet ut av stilen av et hardtarbeidende West Ham.

46. 2. omgang er i gang.

49: MÅL. LAUREN JAMES! Corner fra venstre stusses bakover i feltet. Der header Thorisdottir den tilbake og James stusser den i hjørnet fra kort hold.

52: Groenen takler nesten ballen i mål etter et par dueller i West Hams felt. Forhåpentligvis finner United roen og bedre spill med 1-0 i bagasjen.

55. MÅL IGJEN: CHRISTEN PRESS: Jackie Groenen på et flott raid inne sentralt. Ble dratt i trøya, men holdt unna motstanderne og en nydelig gjennombruddspasning til Press som dunket ballen i mål alene med keeper.

58: NESTEN: Press med et godt skudd fra 18 meter, men keeper får slått over til corner.

61: STOR WEST HAM-SJANSE: Brøt plutselig gjennom Uniteds backrekke, men et litt dårlig touch og en god utrusning fra Earps hindret ny spenning.

62: GULT KORT: Amy Turner. Lager frispark på Uniteds halvdel.

63. SKUMMELT IGJEN: Frisparket etter det gule kortet heades upresset på Earps som må kaste seg og slå til corner.

63: SJANSE FOR UNITED: Nå svinger det fort her. Staniforth spilt fri mot keeper, hardt presset og får ikke skutt hardt nok til å overliste keeper.

65. BYTTER FOR UNITED: Katie Zelem og Lucy Staniforth ut. Hayley Ladd og Kirsty Hanson inn.

67: GULT KORT til Ona Battle.

71. NESTEN FOR UNITED. Lauren James med et godt løp, kom seg løs fra motstander, men skuddet ble plassert noen centimeter på feil side av stolpen fra 17 meter.

74: BYTTE: Martha Harris inn for Batlle.

77: RØDT KORT: Vetterlein utvist etter to gule kort for West Ham. Nå sist for sent mot Hanson.

88: NESTEN: Ella Toone med enorme rom på venstrekanten, men for treg med innlegget og det som var en stor overgang ble blokkert til corner.

90+1: Det er lagt til åtte (!!) minutter. Dommeren må like Old Trafford godt…

90+8: SLUTT.