– Det blir vanskelig, men vi drar dit for å vinne

Manchester United er bedre egnet til å møte Manchester City nå, enn hva de var forrige derby, forteller Ole Gunnar Solskjær.

Idet den lukkede delen av pressekonferansen starter, får Ole Gunnar Solskjær et spørsmål om møtet med Manchester City i april. Da ledet han United til et 0-2-tap.

Rent fysisk er vi milevis foran det vi var da. Du trenger ikke å drive med rakettforskning for å se at vi ikke var så godt trente som vi burde ha vært da vi møtte dem sist, sier Solskjær. 

Jeg har ikke sammenlignet all dataen, men jeg vet at vi blir bedre og bedre på de områdene. Men det er snakk om fotballspillere, så de trenger det fysiske, men også det taktiske og tekniske. Vi trenger alle komponentene. 

TOK FØRSTE STIKK: Pep Guardiola vant den første duellen med Ole Gunnar Solskjær. Vi får se om han vinner den andre.

Jeg har faktisk kikket på statistikken fra den kampen. City hadde tre skudd på mål i begge omgangen mot oss. Seks totalt. Vi hadde tolv, men flere av dem var ikke gode nok. 

Men, det var den første gangen jeg møtte Pep Guardiolas lag, og det er vanskelig å spille mot dem siden de holder så godt i ballen. Vi er nødt til å være tålmodige.

Solskjær er tydelig på at han skjønner at det vil bli vanskelig, men han har troen på at United kan slå bedre fra seg denne gangen.

I april var vi dårligere trent og hadde flere skader enn nå. Vi var nødt til å gjøre om på taktikken, noe som førte til at Matteo Darmian spilte for første gang på flere måneder. Han spilte strengt tatt godt, men vi holdt ikke ut. Vi holder ut lenger nå.

– Er dere milevis unna City nå? 

– Man kan ikke argumentere mot at vi er for langt bak City, men nå har vi en sjanse til å utfordre dem og ta igjen noe av gapet. Vi drar dit for å vinne, selv om vi vet at det blir vanskelig. 

– Er dere fortsatt større enn City? 

– Ja, svarer manageren. Enkelt og greit. 

SVARER KORT OG GODT: Manchester United er større en Manchester City. Sånn er det bare med den saken.

Manchester United leverte en solid kamp mot Tottenham, selv om mange hadde avskrevet både Solskjær og laget før kampen i det hele tatt begynte.

På spørsmål om han ønsker at Guardiola skal frykte ham og United er han ikke like direkte som på det forrige spørsmålet.

– Jeg vil ikke legge noen følelser i andre managere eller lag, og det kan være at vi ikke ønsker at de skal frykte oss. Det kan være at vi ønsker at de skal være litt arrogante og selvsikre, sier manageren og legger til at snakkingen må skje på banen. 

– Er City mer sårbare nå en før? 

– De hadde en helt utrolig sesong forrige sesong, og nå halter de litt etter lagene som ligger foran dem på tabellen. De har ikke hatt de samme resultatene denne sesongen, men de er fortsatt det beste laget i ligaen når de spiller opp mot sitt beste. 

Les også: Guardiola om Solskjær: – Eksepsjonell