– Vi tror vi kan starte igjen midt i mai

Er de naive?

Har de skjønt noe mange andre ikke forstår?

Har de løsninger på plass som kanskje kan fungere?

Alle de spørsmålene kan kanskje stilles når La Liga-president Javier Tebas, som også er en del av UEFAs arbeidsgruppe for de ulike ligaene i Europa, også Premier League, har uttalt seg om forventningene til videre spill i Europas største ligaer.

30 ligaer og 30 cuper

– Slik vi vurderer situasjonen akkurat nå så tror vi på at vi kan starte opp igjen med spill igjen midt i mai, kanskje i den tredje uka der, sier han nemlig.

LES OGSÅ: Uniteds mulige terminliste med oppstart tidlig mai

– Skulle ting også endre seg (til det positive), så kan vi også være klare før det, sier han i et intervju gjengitt av Daily Mail.

– Det er 30 ligaer og 30 cupturneringer som nå er påvirket av dette, og det viktige er at vi jobber sammen både på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Fra ni til 17 kamper

I Premier League har United ni ligakamper igjen å spille, mens et par av de andre lagene har ti. Går United til alle finaler som fortsatt er mulig venter 16 kamper før sesongen er omme. For Manchester City er det tallet 17.

Samtidig har man hele 14 ligakamper igjen å spille i italienske Serie A og 15 i Danmark.

– Utsettelsen av fotball-EM hjelper oss, og vi så på mulighetene i kalenderen allerede før vi bestemte oss for å utsette den. Vi visste at det var muligheter, og nå ser vi på ulike datoer for å starte opp igjen.

– Vi må imidlertid jobbe motsatt vei for å finne ut hva som er den siste mulige datoen for å komme i gang, sier han.

UEFA jobber jo fortsatt med et mål om å få ferdigspilt alle turneringer innen utgangen av juni, med en mulig Europa League-finale 24. juni og Champions League-finalen tre dager etter.

Den spanske radiostasjonen Cadena Copa har tidligere hevdet at sesongavslutningen kan bli så tett for klubbene at de må spille kamper også annenhver dag, ikke bare hver tredje dag eller to ganger i uka som er virkeligheten i en normal hverdag.