– Vil holde utbryterklubbene ansvarlige for sine valg og handlinger

FA skriver i en pressemelding at de forrige uke startet gjennomgangen av det som skjedde, og at de skrev til alle klubbene for å formelt be om all relevant informasjon og bevismateriale om deltakelsen. Når FA har all informasjon de trenger, så skal de vurdere hva som er passende å gjøre. Det er ventet at det blir en eller annen form for straff.

– Det som skjedde var uakseptabelt, og kunne gjort stor skade for klubber på alle nivåer av engelsk fotball, skriver FA.

Forbundet fastslår at deres prioritet og fokus er på å hindre Superligaen i å bli noe av – både nå og i fremtiden. De har vært i diskusjoner med myndighetene, Premier League og UEFA, og har da med regjeringen spesifikt diskutert lovgivning som vil hindre lignende trusler i fremtiden slik at de kan beskytte den engelske fotballpyramiden.

SA OPP KORT TID FØR UNITED TRAKK SEG FRA SUPERLIGAEN: Ed Woodward.

Premier League har også kommet med en pressemelding hvor de skriver om nettopp dette, hvordan de kan hindre fremtidige forsøk på utbryterligaer, og i den pressemeldingen adresseres flere tiltak:

  • Ekstra regler og reguleringer som sørger for å beskytte Premier League-prinsippene og åpen konkurranse.
  • Et nytt juridisk bindende dokument som alle klubbeiere må signere, som gjør at de forplikter seg til Premier Leagues grunnprinsipper.
  • Brudd på disse reglene, og på dette juridisk bindede dokumentet, vil gi betydelige sanksjoner.
  • De kommer til å ta i bruk regjeringen for å få inn passende lovgivning til å beskytte fotballens åpne pyramide, de prestasjonsbaserte prinsippene og fotballsamfunnets integritet.

– Handlingene til noen få klubber kan ikke tillates å skape slike divisjoner og forstyrrelser. Vi er fast bestemte på å få frem sannheten om hva som skjedde, og å holde de klubbene ansvarlige for sine valg og handlinger, skriver de om eventuelle sanksjoner etter Superliga-fadesen.

De legger også til at de ønsker fredelige protester, og at handlingene til en minoritet til stede på Old Trafford på søndag ikke kan rettferdiggjøres, og kommer til å bli etterforsket av Premier League, FA og Greater Manchester Police.