– Vi går for tre poeng

Dean Smith har snakket med pressen i forkant av kampen mot Manchester United.

På søndag kommer Aston Villa på besøk til Old Trafford. Villa-manager Dean Smith møtte fredag ettermiddag pressen i forkant av kampen.

Det meste av seansen handlet naturlig nok om at Smith signerte ny kontrakt med laget fredag, men han hadde også noe å si om Manchester United.

Laget fra Birmingham har imponert på bortebane mot de antatt beste lagene i ligaen denne sesongen, men ikke fått de resultatene de vi vil ha. Smith tror at laget hans kan skape problemer for Manchester United.

– Selvfølgelig. Vi vet at vi kan være konkurransedyktige mot de beste lagene i ligaen, og vi har vist det mot Manchester City, Arsenal, Tottenham, men ikke fått de resultatene vi vil ha. 

– Jeg var på kampen mellom Manchester United og Liverpool, og det virket som de var veldig klare for den kampen og spilte ekstremt bra.

INTENST: Det var intenst på Old Trafford da Liverpool var på besøk i oktober.

På spørsmål om det er like «skummelt» å dra til Old Trafford som det var for 10-15 år siden er Villa-manageren usikker på, men han er helt sikker på at det kommer til å bli trøkk på søndag.

– Når du drar til en stadion med plass til 76.000 tilskuere kommer det naturligvis til å bli trøkk.

– Jeg husker at Sir Alex Ferguson sa at når han signerte spillere så signerte han spillere som kunne takle den atmosfæren og presset. Det er noe våre spillere må takle på søndag og jeg tror de kan gjøre det også. 

Axel Tuanzebe storspilte for Aston Villa forrige sesong og Smith skulle gjerne sett at midtstopperen hadde blitt utlånt til Aston Villa også denne sesongen.

– Han er en fantastisk gutt med en fantastisk holdning. Jeg kan ikke snakke høyt nok om ham. Han var en stor del av grunnen til at vi rykket opp forrige sesong og jeg elsket å jobbe med ham.

– Jeg liker å tro at jeg bidro med små ting som gjorde at han utviklet seg, og jeg gleder meg til å se ham igjen. Hvis han skulle spille, så håper jeg han ikke spiller så bra mot oss.

RYKKET OPP MED VILLA: Axel Tuanzebe leverte varene for Aston Villa i 2018/19-sesongen.

Som de andre lagene i ligaen går også Aston Villa inn i en hektisk periode. 48-åringen svarer det de fleste pleier og svare da han fikk spørsmål om det kommer til å blir rotasjoner på laget i de kommende ukene:

– Vi har ti kamper i løpet av de neste fem ukene, så det er en veldig intens periode, men jeg tenker allikavel bare på én kamp om gangen.

– Jeg tror vi kan gå inn i hver kamp og konkurrere om tre poeng. Det skal vi gjøre på søndag mot Manchester United. 

Les også: Pressekonferanse med Ole Gunnar Solskjær