– Vi må få ham til å føle seg fri

Ander Herrera roser medspillere – og Ole Gunnar Solskjær.

I et nylig ESPN-intervju snakket Ander Herrera lenge (intervjuer med den snakkesalige spanjolen går ofte langt over den tilmålte tiden) med fotballskribent, poet og Manchester United-supporter Musa Okwonga.

I løpet av intervjuet er det mange United-spillere som roses av Herrera – her har vi samlet det han har sagt om medspillerne der.

Om Ole Gunnar Solskjær: 

– Noen gang snakker vi for mye om taktikk [når en snakker om managere], men det vanskeligste for en manager er å få det beste ut av spillerne. Og denne manageren gjør det. Vi har alle sett det.

– Det vanskeligste nå for spillerne er å prestere på sitt beste over tid, men alle kan se at Solskjær fungerer godt sammen med de viktigste spillerne på laget. Han får det beste ut av Rashford, han får det beste ut av Paul, han får det beste ut av Anthony, fra Jesse… og det er ikke enkelt [for en manager].

Om Jesse Lingard: 

– Han tilbyr seg selv [som et pasningsalternativ], alltid, hele tiden. Selv i vanskelige situasjoner når atmosfæren er vanskelig, og vi kanskje ligger under og er i en dårlig periode, så er han alltid klar til å motta ballen. Han ber alltid om ballen.

– Vi vet alle at han ikke har de en-mot-en-ferdighetene som Rashford, Martial eller Alexis Sánchez har, men han har noen kvaliteter som er svært viktige. Når jeg spiller, og mottar ballen, så vet jeg at så snart jeg snur meg så beveger Jesse seg for å motta ballen. Og jeg mener Juan Mata er ganske lik. De er alltid klare til å motta ballen for å hjelpe laget.

Om Juan Mata: 

– Fotball handler om å ta de riktige avgjørelsene. Det er derfor Juan Mata fortsatt spiller, og spiller fantastisk. Og som jeg alltid sier til ham: han er ikke den raskeste, han er ikke den sterkeste, han har ikke det beste skuddet, men han tar alltid den riktige avgjørelsen.

– En av kvalitetene han har, som jeg innser når jeg ser på høydepunkter, er at når du ser en av oss som skyter mot mål – hvem er da alltid klar til å ta en retur fra målvakten? Juan Mata. Når du ser en av backene våre slå innlegg, hvem er da i den riktige posisjonen på banen i boksen? Juan Mata. Når laget sliter, og vi trenger en ekstra midtbanespiller, hvem er det som er der? Juan Mata.

Om Marcus Rashford: 

– Han er annerledes. Vi vet at det for øyeblikket er noen fantastiske vinger i den moderne fotballen: Dembele, vi har Sterling som er en fantastisk spiller, Anthony Martial, Eden Hazard… men jeg mener Marcus er annerledes. Marcus kan skyte, Marcus kan være en-mot-en, men han har også kvaliteten til å kombinere [med medspillerne] og unngå å miste balle for laget.

– Jeg kan ikke si én spiller som minner meg om Marcus Rashford. Jeg mener at han allerede er en topp, topp, topp spiller, men jeg tror han vil bli enda bedre med tiden når det gjelder avgjørelsene han tar, og han vil bli ustoppelig.

Om David de Gea: 

– De Gea har en gave fra Gud. Innimellom er det som om han har seks føtter og seks hender.

Om ex-red Marouane Fellaini: 

– [Brystkontrollen hans er] den klart beste i verden. Jeg har sett høye spillere som Andy Carroll, Peter Crouch, Fernando Llorente – de har et utrolig bryst, men jeg har ikke sett noe lignende som ham.

Om Paul Pogba: 

– Jeg mener han er spesiell. Og vi må få ham til å føle seg fri. Når han føler seg fri, så viser han seg fra sitt beste. Jeg sier alltid til ham at hvis han spiller enkelt på vår banehalvdel, selv på midtbanen, så kan han etter det ta frem magien sin og vinne kamper for oss. Jeg tror det er grunnen til at han spiller på sitt beste for øyeblikket. Jeg tror vi må la ham være fri ved å forsvare for ham innimellom. Både Nemanja og jeg vet det, og så snart vi mottar ballen, så snart vi vinner ballen tilbake, så kan vi spille den til ham.

Les hele ESPN-intervjuet her.