– Vi trente ikke med ball

Marcus Rashfords første møte med A-laget var kort og uten ball, men 22-åringen forteller at han lærte mye av den lille økten med den tidligere United-manageren.

Det var Louis van Gaal som ga Marcus Rashford sin debut for Manchester United, men det var en annen manager som ga angrepsspilleren sitt første møte med seniorfotballen.

Sir Alex Fergusons etterfølger, David Moyes, gikk dessverre ikke inn i historiebøkene som den suksessfulle manageren supporterne håpet han skulle bli.

Men han ga lærdom til en av dagens største stjerner i klubben.

– Da David Moyes var manager var det noen av oss unge spillere som fikk komme over til den delen hvor seniorspillerne trente, og være med på en trening, forteller Marcus Rashford til ESPN

DAVID MOYES: Marcus Rashford forteller at skotten som erstattet Sir Alex Ferguson lærte ham mye i overgangen fra akademifotball til førstelagsfotball.

– Jeg husker treningen. Vi trente ikke med ball. Vi drev med formasjoner og slikt, men da vi kom tilbake til vår aldersgruppe viste det seg at de 15-20 minuttene med formasjonstrening var helt uvurdelig for oss som akademispillere.

Da Anthony Martial ble skadet under oppvarmingen til Europa League-kampen mot FC Midtjylland i slutten av februar 2016, måtte Rashford steppe inn fra start – til sin debut for Manchester United.

– Det var uheldig for Anthony at han ble skadet, men det ble en mulighet for meg til å fremskynde prosessen med å bli en førstelagsspiller. På grunn av måten det skjedde på tenkte jeg ikke så mye over det. Jeg ville bare nyte øyeblikket.

– Jeg tror debuten min ville kommet senere den sesongen uansett. Det var mot Leicester eller Watford, om lag fire måneder tidligere, at jeg var på benken uten å få spilletid. Man kunne se at jeg var på vei mot spill for førstelaget. 

DRØMMEDEBUT: Han startet kampen mot FC Midtjylland på topp og endte opp med å score to mål for Manchester United.

Les hele intervjuet i ESPN, hvor Rashford forteller hvordan brødrene hans hjalp ham med å skille gode og dårlige akademier, og hvem som var hans favorittspiller da han vokste opp.