– United er et av Europas beste kontringslag

PSG-manager Thomas Tuchel roser Ole Gunnar Solskjærs mannskap, samtidig som han bekrefter at både Leandro Paredes og Marco Verratti slutter seg til listen over uaktuelle spillere til tirsdagens møte med Manchester United.

Tuchel ledet PSG til forrige sesongs Champions League-finale mot Bayern München og den franske storklubben er blant favorittene også denne gangen. 

Men PSG har betydelige skadeproblemer før møtet med United, og Tuchel bekrefter at både Marco Verratti og Leandro Paredes er uaktuelle til tirsdagens kamp.

Dermed har tyskeren hele åtte mann som regnes som usikre før tirsdagens oppgjør:

Mauro Icardi, Juan Bernat, Thilo Kehrer, Marquinhos, Julian Draxler, Danilo Pereira, Marco Verratti og Leandro Paredes.

Som et apropos kan det jo nevnes at Ole Gunnar Solskjær manglet ni mann da lagene møttes sist.

– Pogba blant verdens beste

Tuchel har garantert ikke glemt hvordan Ole Gunnar Solskjærs reservespekkede United detonerte en regelrett bombe i Champions League i 2019 ved å vinne 3-1 i Paris. United sikret seg med det avansementet til kvartfinalen på bortemålsregelen etter å ha tapt 0-2 i den første kampen på Old Trafford.

GJENSYN: Thomas Tuchel og Ole Gunnar Solskjær hilser på hverandre før den første åttedelsfinalen av Champions League i 2019.

På mandagens pressekonferanse ble Tuchel spurt om hvordan han vurderte United nå, og tyskeren var rask til å påpeke en rekke av kvalitetene med dagens United-lag.

– Paul Pogba er en av verdens beste midtbanespillere i mine øyne. Fernandes er også en nøkkelspiller. United er et av de beste lagene på overganger. Pogba, Matic, Fernandes er sterke sentralt på midten, og de er farlige på dødballer. Vi må sørge for å hindre at United får overgangsmuligheter. Vi må beholde ballen i laget, være strukturerte og tålmodige og presse dem hele tiden, sier Tuchel.

– Cavani lever for å score

Tirsdagens møte kan by på et gjensyn med Ander Herrera for Manchester United-fansen. Herrera har trent med laget etter at han ble friskmeldt fra COVID-19, men det er likevel en annen spiller som får mer oppmerksomhet før tirsdagens kamp.

Edinson Cavani forlot PSG i sommer og på overgangsvinduets siste dag skrev han under for United. 

MØTER GAMLEKLUBBEN: Edinson Cavani har hatt begrenset med tid sammen med sine nye lagkamerater på treningsfeltet, men kan bli en verdifull tilvekst i troppen.

Tuchel roser sin tidligere angrepsstjerne og sier mannskapet hans må være på vakt om 33-åringen spiller.

– Han var den beste målscoreren og skrev en del av vår klubbhistorie. Han er en strålende spiller. Det er vanskelig å forsvare seg mot ham og han kan utgjøre en forskjell, men dette handler ikke om PSG mot Edi, påpeker Tuchel.

Tyskeren lettet imidlertid litt på sløret om hva United-fansen kan forvente av Cavani.  

BLIR KLAR: PSG sliter med flere skader i troppen, men den største stjernen av dem alle, Neymar, er klar til tirsdagens kamp etter å ha blitt hvilt i helgens kamp mot Nice.

– Han har en sterkt og god personlighet. Litt beskjeden, men han jobber hardt. Han kommer til å være på treningsfeltet fra det første minuttet og helt til det siste. Du kan stole på ham. Han lever for å score mål. Han er en av de virkelig store 9-erne i fotballen verden over, sier Tuchel.

Selv om PSG mangler flere mann til møtet med United, er det ventet at Neymar vil starte kampen. Den brasilianske stjernen ble hvilt da PSG vant 4-0 i generalprøven mot Nimes i helgen.