– Vi satser på talentene

Darren Fletcher spår at Manchester Uniteds unggutter vil sette sitt preg på Premier League også denne sesongen.

Mens Manchester City og Real Madrid har brukt milliarder på spillerkjøp i sommer, har United på sin side bare brukt en brøkdel av de 800 millionene man fikk for salget av Cristiano Ronaldo.

Klubben setter istedet sin lit til unggutter som Jonny Evans, Danny Welbeck og Federico Macheda, og Darren Fletcher er overbevist om at de unge spillerne er i stand til å gjøre det bra.

– I denne klubben jobbes det hardt for å få frem unge talenter. Det er en del av klubbens etos, sier skotten til Daily Telegraph.

– Vi har mange gode unggutter, og flere av dem fikk spilletid forrige sesong. De ser sterke ut, og ivrer etter å spille.

– Vi trener med dem hver dag, og vet hva de er i stand til. Det er vanskelig å gjøre det samme på banen, men mange av dem har allerede klart det.

– Det er en stor stall med mye kvalitet. De unge er svært selvsikre og de føler at de fortjener å være med. Det er opp til dem å bevise det overfor manageren.

– Jeg mener definitivt at de er gode nok. Ellers ville de ikke vært i United.

Lokale talenter betyr mye

Fletcher mener også at å ha en lokal spiller på førstelaget kan bety vel så mye for supporterne som det å ha en verdensstjerne.

– Alle, fra spillerne til akademi-trenerne og speiderne, føler seg stolte når en unggutt tar steget opp til førstelaget, og slik er det for fansen også.

– At en lokal spiller slår igjennom betyr noen ganger mer for supporterne enn at man henter en spiller for 3-400 millioner.