– Vi har mange strategier

Uniteds fysiske trener om å få bukt med de enorme skadeproblemene klubben opplevde i fjorårssesongen.

2011/12 ble et eneste langt skademareritt for United. På rekke og rad var spillere som Tom Cleverley, Nemanja Vidic, Anderson og de brasilianske tvillingene ute i lengre tid, i tillegg til en haug med småskader på andre spillere.

Statistikker viser at United var det laget i Premier League som ble hardest rammet av skader i fjor. Tony Strudwick, fysisk trener i United, forteller at de gjør alt for å unngå å havne i samme situasjon neste år.

– Etter all den tiden man tilbringer i gamet forstår man at det finnes skader det går an å forhindre, samt skader det ikke er mulig å forhindre, forteller Strudwick til ManUtd.com.

– År etter år ser vi på skadene man kan unngå, for eksempel bløtvevede skader som hamstring- og lårstrekker. Det er slike skader vi ønsker å redusere, for det er de som hindrer deg.

– Skader er alltid foran i hjernene våre, og vi har mange skadeforhindrende strategier for å bekjempe dem.

Vidic var den som ble hardest rammet, og først nå er han tilbake på treningsfeltet med ball etter korsbånsskaden han pådro seg i bortekampen mot Basel i desember. Slike skader er det imidlertid vrient å gjøre noe med.

– Korsbåndsskader er svært vanskelig å forhindre. Man må også forstå at vi spiller i en av de mest intense ligaene i verden.

– Se på antallet kamper vi spiller. det er en enorm, fysisk og intens erfaring og vi må forsikre oss om at spillerne er klare for påkjenningene i Premier League og Champions League.