– Vil ta en prat med Adnan

Belgias landslagssjef, Marc Wilmots, vil prøve å overtale Adnan Januzaj til å spille for «De røde djevlene».

Men det gjør da Januzaj vitterlig allerede? Joda, men bare på klubblaget. Det har seg nemlig slik at det belgiske landslaget deler klengenavn med Manchester United. Det vil si, der i gården har de sin egen vri på det, og kaller landets fremste representasjonslag for Rode Duivels.

Dem har Adnan Januzaj aldri spilt for. Han har heller aldri spilt for noen av Belgias aldersbestemte landslag, rett og slett fordi han har nektet. Årsaken ligger naturligvis i det faktum at den talentfulle 18-åringen har kosovoalbanske røtter gjennom foreldrene. Derfor nøler han, og har aldri helt bestemt seg for hvilket land han skal velge. For velge kan han. Selv om han er født og oppvokst i Belgia, har han fortsatt muligheten til å spille landslagsfotball for Albania.

Valget ligger hos Januzaj selv, men Marc Wilmots har i det minste lyst til å gjøre et forsøk på å dytte ham i retning landets røde djevler.

Manchester United - Portraits
Valgets kvaler for Januzaj. Belgia eller Albania?

– Og det kommer jeg snart til å gjøre, sier han til det belgiske nettstedet Sport.be, og legger til: – Men det blir opp til ham selv å ta avgjørelsen.

Nå som Januzaj har fått selskap av sin belgiske landsmann, Marouane Fellaini, på Old Trafford, kunne det kanskje være fristende for Wilmots å benytte ham til hjelp med «Operasjon overtalelse». Det vil imidlertid ikke landslagssjefen høre snakk om:

– Nei, det kommer jeg ikke til å gjøre. Jeg ber ikke Marouane om noe slikt. Det er så absolutt ikke hans jobb, fastlår Wilmots kategorisk.