– Vi forhandlet i over ett år, men min intensjon var aldri å forlate United

– Har du spilt for Manchester United, vil du alltid bli husket som en United-spiller, ikke bare en Premier League-spiller, sier Ander Herrera.

Før møtet med gamleklubben Manchester United bedyrer Ander Herrera at han fremdeles har sterke følelser for United.

Spanjolen som kom til United sommeren 2014 under Louis van Gaal var en særdeles populær spiller blant United-fansen, ikke minst fordi han, som en utenlandsk spiller i United, skjønte hvor spesielt det er å representere Manchester United.

TUCHEL: – United er blant Europas beste kontringslag

– Jeg ble skuffet

– Min intensjon var aldri å forlate Manchester United. Jeg var veldig lykkelig der, akkurat som jeg er lykkelig her jeg er nå, sier Herrera til avisen Telegraph.

Herrera forklarer at han ble skuffet da United ikke viste større vilje til å fornye kontrakten hans etter den solide 2016/17-sesongen der han ble kåret til årets spiller i klubben.

FØLTE KJEÆRLIGHETEN: Ander Herrera sier han følte kjærligheten fra fansen, men ikke fra klubbledelsen. Spanjolen påpeker likevel at han har stor respekt for Ed Woodward og United-styret.

– Det er ingen hemmelighet. Vi forhandlet i mer enn ett år, men jeg hadde forventet mer fra klubben etter min tredje sesong der jeg ble kåret til årets spiller. United kom ikke med noe tilbud til meg den sommeren (2017, red. anm.). Jeg fikk ikke engang en telefon. Det var vondt fordi jeg mente selv jeg hadde gitt alt for klubben, sier Herrera.

Likevel understreker spanjolen at han ikke bærer nag til Ed Woodward.

– Jeg har stor respekt for både Ed Woodward og styret. De har alltid behandlet meg fantastisk, og jeg vet at de ønsker det beste for Manchester United. Men noen ganger er det slik i livet, i en hver organisasjon, at man ikke tenker likt og jeg respekterer det. Om jeg ser Ed, vil jeg gi ham en klem. Vi hadde bare ulike oppfatninger om Manchester United og, etter min mening, det klubben burde gjort, sier Herrera som sier at han følte kjærligheten fra United-fansen, men ikke fra klubbledelsen.

I reportasjen nedenfor kan du lese Ander Herreras spesielle reise fra Zaragoza til Manchester:

«El Futbolero» – united.no

Det var noe som virkelig, virkelig smertet ham. Stemmene i hodet hans skrek hele tiden «gi opp, gi opp!». Heldigvis ville føttene til Ander Herrera det annerledes.

– Pogba? Han har alt

Før tirsdagens møte mellom PSG og United møtte Herrera også på den obligatoriske pressekonferansen.

Tirsdag kan Herrera møte gamle lagkamerater, blant andre Paul Pogba. Det er en spiller spanjolen fremdeles beundrer.

– Han har alt. Det er ingen andre som han. Én mot én, boks til boks. Han har alt, alt som skal til for å vinne Ballon d’Or om klubben kjemper om de største troféene, sier Herrera. 

– HAN HAR ALT: Ander Herrera roser sin tidligere lagkamerat Paul Pogba og sier franskmannen er en unik spiller.

Spanjolen reagerer også på den massive kritikken United har fått etter en variabel sesongstart som riktig nok ser langt lysere ut etter helgens 4-1-seier mot Newcastle.

– Det er ikke lett å sammenligne med tiden da Sir Alex Ferguson var manager der. Det er ikke rettferdig overfor spillerne eller managerne. United er på rett spor. Klubben har kjøpt de rette spillerne og er på rett vei, sier han.

Rådet Cavani til å dra til United

Kort tid før han skrev under for United ringte Edinson Cavani til Ander Herrera for å få et siste råd.

FIKK RÅD: Edinson Cavani ba Ander Herrera om råd før overgangen til United.

– Han ringte meg og sa at han måtte bestemme seg snart og at jeg var den siste personen han snakket med før han skulle ta en avgjørelse. Jeg sa at det å spille for Manchester United er noe du tar med deg resten av livet. Å spille for en annen Premier League-klubb vil gjøre deg til en Premier League-spiller, men spiller du for Manchester United er du en United-spiller resten av livet, sier Herrera til Telegraph.