– Vil bli husket som den svakeste tittelutfordreren

Avisreaksjoner: United i hardt vær etter West Brom-fadesen.

West Bromwich Albion skulle være enkle tre poeng for José Mourinho og Manchester United.

Slik gikk det ikke.

Bunnlaget, som nå fortsatt har en teoretisk mulighet til å overleve i Premier League, ble for sterke for et tafatt United-lag, som aldri klarte å mønstre et ordentlig motsvar etter at Jay Rodriguez sendte gjestene i føringen etter 72 minutter.

Med det ble også Manchester City seriemestere, noe som har vært en dårlig skjult hemmelighet de siste månedene.

Vi har tatt en titt på avisene i England dagen etter det forsmedelige tapet.

Manchester Evening News, Cieran Kelly

I lokalavisen mener de at mye gikk galt, og at vi strengt tatt ikke trenger å være så overrasket over det heller.

Burde vi være overrasket? 

– Før kampstart var West Brom 12 poeng unna trygg grunn, de hadde ikke vunnet i Premier League på 15 kamper og sto bokført med 26 nettkjenninger over hele sesongen. Til tross for dette var United rådville i sin søken etter sjanser, og var heller ikke i nærheten av å forhindre Rodriguez-målet.

Kelly understreker at dette er en uheldig tendens vi har sett hos United tidligere, når du endelig tror at skuta virkelig er på rett kjøl. Forskjellen er at denne gangen kostet det oss tittelen.

Signal til Glazers

Som vi også omtalte i ryktebørsen, så mener lokalavisens journalist at det ikke var noen tilfeldigheter vedrørende hvem som ble utelatt av søndagens kamptropp. Sommeren kan bli hektisk på overgangsmarkedet, spår avisen.

Feil taktikk

– Mourinho ble kjent for sin 433-formasjon med Porto, og han har holdt seg til den i store deler av karrieren sin. Det var også den formasjonen som fikk det beste ut av Pogba mot City for en drøy uke siden. På søndag var det igjen to defensive midtbanespillere, noe som gjorde jobben enkel for gjestene.

Martials fortvilelse fortsetter

– Det tok bare en halvtime på søndag før Martial-sangen runget over Old Trafford, men franskmannen måtte vente en god time før han fikk muligheten sin mot WBA. Han spilte i sin naturlige posisjon på venstre, og dyttet Sánchez over på høyre. Ingen av de to klarte å prege oppgjøret på en positiv måte.

Lindelöf har funnet sin plass 

– Nå som United går en hektisk periode i møte, fikk Bailly litt hvile på søndag – og Lindelöf fikk sin andre Old Trafford-start på rad. Til tross for et elendig resultat, er det tydelig at svensken tilbyr noe Mourinho liker, og portugiseren valgte å holde Rojo og Jones på benken til fordel for svensken.

The Mirror, Andy Dunn

– Manchester United er milevis unna City 

Dunne mener at til tross for at United fortsatt er favoritter til å kapre andreplassen, og at de kan lande på en poengsum som ville vunnet serien i de aller fleste sesonger, er det fryktelig langt opp til vår bråkete nabo.

– Mourinho kritiserte spillerne sine for å gå inn i West Brom-kampen med for mye selvtillit, og understreket at han selv hadde vunnet åtte titler. Historien hjelper dog lite med forestillinger som den United serverte på søndag.

– United vil bli husket som den svakeste utfordreren til en ligatittel nettopp på grunn av kamper som denne. De vil nok fortsatt ta andreplassen, men hvor mange ganger denne sesongen har hjemmepublikumet tryglet laget sitt om å angripe, spør Dunn.

De observante kunne se at Sir Alex Ferguson var på plass for å se laget sitt, og ansiktsutrykket til skotten var vanskelig å feiltolke. 

– I motsetning til en stor andel av supporterne, ble Sir Alex sittende helt til dommeren blåste for siste gang. Han satt der og forsøkte etter beste evne å holde masken, men det så også ut som han var fristet til å bli med på den høylytte misnøyen som spredde seg over Old Trafford.

For å oppsummere, skriver Dunn at Manchester City nå har satt en ny standard i engelsk fotball – en standard Mourinho og Manchester United i skrivende stund er langt unna å matche.

The Guardian, Daniel Taylor

– Den eneste overraskelsen er egentlig at Manchester United har holdt tittelkampen levende såpass lenge, når de er i stand til å spille så dårlige kamper som på søndag mot West Brom, innleder Taylor.

Med 16 poeng opp til ligamesterne – og en negativ målforskjell på 31 mål – var det nesten ikke overraskende at tittelen ble gitt bort på denne måten.

– Mourinho kalte spillerne sine «mestere i komplisert fotball», men det var nesten generøst av portugiseren etter den kanskje dårligste forestillingen han har sett av dette United-laget. Vi må forresten tilbake til 2011 for å finne sist gang United tapte mot bunnlaget i Premier League – den gangen var det Blackburn som ble for sterke.

Taylor vektlegger også hvor vanvittig det er at United kunne levere sesongens comeback mot Manchester City, bare for å tape mot West Brom den påfølgende helgen.

– Pogba var kanskje mannen mot City, men når du ser på hva han gjorde på de 57 minuttene han fikk mot West Brom, er det lett å glemme. Hjemmesupporterne så heller ikke ut til å bry seg nevneverdig da franskmannen ble hektet av til fordel for Martial.

– Mourinho var i såpass dårlig humør etter tapet at det vil neppe overraske noen om Pogba mister plassen i laget mot Bournemouth på onsdag, eller til og med i FA-cup-oppgjøret mot Tottenham på lørdag.

The Times, Oliver Kay

– Til synet av flere tomme seter og lyden av misnøyen fra hjemmesupporterne, blåste Paul Tierney av for full tid og kronet i samme slengen City som seriemestere. Dette var en ydmykende kapitulasjon for United. Ikke gikk de ned med en kamp, men med et ynk.

– Det var en grundig påminnelse på at dette på ingen måte har vært et tittelrace, men en lang seiersmarsj for Manchester City, som har spilt fotball på et helt annet nivå enn United denne sesongen – og det bare fra den andre siden av Manchester.

Oliver Kay mener at det er flere grunner til at dette var en veldig rar ettermiddag på Old Trafford.

– United har vunnet 2/3 av kampene sine i Premier League denne sesongen, men så ikke ut til å ha en eneste idé om hvordan de kunne bryte ned West Brom-forsvaret. På den andre siden så West Brom ut som et lag med masse inspirasjon og spilleglede.

Kay legger til at bunnlaget fortsatt etter alle solemerker vil rykke ned fra Premier League denne sesongen, noe som gjør søndagens oppgjør enda mer forvirrende.