– Vi motbeviste kritikerne

Ben Amos ser frem til U21-finalen mot Chelsea og garanterer at United-laget er forberedt og motivert.

Det har vært en noe merkelig og dramatisk sesong for U21-laget. Warren Joyce har måttet benytte seg av rundt 40 forskjellige spillere grunnet lån, salg og skader, og prestasjonene har variert.

Ved halvspilt sesong lå United midt på tabellen og sluttspill virket lite sannsynlig. Men med gode resultater i et par hengekamper og en overtidsscoring av Patrick McNair på Madjeski var United plutselig i semifinalen hvor Liverpool ble beseiret etter en kanon av Andreas Pereira. Nå har laget kun ett tap på de elleve siste kampene.

Onsdag kveld venter Chelsea i U21-finalen på Old Trafford for de regjerende mesterne.

Ben Amos er 24 år og har prøvd seg på førstelagsfotball i flere klubber, men har denne sesongen stort sett voktet U21-buret som tredjekeeper bak David de Gea og Anders Lindegaard.

Han mener U21-laget har motbevist kritikerne.

– Vi ser virkelig frem til det. Mange avskrev oss halvveis og tvilte på at vi ville klare en topplassering. Både spillerne og Warren var klar over det, og vi tok oss sammen for å bevise at de tok feil, sier Amos til MUTVManchester United Training and Press Conference - Sydney

– Det har vært én eller to kamper hvor vi ikke har spilt spesielt godt, men å komme så langt som vi har gjort med et ungt lag er imponerende. Med tanke på hvor mange spillere vi har brukt i år så er det en god prestasjon, selv om vi ikke er ferdig ennå. Vi vil vinne.

Før finalen er det et talentfullt Chelsea-lag som må leve med favorittstempelet. Da lagene møttes i mars ble det ingen mål, men de blå fra London dominerte banespillet overlegent.

– I den kampen hadde vi spillere som spilte i uvante posisjoner. Som målvakt vet jeg ikke hvordan det er å spille i en ny posisjon, men jeg har blitt fortalt at det ikke er lett.

– Vi ble presset hardt og jeg tror ikke vi hadde ett eneste skudd på mål. James Wilson var syk og vi spilte uten spiss. Men så lenge du ikke slipper inn mål er det mulig å få med seg noe.

– På onsdag blir det annerledes. Vi vet mer om Chelsea nå og jeg er klar. Jeg tror det blir en bra kamp.

Stilt overfor scenarioet å løfte en pokal på Old Trafford sier Amos følgende:

– Det blir ikke bedre enn det. Det spiller ikke noen rolle om det er på reservelags- eller førstelagsnivå, å vinne trofeer på Old Trafford er alt det handler om. Jeg er sikker på at det kommer mange tilskuere, og det er opp til oss å gjøre jobben.