– Vi har forsvart oss dårlig på dødballer

Harry Maguire og Victor Lindelöf er ganske fornøyd med samarbeidet – men de mener også at det kommer til å bli bedre. United-kapteinen er misfornøyd med dødballmålene imot.

Manchester United har hatt noen dager fri, før de nå er på Marbella og lader opp til helgas kamp mot Chelsea. Stopperduoen Harry Maguire og Victor Lindelöf slo av en prat med MUTV i solskinnet.

Begge snakket varmt (ordspill ikke intensjonelt) om det å være på en slik samling.

– Det er godt å komme sammen og få gjort litt arbeid på treningsfeltet og å få gjort litt «team-bonding», sa for eksempel Maguire i intervjuet.

TRENTE I MARBELLA-SOLA: Harry Maguire & co, her fra tirsdagens trening.

– Det har vært så mange kamper i det siste, så det har vært veldig sjeldent at vi har hatt en uke uten en midtukekamp, så det har vært tøft. Selv i FA-cupen endte vi opp med å få en omkamp, så da fikk vi ikke en friuke der heller, påpeker kapteinen.

Med en tynn stall, som i tillegg har hatt en del skader, så har det dermed blitt mange kamper for noen spillere, som for eksempel de to stopperne. Om ikke annet, har det betydd at de har fått jobbe med samarbeidet sitt.

– Det er veldig fint å spille med Harry. Han er en fantastisk spiller, og det er veldig fint å være i en stopperduo med ham. Jeg tror at vi vil bli bedre og bedre for hver kamp som går, og forhåpentligvis kan vi hjelpe laget til å holde nullen mer, og til å få flere gode resultater, sa Lindelöf.

KAPTEIN: Harry Maguire.

– Det tar tid å bygge et samarbeid

Harry Maguire sa seg også fornøyd med hvordan samarbeidet går, og var også opptatt av å få frem at det ikke er noe som skjer over natta.

– Det tar tid å bygge et samarbeid. Jeg lærer meg hans måte å spille på, og han lærer seg min, og jeg synes vi er i ferd med å bli bedre.

United-kapteinen pekte på noe han synes har vært positivt – men er også klar på hva han ikke synes har vært bra hittil denne sesongen.

– Vi holder nullen mye mer enn vi gjorde i starten av sesongen, og vi har egentlig aldri vært et lag som slipper motstanderen til mange sjanser. Vi har forsvart oss dårlig på dødballer, og vi har fått noen veldig gode mål imot oss fra utenfor boksen, men vi har egentlig ikke hatt kamper hvor David [de Gea] har trengt å gjøre fem-seks redninger, kanskje bortsett fra bortekampen i ligacupen mot City, hvor David var briljant.

– Det er et samarbeid [med Lindelöf] som bygges, og jeg tror vi kommer til å bli bedre og bedre, og at vi kommer til å holde nullen mer, slik vi har gjort i det siste.

BYGGER OPP ET SAMARBEID: Victor Lindelöf og Harry Maguire.