Vil kjempe om keeperplassen i United: – Kommer til å prøve å komme meg inn i laget

Tom Heaton leverte en god prestasjon da han ikledde seg United-drakten søndag – for første gang på elleve år. Nå vil han gi Henderson og De Gea kamp om plassen mellom stengene.

Søndag var Heaton tilbake i United-drakten, over elleve år etter at han forlot klubben. Det skulle vise seg å bli en god dag for veterankeeperen, som holdt nullen gjennom de 45 minuttene han fikk på banen.

35-åringen leverte blant annet en strålende redning på tampen av omgangen, da Phil Jagielka var nære ved å score etter et hjørnespark.

Alt i alt en strålende retur for sisteskansen.

– Fantastisk, faktisk, sier Heaton selv til MUTV etter kampen.

– Det er fint å dra på seg drakten igjen. Det er dette alt har bygget seg opp mot de siste par ukene og det er en nydelig dag, så det var en fin 45-minutter.

Vil bli førstekeeper i United

Heatons prestasjon i førsteomgangen på Pride Park bidrar til å understreke det han har uttrykt tidligere, nemlig at han ikke har kommet tilbake igjen til United for å sitte på benken.

Sisteskansen har onde intensjoner om å kjempe seg inn i en allerede tett keeperkamp mellom David de Gea og Dean Henderson.

– Det er planen, sier Heaton.

– Det blir selvfølgelig en profesjonell støtte og respekt hele veien, men for meg personlig er det målet. 

Heaton
TILBAKE: Her er Tom Heaton på vei inn til sin første United-trening på over elleve år.

Heaton har lang erfaring fra en karriere bestående av opphold i Burnley, Bristol, Aston Villa og Cardiff. Keeperen har også landslagserfaring fra det engelske landslaget.

Han forteller at han alltid har hatt ambisjoner om å være nummer én i alle klubbene han har vært i.

Jeg er klar over utfordringen, fordi det er noen fantastiske keepere her. Lee Grant i dag, de unge guttene også, Nathan Bishop og Matej Kovar – det er en fantastisk keepergruppe.

– Men jeg kommer til å prøve å fortjene den drakten og komme meg inn i laget.

– Begynner å få et godt forhold til unggutta

Med sin innholdsrike karriere, er burvokteren naturligvis blant de mest rutinerte spiller på Aon Training Complex, noe som bare tydeliggjøres når treningsgruppen er full av svært unge og spennende spillere, i fravær av lagets landslagsspillere.

Jeg begynner å få et godt forhold til de yngre guttene, som ikke alltid er mulig når du kommer til et førstelag.

Søndag sto Heaton i mål bak to særs unge stopperpar. 

Eldstemann Axel Tuanzebe, som spilte 60 minutter av kampen, er ikke eldre enn 23 år. Stoppermakker Teden Mengi er 19 år gammel. Den siste halvtimen utgjorde Di’shon Bernard (20) og Will Fish (18) Uniteds stopperpar.

Fish (1)
UNGGUTT: Én av dem som spilte foran Tom Heaton søndag var Will Fish. Han er ikke eldre enn 18 år.

Da er det nok godt å ha en rutinert mann bak seg.

Slik det er for øyeblikket, med mange førstelagsspillere fortsatt ute, prøver jeg å snakke dem gjennom enkelte situasjoner, slik at de ikke tar for mange risikoer i forsvar, forklarer Heaton.

Mange av disse guttene får en mulighet nå, så du vil uttrykke deg på banen, men du må også spille kampen. Det prøvde jeg på i dag og de siste ukene, sier Heaton, som rett og slett storkoser seg i tilværelsen som United-spiller.

Jeg har virkelig nytt det så langt.