VIDEO: 25 år siden kung fu-sparket

Eric Cantona. Kongen. Legenden med den oppbrettede kraven skapte mang en overskrift gjennom sin tid som fotballspiller. Få skapte like mye engasjement som da han vartet opp med et «fly-kick» mot en supporter på Selhurst Park.

– Er dette slutten for Cantona?

Det var spørsmålet Manchester Evening News smurte forsiden sin med dagen etter «King Erics» kung fu-spark mot en supporter på Selhurst Park 25. januar 1995.

Det er nå 25 år siden det mye omtalte sparket, og supportere snakker fortsatt om det.

Se video under: 

Det hører med til historien at Cantona fikk åtte måneders utestengelse fra fotball og en bot på 10.000 pund – en bot som fort hadde vært tidoblet om «ulykken» hadde skjedd i dag.

En mann som viste seg å bli svært viktig i kjølevannet av karatesparket er Maurice Watkins. Han er tidligere styremedlem i Manchester United og var med på flere forhandlinger med spillere, og var viktig i prosessen med å lande Sir Alex Ferguson som manager for klubben etter at Ron Atkinson fikk sparken i november 1986. 

Han var advokat for Cantona etter hendelsen borte mot Crystal Palace. Han jobbet også med Rio Ferdinand da han mistet en dopingkontroll i 2003, og med masseslagsmålet mot Arsenal i 1990.

Les vårt intervju med ham her: (+) Djevlenes advokat