– Vi kan slå hvem som helst

Russisk nederlag åpner veien for engelsk avansement.

Dette er klart etter at Slovakia sikret seg sine tre første EM-poeng med 2-1-seier over et russisk lag som med bare ett poeng på to kamper, er i ferd med å bli akterutseilt i kampen om avansement fra gruppespillet.

Onsdagens slovakiske håndsrekning vil likevel ikke være nok for Roy Hodgsons mannskap dersom de skulle mislykkes i å gå seirende ut av torsdagens naboduell mot Wales. I så fall får vi en situasjon der England trolig vil være avhengige av Slovakias skalp når de to møtes  til avgjørende kamp på kommende mandag. Et slovakisk lag med poengovertak og en Marek Hamšik i storform, vil knapt være noen ønskemotstander for hardt pressede engelskmenn.

Derfor er torsdagens kamp i Lens så uhyre viktig.

Kaptein Wayne Rooney er imidlertid overbevist om at England har alt som skal til for å lykkes – ikke bare mot Wales, men mot hvem som helst, og at 1-1-resultatet mot Russland i åpningskampen mest av alt var en arbeidsulykke.

“Vi må være våkne for kontringsspillet deres.”

– Wayne Rooney

– Det var skuffende å slippe inn et baklengsmål så sent, men samtidig synes jeg at vi spilte en veldig bra kamp. Får vi til en tilsvarende god forestilling (mot Wales), da har vi utvilsomt en strålende mulighet til å vinne, sa han under onsdagens pressekonferanse i Lens.

Der ga han samtidig uttrykk for at han er  innstilt på en tøff jobb:

– Wales er veldig godt organisert, og jeg ser for meg at vi kommer til å ha mye ball. Vi må jobbe veldig hardt for å bryte dem ned, samtidig som at vi må være oppmerksomme på kontringsspillet deres. Jeg tror derfor at det kommer til å bli en veldig interessant kamp.

Oppgjøret mellom engelske løver og walisiske drager starter klokken 15.00.

P.S.: Klokken 18 møtes Ukraina og Paddy McNairs Nord-Irland, før kvelden rundes av med storoppgjøret mellom naboene Tyskland og Polen. Den kampen starter klokken 21.00; og hvem vet – kanskje får vi se Bastian Schweinsteiger følge opp suksessen fra helgens åpningskamp mot Ukraina?