utdjubel150123b

Manchester United smadret Liverpool

United-kvinnene hadde aldri vunnet med mer enn fem mål i toppdivisjonen – før nå.

Det var klasseforskjell mellom Manchester United og Liverpool, og til slutt ble det hele 6-0 til United-kvinnene.

Lucía GarcíaAlessia Russo og Hayley Ladd scoret i den første omgangen, før et selvmålMartha Thomas og til slutt et Rachel Williams-mål sørget for at det ble like mange mål i den andre omgangen.

United ligger nå på andreplass i WSL, tre poeng bak Chelsea, og United har spilt én færre kamp (og har knepent bedre målforskjell). United er foran Arsenal på grunn av målforskjellen, mens det er er tre poeng ned til Manchester City på fjerdeplass.

Her kan du se tabellen.

Enda en rekord mot Liverpool var at det var 7666 tilskuere på Leigh Sports Village, og så mange har det aldri vært for å se en United-kamp der. De fikk valuta for pengene når det gjelder antall mål, i alle fall, selv om spillet var litt variabelt spesielt i den andre omgangen.

skinner150123
TING GIKK PÅ SKINNER: Marc Skinners United vant 6-0 mot Liverpool i Leigh.

God start for Spania og United

Den store nyheten før avspark var at Leah Galton ikke rakk kampen – forhåpentligvis er hun tilbake neste helg mot Reading.

I stedet ble Nikita Parris flyttet over på venstresiden, mens Lucía García kom inn på høyresiden, og det var spanjolen som sendte United i ledelsen.

Mens herrelaget, U21-laget og U18-laget vant etter å ha havnet under, så ble det ikke slik for kvinnelaget denne helga, siden García scoret allerede i kampens sjette minutt.

Ona Batlle slo inn fra høyre, og Lucía García sendte ballen i mål via en Liverpool-spiller.

1-0 til United.

Manchester United v Liverpool FC - Barclays Women's Super League
GOD START: Lucía García (nummer to fra høyre) gratuleres med 1-0-scoringen.

Russo og Ladd økte ledelsen

Liverpool var det eneste laget i WSL Alessia Russo aldri hadde scoret mot for United, og det ville 23-åringen gjøre noe med.

Det klarte hun også, med litt assistanse fra Ella Toone og Hayley Ladd. Ladd vant ballen, og Toone spilte gjennom Russo, som var kald og god da hun satte inn Uniteds andre mål.

Noen minutter før pause var det Ladds tur til å score, da hun headet et Ona Batlle-innlegg i mål.

Det stod 3-0 til United da lagene gikk til pause.

FULL KONTROLL: Feiring etter Russos 2-0-mål.

Turner tvang frem selvmål

Den andre omgangen startet ganske svakt av United, uten at Marc Skinners lag ble straffet av den grunn.

I stedet økte United til 4-0 i det 63. minutt. Ona Batlle slo lavt inn i feltet, og Millie Turner sendte ballen i Emma Koivisto og inn i mål. Det ble kreditert som selvmål.

Med 20 minutter igjen av ordinær tid ble Maria Thorisdottir og Martha Thomas byttet inn, og Thorisdottir satte kort tid etterpå i gang et angrep som endte med at Ella Toone slo et perfekt innlegg til Thomas.

Hun satte ballen i mål fra kort distanse, og det stod 5-0 til United.

SCORET: Innbytter Martha Thomas.

6-0

United var ikke ferdig med det, og gjorde også flere bytter: Vilde Bøe Risa og Adriana Leon kom først inn, og så kom formsterke Rachel Williams også inn.

Hayley Ladd var involvert i mye i denne kampen, og i det 84. minutt vant hun ballen like innenfor eller like utenfor sekstenmeteren til Liverpool, før hun slo inn til Rachel Williams som stanget ballen i mål.

6-0 ble sluttresultatet for United på Leigh Sports Village.

Manchester United 6–0 (3-0) Liverpool

The FA Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Lucía García (6.), 2-0 Alessia Russo (24.), 3-0 Hayley Ladd (41.), 4-0 Emma Koivisto (selvmål 63.), 5-0 Martha Thomas (72.), 6-0 Rachel Williams (84.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell (Maria Thorisdottir, 70.) – Hayley Ladd, Katie Zelem (C) – Lucía García (Martha Thomas, 70.), Ella Toone (Vilde Bøe Risa, 77.), Nikita Parris  (Adriana Leon, 76.) – Alessia Russo (Rachel Williams, 79.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Aoife Mannion, Aïssatou Tounkara, Jade Moore.

1: Kampen er i gang på Leigh Sports Village! Det ser ut til å være ganske bra med tilskuere der. Supporterklubbens har også kjørt ut dit med en egen buss i dag, så det er en del skandinaviske fans på plass.

1: Ella Toone går hardt i press på Liverpools keeper. Mon tro om United med det har satt standarden her. Planen er vel å gå i strupen på Liverpool.

2: Liverpool kommer til innlegg etter en feil av Hannah Blundell, men Mary Earps har kontroll.

4: Ella Toone skyter like over fra rundt 20 meter! Flott forarbeid av Parris.

6: MÅL! United har tatt ledelsen mot Liverpool! Lucía García med målet! Ona Batlle slår inn fra høyre, og García skyter ballen i mål via en Liverpool-spiller.

8: Stor sjanse for Hannah Blundell! Skyter like utenfor. Der kunne det fort vært 2-0.

13: Liverpool med hjørnespark etter en brukbar kontring, men bortelaget klarer ikke å skape noe verken på selve hjørnesparket eller i etterkant.

21: Ikke den beste kampen akkurat nå.

23: Målscorer García får en fin innleggsmulighet, men innlegget er for dårlig. United har ballen klart mest, om ikke annet!

24: MÅL! Alessia Russo! Hayley Ladd vinner ballen høyt, og gir Ella Toone muligheten til å spille gjennom bestevenninna Alessia Russo, og Uniteds spiss gjør ingen feil. 2-0!

31: En halvsjanse til Liverpool etter et langt innkast, men Mary Earps har god kontroll.

37: United har veldig god kontroll på denne kampen. Fint spill av Ona Batlle og Lucía García på høyresiden igjen nå.

37: García slår inn mot mål, men innlegget går over Russo, og er litt for langt bak til at Parris får gjort noe farlig med det.

39: Toone er på riktig sted, men feilberegner spretten på Ona Batlles innlegg litt, og dermed går skuddet hennes over. Kunne fort stått 3-0 her. Viktig å tenke litt på målforskjellen også, så hadde vært fint med en skikkelig storseier her!

41: MÅL! Hayley Ladd header Ona Batlles innlegg i mål! To målgivende av Batlle nå. Ingen enkel avslutning for Ladd heller, som også hadde flere Liverpool-spillere rundt seg. Mulig Ladd var i en knepen offside, i alle fall helt på grensen.

43: «We want more! We want more!» synger United-supporterne nå.

45: Nikita Parris vinner et frispark i fin innleggsposisjon. Gult kort på Shanice van de Sanden.

45+1: Liverpool-keeperen bokser ut Zelems innlegg. Toone skyter, men skuddet blokkeres. Det er lagt til ett tilleggsminutt.

45+1: Omgangen avsluttes med et dårlig Liverpool-innlegg.

PAUSE. Manchester United 3-0 Liverpool.

46: Andre omgang er i gang. Ingen bytter av United foreløpig, men det bør vel være gode sjanser for å få se Vilde Bøe Risa etter hvert.

49: Liverpool-innbytter Bo Kearns med et frispark som går utenfor.

51: Mary Earps må i aksjon to ganger på kort tid her. Først bokset hun et hjørnespark unna, og så går et Liverpool-innlegg rett til henne like etterpå. Ingen god start på omgangen av United.

52: For øvrig er United foran Arsenal på målforskjell nå etter 3-0-målet til Ladd.

53: Gult kort på Liverpools Bonner etter å ha taklet Nikita Parris hardt. Liverpool skyter ballen i mål like etter taklingen, men det er jo helt irrelevant siden det allerede var blåst.

55: Alessia Russo satt nede med smerter i den venstre albuen, men er tilbake i aksjon nå.

59: Kvaliteten har gått kraftig ned denne omgangen. Banen har blitt verre også, så mulig det påvirker ting også, men ikke uvanlig i slike type kamper at United ikke er like gode i den andre omgangen heller.

63: MÅL! Ona Battle slår lavt inn, og Millie Turner sender ballen via Liverpools Emma Koivisto og i mål. I motsetning til García-målet så ser det ut til at den ballen er på vei utenfor, så den blir foreløpig kreditert som et selvmål, så da forholder vi oss til det.

67: 7666 tilskuere i dag. Ny rekord for United på Leigh Sports Village!

70: BYTTER: Maria Thorisdottir og Martha Thomas kommer inn for Hannah Blundell og Lucía García.

72: MÅL! Martha Thomas! For et innhopp! Maria Thorisdottir setter i gang angrepet med et glimrende løp, og en pasning ut til Ella Toone på venstresiden. Toone slår perfekt inn foran mål, og der er Thomas, som setter inn Uniteds femte.

75: United har aldri vunnet med mer enn fem mål i toppdivisjonen. Nå har vi 15 minutter på å få til det!

77: Dobbeltbytte igjen av United: Vilde Bøe Risa og Adriana Leon kommer inn for Ella Toone og Nikita Parris.

79: BYTTE: Rachel Williams erstatter Alessia Russo. Da er hele Uniteds frontfirer byttet ut.

82: Ladd får skutt, men rett på keeper. Thomas tråkkes på i Liverpool-feltet rett i forkant der.

84: MÅL! Rachel Williams! Hayley Ladd vinner ballen omtrent akkurat på sekstenmeterstreken, og slår perfekt inn på bakerste stolpe til Rachel Williams, som stanger inn Uniteds sjette. Da ligger det an til rekord for United!

86: God sjanse igjen for United og Williams! Skyter over.

89: Meget god stemning på United-benken nå.

90+1: Det er lagt til fire minutter. Kan vi få mål nummer sju?

90+4: Thorisdottir skyter fra distanse! Skuddet går via en Liverpool-spiller og over.

SLUTT. Manchester United 6-0.