– Vi kommer for å vinne

Ex-Red Michael Keane med alvorlig advarsel til gamle lagkamerater.

Onsdag kveld returnerer den 22 år gamle forsvarsspilleren for første gang til Old Trafford etter at utlånet til Burnley ble omgjort til permanent overgang for en måned siden.
Nå håper han å skape trøbbel for sin gamle klubb, slik han og lagkameratene gjorde det på sitt forrige besøk til Manchester. Da, tre dager før nyttårsaften, sendte de sjokkbølger gjennom Etihad ved å komme tilbake fra 0-2 og sikre det ene poenget etter en solid opphenting i 2. omgang.

Fire dager etter den oppsiktsvekkende snuoperasjonen mot de regjerende ligamesterne, dro Keane & co. til St. James’ Park. Der kom de tilbake tre ganger og tvang frem et sterkt 3-3-resultat.

Med andre ord – to klare advarsler til Manchester United foran onsdagens kamp på Old Trafford. Rødtrøyene kan heller ikke vente seg noen vennetjenester fra Michael Keane, for han er ikke i stand til å se noen grunn til at Burnley ikke skal klare å sjokkere nok en gang.

“Vi har spilt noen av våre beste kamper nettopp mot lag fra øvre tabellhalvdel.”

– Michael Keane

– Resultatene mot City og Newcastle har fylt oss med massevis av selvtillit, sier han til Lancashire Telegraph, og legger advarende til at noen av klubbens beste forestillinger har kommet nettopp mot klubber på øvre halvdel av tabellen.

– Det venter oss også en flott gressmatte på Old Trafford, og det vil hjelpe oss til å spille god fotball. Derfor tror jeg at vi skal klare å gi dem noe å tenke på, og forhåpentligvis også oppnå et godt resultat.

Ut av nedrykkssonen

I helgen gikk det motsatt vei for Burnley sammenlignet med de forannevnte oppgjørene mot City og Newcastle. Etter å ha skaffet seg en 2-0-ledelse hjemme mot Darren Fletchers West Bromwich, holdt det på å gå helt galt. Gjestene kjempet seg tilbake og var til og med svært nære ved å knipe alle poengene like før slutt.  Skuffelsen over å ha gitt fra seg ledelsen ble imidlertid litt lettere å bære da det viste seg at det ene poenget var nok til å løfte Burnley ut av nedrykkssonen. Men det er tett som hagl i bunnen. Foran onsdagens kamp på Old Trafford skiller det bare ett poeng ned til Hull, som i øyeblikket befinner seg tredje sist.

– Nå er vi like fullt der vi ønsker å være. Dersom vi fortsatt befinner oss i denne posisjonen når sesongen er over, vil det bli full jubel her, sier Keane.

– Nå må vi bare holde det gående. Vi står foran noen tøffe kamper, men uten å ha noe press på oss. Dermed kan vi gå utpå og spille vårt eget spill, og forhåpentligvis plukke med oss noen overraskende resultater på veien.

With a little help from my friends

Når Keane snakker om overraskende resultater, er det neppe noen tvil om hvor han ønsker å begynne. Sammen med to andre tidligere United-spillere – keeper Tom Heaton og midtbanemann David Jones (begge FA Youth Cup-vinnere i 2003) håper han at turen til Old Trafford skal resultere i minst ett poeng.

– Jeg gleder meg skikkelig. Det vil nok føles litt merkelig, men vi drar uansett dit for å jakte på seier. Det finnes heller ingen grunner til at vi ikke skal klare det. Vi har vist før at vi kan klare oss mot de største klubbene, så nå prøver vi igjen, avslutter Michael Keane.

Manchester United v Middlesbrough
FA Youth Cup-vinnere i 2003: Kaptein David Jones løfter troféet, mens keeper Tom Heaton er delvis skjult bak ryggen hans.