Vil ikke avskrive United i tittelracet

Thomas Tuchel fikk naturligvis spørsmål om sin tidligere læremester, Ralf Rangnick, da han møtte pressen i forkant av søndagens oppgjør mot United-laget «gegenpressets gudfar» angivelig tar over i løpet av de neste dagene.

Chelsea-treneren var full av lovord om mannen han spilte under gjennom fire år i Ulm.

– Han hjalp meg mye. Han var treneren min, og så var han en av dem som motiverte meg til å forsøke meg som trener. Han påvirket oss mye. Han viste at det var ikke nødvendig å følge folk på toalettet, uttalte Tuchel, med henvisning til at Rangnick gikk imot mannsmarkeringene resten av Tyskland brukte på den tiden.

Tuchel slipper dog å møte sin gamle lærer med det første. Papirene er tross alt ikke underskrevet ennå og Rangnick vil også trenge en arbeidstillatelse før han i det hele tatt kan komme seg til Carrington og Uniteds treningsfelt.

NY MOTSTANDER Å BRYNE SEG PÅ: Søndag er det ikke Ole Gunnar Solskjær, men Michael Carrick som blir Thomas Tuchels motpart i trenerduellen på Stamford Bridge.

Engelske medier spekulerer i at tyskeren først vil være klar til møte med Crystal Palace neste søndag igjen. Dermed blir det Michael Carrick som leder United på Stamford Bridge, i sin andre kamp i managerkarrieren.

Dermed er datagrunnlaget tynnere enn vanlig for Tuchel og hans undersåtter når de forbereder seg til kamp.

– Vi har bare en kamp fra Michael Carrick å analysere, sier Tuchel, før han sier at det er mulig å finne verdifulle opplysninger også fra tidligere kamper:

– Men vi kan gå ut ifra noen individuelle og mønstre vi kan forberede oss på.

Mannen som ledet Chelsea til Champions League-pokalen foregående sesong sier at han ikke tenker så mye på at han muligens møter et revansjesugent United etter bare én seier på de siste syv ligakampene.

– Til syvende og sist kommer vi ikke til å bruke mange minutter på å tenke på det. Vi kommer til å bruke alt vårt fokus og all vår energi på vår egen stall og det vi ønsker å få til.

sanron
FORTSATT TITTELKANDIDATER: Tuchel mener Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo og resten av United fortsatt er med i tittelkappløpet, til tross for en tung sesongstart.

Samtidig påpeker han at det alltid er et godt tidspunkt å møte United på, ettersom han og hans spillere alltid ønsker å spille kamper på det aller øverste nivået.

Tuchel er nemlig klar på at United er et lag som absolutt ikke er å spøke med, til tross for de skuffende resultatene som til slutt ga Ole Gunnar Solskjær sparken fra sin stilling som klubbens trener.

Chelsea-treneren mener at det er for tidlig å si at de røde fra Old Trafford ikke har en sjanse til å ta igjen søndagens motstander og resten av lagene øverst på tabellen.

– Kanskje jeg gjør det fortsatt (tror at United kan vinne ligaen). Jeg avskriver aldri noen – ikke i denne ligaen og ikke i denne idretten. Det er en stor klubb, med en veldig erfaren spillergruppe fra aller øverste hylle. Det er fortsatt tilfelle og en del av prestasjonen vår på søndag kommer til å handle om å ikke la dem prestere.

– Med en gang du lar dem prestere, ser du på sekunder og minutter hvilket potensiale og talent disse toppklassespillerne har.

2021-22_wolverhampton_sak_1200x650